Scudo Sports

Kaza sonrası yaralara hangi ilaçlar kullanılır?

berat0101

Üye
Tepki
3
İsim
berat
Bisiklet
Diğer
önerebileceginiz krem varmı iz kalmaması için siz kaza yaptıgınızda iyileşme süreciniz nasıldı

Dosyalar

• received_472315609929662.jpeg
    received_472315609929662.jpeg
    37,9 KB · Okunma: 91
  • received_721416118203532.jpeg
    received_721416118203532.jpeg
    65,3 KB · Okunma: 84
  • received_2180457312243690.jpeg
    received_2180457312243690.jpeg
    42,7 KB · Okunma: 86
  • received_329614927601197.jpeg
    received_329614927601197.jpeg
    28,1 KB · Okunma: 88
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Scudo
Bepanthem sudokrem ....gibi merhemler fakat cevapları ben de takip ediyorum. Malum yaralarin bazıları açık yara ,bazıları morluk bazıları da güneş yanığı şeklinde.

• Beğen
Tepkiler: berat0101
Hametan surebilirsin. Acik yaralarina oncesinden baticon ile pansuman yap ama. Biraz mikrobunu kir yoksa yumusak doku enfeksiyonu riski var. Biraz fena olmus. Hepsinin gececegini dusunuyorum. Gecmis olsun.

@berat0101 ilaç olarak bilmiyorum ama yara veya yanık izi kalmasın diye kantaron yağı sürülür. Hücre yenileyici özelliği olduğu ve antiseptik özelliği olduğu söylenir.

• Beğen
@berat0101 bu ürünü bir yakınım kullandı hiç bir iz kalmadı.Genelde ameliyatlardan sonra cerrahların önerdiği bir kremdir.Biraz pahalıdır.

Bence bu soruyu bizlere değilde uzman bir hekime sorman sağlığın açısından çok daha faydalı olur. Hiç bir zaman kulaktan dolma bilgilerle özellikle sağlık konusunda buradaki tavsiyeler ile iş yapmamanı öneririm bir ilkyardımcı olarak.:snzdglsn::harika:

@mühendis
bu tavsiye konusunda katılıyorum. yara ve yanıklardan sonra izlerin oluşmaması için güzel bi ilaç. Kötü gözüküyorlar güzel bi temizlik sonrası krem uygulanabilir. Çok geçmiş olsun

• Beğen
En yakın acilin yolunu tutun . Kazadan sonra ayağa kalkabiliyorsanız ve kazayı tek başınıza yaptıysanız. (Araba çarpması vs dışında) . Yaranın durumuna göre müdahale ederler . Yara az diyorsanız hafif morluk varsa önce batikonla silin ve yarayı kurulayın . Ardından alkollü pamukbasın 15 dk morluk dağılması kolaylaşır. Gazlı bez ile üstünü kapatın . Yara iyice iyileşinceye kadar duruma göre her gün batikonla pansuman yapıp gazlı bez ile kapatın.

• Beğen
Oncelikle gecmis olsun, bence bir doktora gorunmelisin.

bakteri ve enfeksiyon icin mupiderm merhem kullanabilirsin. (Antibiyotik)

Kas agrisi icin antienflamatuar merhem kullanabilirsin. Kas gevsetici diye tabir edilen ilaclar. Mesela muscoflex.

Yara iyilesecek, kabuk baglayacak vs.vs.
İz kalmaz ama oyle hemen gecmez.

• Beğen
Doktor tavsiyesi Bepanten krem. Seninkiler siyrik. Sadece siyriklarda iz kalmaz. Derin yaralarda kalir. Onunda cozumu kremle olmaz...

• Beğen
dostum, contractubex kremi yara izlerini azaltan en etkili kremlerdendir, sana onu öneririm. ama daha erken safhadasın. doktora görün bakalım.

• Beğen
Contractubex i bende kullandim gercekten kaliteli bir ilac uzun sure sabirla kullanmaniz gerekiyor.Fiyati biraz tuzlu 140 tl gibi bir fiyati vardi gecen sene.Ama etkisini gorunce fiyatini hakettigini anliyorsunuz.Bu ilaci surdugunuzde jelatinimsi bir tabaka oluyor o yuzden hareketli bolgelerde sikinti oluyor dikkatli kullanmak gerekiyor

• Beğen
@rkocak03 Ramazan bey başlık ne sizin paylaşımınız ne. Bisiklet yaraları değil insan yaralarından bahsediliyor.

Uff Ramazan bey fena olmuş bisiklet, fakat mesaj da fena yerde olmuş. Düzeltiniz.

Taşiriz sorun değil

Geri