Bepanthem sudokrem ....gibi merhemler fakat cevapları ben de takip ediyorum. Malum yaralarin bazıları açık yara ,bazıları morluk bazıları da güneş yanığı şeklinde.
Hametan surebilirsin. Acik yaralarina oncesinden baticon ile pansuman yap ama. Biraz mikrobunu kir yoksa yumusak doku enfeksiyonu riski var. Biraz fena olmus. Hepsinin gececegini dusunuyorum. Gecmis olsun.
@berat0101 ilaç olarak bilmiyorum ama yara veya yanık izi kalmasın diye kantaron yağı sürülür. Hücre yenileyici özelliği olduğu ve antiseptik özelliği olduğu söylenir.
Bence bu soruyu bizlere değilde uzman bir hekime sorman sağlığın açısından çok daha faydalı olur. Hiç bir zaman kulaktan dolma bilgilerle özellikle sağlık konusunda buradaki tavsiyeler ile iş yapmamanı öneririm bir ilkyardımcı olarak.
@mühendis
bu tavsiye konusunda katılıyorum. yara ve yanıklardan sonra izlerin oluşmaması için güzel bi ilaç. Kötü gözüküyorlar güzel bi temizlik sonrası krem uygulanabilir. Çok geçmiş olsun
En yakın acilin yolunu tutun . Kazadan sonra ayağa kalkabiliyorsanız ve kazayı tek başınıza yaptıysanız. (Araba çarpması vs dışında) . Yaranın durumuna göre müdahale ederler . Yara az diyorsanız hafif morluk varsa önce batikonla silin ve yarayı kurulayın . Ardından alkollü pamukbasın 15 dk morluk dağılması kolaylaşır. Gazlı bez ile üstünü kapatın . Yara iyice iyileşinceye kadar duruma göre her gün batikonla pansuman yapıp gazlı bez ile kapatın.