Öncelikle merhabalar, Kazdağları mutlaka görülmesi gereken bir oksijen deposu, tabiat güzelliğidir.Rotanız enfes.Şimdiden başarılar diliyorum.15 senedir Altınoluk'ta yaşamaktayım.Bilgimin olduğu kısmı size dilim döndüğünce anlatayım.Teknik bilgilere gelecek olursak Küçükkuyuya indikten sonra konaklama sıkıntısı çekmezsiniz.Kamp atabilmeniz için sayısız doğal alan var.İster piknik, mesire yerlerine(bunların kimisi ücretsiz kimisi ise cüzzi bir fiyat karşılığı) kamp atarsınız.İsterseniz sahile inip pansiyonlarda kalabilirsiniz ( yaz sezonunda yığılma yaşanıyor mutlaka önceden ayarlayın pansiyon düşünürseniz.) Küçükkuyu-Edremit arasında görülmesi gereken irili ufaklı kanyon-şelale takımları var fırsat bulursanız mutlaka rotanıza ekleyin.
Kazdağlarına gelince, benim bildiğim bir rota ki bu direk milli parka çıkar, sahil yolundan giderken yukarı zeytinliye doğru kıvrılıyorsunuz, buradan sonra içeri kıvrıla kıvrıla toprak bir yol gidiyor.İrtifa sürekli artıyor.Arabayla defalarca kez çıkmama rağmen, şehir bisikletiyle pek gözüm kesmedi açıkcası.Milli parkta yanılmıyorsam kamp atmak serbest.Biraz yukarısında Sarıkız tepesi vardır ki bütün Edremit körfezi ve Ege denizi ayağınızın altındadır.Yaz aylarında tur acentaları buralara turlar düzenliyor.Rotayı bu acentalardan da sorup kapsamlı bilgi alınabilir.Aşağıda size fikir vermesi açısından bir harita paylaşıyorum:
(link)
Notlar: Küçükkuyudan hemen sonra Narlıya doğru çıktım burada yaklaşık 15 km sonra enfes bir mesire yeri var mutlaka görülmeli.Burada kamp da atabilirsiniz.Ardından çıktığınız 15km yi inecek ve tekrar sahil yoluna gireceksiniz.Altınoluk'u 10-15 km geçtikten sonra (bu sefer sahilde

) kamp atabileceğiniz özel bir işletmeye ait yeşil alan mevcut.Akçay'ı da geçtikten birkaç km sonra Zeytinli köyü ile birlikte Kazdağları tırmanışınız başlayacak.Milli parka kadar dinlenecek çok fazla yer yok ancak yol kenarında su molası verilebilir, görüşündeyim.
Bir önemli notla sözlerimi bitiriyorum.Bu yoldan Milli parka çıkmak isterseniz yol bol virajlı ve sürekli yokuş olacak.Kesinlikle zor bir etap, ancak -kanımca- Kazdağlarına çıktım diyebilmek için kesinlikle bu yoldan gidilmeli ki irtifa yükseldikçe artan oksijeni içinize çektikçe, zeytin ağaçları yerini çamlara bıraktıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, elbette benden daha bilgili bisiklet severler vardır.Yazdıklarım en azından sizin bir fikir edinmenize yardımcı olursa ne mutlu

Keyifli pedallamalar.
Sevgilerimle