Scudo Sports

Kaynak için Yardım

Raven_35

Forum Bağımlısı
Tepki
1.869
9000 serisi alaşım kadrom çatladığı için kaynak yerine parça yaptırıp kaynak attıracağım.Bu işi yapabilecek biri var mı?Tanıdık bildiğiniz usta var mı?Et kalınlığı 0,6 mm'den az.Yardım için şimdiden teşekkürler.

Scudo
@Sertaç EKİCİ

Metali nedir? Bildiğim kadarı ile aluminyumda sadece 1000-8000 arası alaşımlar var 9000 diye bir alaşım yok... Trek bisikletlerde markanın 9000 dediği (sonradan da 9 serisi oldu bu isim)seri var ama o da karbon zaten.

9000 serisi trek'te alpha red aliminum yani zirkoryum olarak geçiyor :)

9000 derken alimiminyumun alaşımını kastetmiştim..

@sonEr´´

ZR9000 Trek markasının kendi koyduğu bir isimdir, 9000 serisi diye standart bir alaşım yoktur.

1XXX : En az %99.00 Aluminyum
2XXX : Bakır (Cu)
3XXX : Mangan (Mn)
4XXX : Silikon/Silisyum (Si)
5XXX : Magnezyum (Mg)
6XXX : Magnezyum ve Silikon/Silisyum (Mg ve Si)
7XXX : Çinko (Zn)
8XXX : Diğer elementler
9XXX : Kullanılmamaktadır

Kaynak mtbtr.com...

kadronuz trek marka ise trek kadrolarda ömür boyu garanti veriyor diye biliyorum tabi kadronuz trek marka ise, yani ben yanlış anlamamış isem;)

@sonEr´´

Yukarıdaki linkte ZR9000'in 7000 serisi aluminyum olduğu yazmakta, dolayısı ile alu kaynağını iyi yapan biri yeterli olacaktır. Gerçi kötü kullanım yok ise ben de firma ile temasa geçmenizi öneririm...

Kadro 9000 serisi alüminyum'dur.Alaşımın özel ismi ACS-9'dur.%30 zirkonyum bulunan alaşımdır.Simplon el üretimi kadrodur ve 9044 T6 zirkonyum kadrodur.Simplon kadro kullanmayan bilmez Sedona'ların çeki boruları lastik gibi kalıyor bu kadronun yanında.Scott'ın karbon kadrolarından bile daha esnemez.Simplon'u metal kadrolarda özel yapan odur zaten.
Malzemenin ne olduğunu biliyorum.İyi bir elektrod kullanan kaynak ustası lazım.Kağıdı bile kaynatırım diyebilecek biri.Temiz işçilik istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: yaminkutlu
Benim kanaatim, Oerlikon filan gibi elektrod satan bir firma ile temasa geçin, kaynakta metaller birbirine uyumsuz ise, kaynak tutmayabilir...

Dolayısı ile firmanın bir görüşünü alın... Gerekirse, yurt dışı bürosundan uygun malzemeyi sorsunlar, getirsinler...

Geri