Scudo Sports

kaza humerus kol kemigi kırık

Aykut kocaman

Aktif Üye
Tepki
80
Bisiklet
Mosso
(link)

buna benzer kaza gecırenler warmı 5 gun oldu bnm
rontgende kemıgun ucu bır parca tutuyor tam ayrılmamış bırbırınden
ama agrı nobetlerı gecırıyorum cok agrıyapıyor we şişiyor eş zamanlı olarak
tavsıyelernız ne olur ıyleşme surecınde

Scudo
Var. Üstten 3 parçaya ayrıldı. Kazadan sonra o anki sıcaklıkla 4 km daha yol gittim. Baktım ağrı kırık ağrısına benziyor ve artıyor, hastaneye gittim. Hemen yatırıp ertesi gün ameliyata aldılar. Platin takıldı. 2 ay oldu hala ağrı var. Daha da 6 ay falan sürer diyorlar. 2 ayın sonunda kol hala yarım yamalak 10-15 cm falan kalkabiliyor. Kramp girmesine benzer şekilde şişme ve ağrı yapıyor. Ama şu anki ağrı kemikten gelmiyor. Kaslardan liflerden falan geliyor. Ya da bana öyle gibi geliyor.

Sizinkinde ameliyat yok galiba?

Geçmiş olsun bu arada.

geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, 4-5 sezon önce 1 yıl arayla sağ kolumun üstüne düşerek omzumu sakatlamıştım snowboard yaparken. Aynen omuzdaki tendon humerus üstünden parça koparmıştı.
(link)
Burada MR resmi mevcut, eskiye doğru gidersen sakatlık ile ilgili bilgiler de var. Kolum 2 hafta velpo bandajında sabitlenmişti, o zamandan beri tekrar öyle bir düşme yaşamadığım için sorun tekrar etmedi, kolumu rahat kullanabiliyorum. Çok nadiren, yılda 1-2 kere hafif bir sızı hissediyorum bazen.

Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Yapabilecek tek şey ağrılara katlanmak ve verilen ilaçları düzenli kullanmak. Ben 5 ay çektim o acıları. Hani derler ya Allah düşmanımın başına vermesin diye; gerçekten de öyle. Çok zor. Dilerim en kısa zamanda ve en acısız bir şekilde iyileşirsiniz..

@Serden Us

acile gıttım amelıyat demedıle bu kolluk takıldu 15 gun sonra konrole gel dedıler ama bu kolluk sabıtlemıyor işte

hepinize geçmiş olsun...

@Ali Uzel

buz acıyımı şişimi indiriyor?
klimalı ortamdayım aceba sıgukmu sızlatıyr dıyodum bnde

@Sinan Ş

tşkler cok tşkler

@Serkan HODANCI

aynen kırık buyuk acı bayılacakdım acıdan

@Aykut asil

Buz şişin inmesine ve az da olsa acının azalmasına yardımcı olur. Doktorun size söylemesi gerekirdi. Günde 3 defa 20 dakikak soğuk pansuman uygulamalısınız. Ağrınız çok fazla ise doktordan hafif bir ağrı kesici isteyin.

Soğuk pansuman için jel satılıyor, buzlukta soğutup uyguluyorsunuz. Bulamazsanız buzları torbaya doldurun içine biraz su ilave edin ve bir beze sararak kırık bölgeye uygulayın. Deri ile doğrudan temas etmemelidir yoksa deriyi yakar.

Ayrıca kırıkların iyileşmesi 2 aydır. 2 ay süresince kolunuzu kullanmayacağınız için kaslarınız güçlerini kaybeder, bunun için iki ay sonra kısa bir fizik tedavi almanız yararlı olur. Doktorlar bunları da söylemiyor.

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

@Aykut asil

Ben de acilden girmiştim. O kadar da pazarlık ettim doktorla ameliyatsız hallet diye yok, ille de ameliyat başka türlü düzelmez kemiği düzgün oturtamayız dedi. Kırığın durumuna göre karar veriyorlar herhalde.

Bana şahsen ağrı kesiciler pek etki etmiyor kırık ağrılarında. Onun için kolu rahat ettirmeye bakıyorum.
O kollukların bir de yatay şekilde bağlanan ayrı bir parçası oluyor. Sağ kolun üzerinden ve solda koltuk altınızdan geçerek bağlanan bir kemer gibi düşünebilirsiniz bu diğer parçayı. Onu da takınca kol daha iyi sabitlendiği için ağrı az da olsa azalıyor. Öyle bir bağlama şeklinin sakıncası yoksa tavsiye edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Muratoglu
Geri