Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
kangal, malaklı,alabay, kafkas çobanı vs çok köpek gördüm . Ama bu köpek kadar büyüğünü görmedim . imkanım olsa yavru almak isterdim . Fotoğraflarda çok büyüklüğü belli olmamış ama gerçekten dev gibi patileri ayağımdan büyüktü

7503B5FB-5267-4284-A6CB-FCECABEC52B2.jpeg9014007E-2463-4729-B124-7EEA8DEFE2FC.jpeg

Size fırça hediye ediyorlardır özel günlerde. Ne bu hal, çalı süpürgesi gibi olmuş. Yalanmıyor mu bu tembel?
Yalanıyor da tüyü fazla :komik: kıl torbası... pimpirik efendi dokunduğun yeri anında yalıyor.

IMG20220828175824.jpg

"Nee? Çip taktırmak zorunlu muymuş? :bsmagryr: "

Şaka maka, 31 Aralık son tarihmiş. Veterinerimiz o tarihten sonra cezasının olduğunu, şimdi taktırırsam indirimli 350 TL'ye takacağını söylemişti. Çipsiz hayvanlara bakamayacağını da ekledi. (Kırklareli) Diğer şehirlerde durum nasıl, taktıran var mı, ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Arkadaki kedili yastığı ilkokul 5.sınıfta elişi dersinde yaptırmışlardı, tabi desen seçimi bize ait.

Evcil hayvanlara çip olayını sordurdum lakin o an dalgınlıktan fiyatını sormayı unuttum. Şimdi aşılar tarım ve orman bakanlığına kayıtlı kare kod ile sistem düşürülüyormuş. Yarın öbür gün kediniz yada köpeğinizin aşı veya benzer bir durumda tedavi olmak için veterinere gittiğinde kimliği(çipi) olmadığı için sistemden iğneyi düşmeyeceklermiş. Hadi acil bir durumdu tedavi uygulandı ve iğne yapıldığı sistemden düşürüldü ama hayvanda çip yok o zaman kişi bilgileriniz üzerinden ceza yazılma durumu olacakmış. Tabi birde kaybolma gibi durumlarda çip üzerinden takip diyorlar ama gps mi var içinde de takip edecekler orasını bilmiyorum. Belki forumdan daha detaylı bilen birisi vardır

IMG_20221026_125806.jpg

... Tabi birde kaybolma gibi durumlarda çip üzerinden takip diyorlar ama gps mi var içinde de takip edecekler orasını bilmiyorum. ...

Bence başkaları tarafından bulunduğunda çipi okutarak bilgilere ulaşmak yoluyla takipten bahsediyorlar.

Tabi birde kaybolma gibi durumlarda çip üzerinden takip diyorlar ama gps mi var içinde de takip edecekler orasını bilmiyorum.
Kırklareli ve Tekirdağ'da 375 TL'ye takıyor klinikler. Tarım müdürlüğünde 80 TL gibi bir ücret alınıyormuş. Sorun ücretten ziyade yavrumun çekeceği acı. Birçok hekim ile görüştüm, acısız bir işlem diyorlar ama izlediğim birkaç videoda epeyce acı çekiyor gibiydi canlar.

Ceza tutarı da tam bir muallak, bin küsur diyen de var, 10-15 diyen de... Çipsiz evcil hayvanlara bakılmayacağını söyledi veteriner. Ayrıca çipi olmayan hayvanları ilgili kurumlara bildireceklermiş. Sanırım ceza olayı böyle yansıtılacak.

Çipte GPS yok. Barkod gibi bir kodu var sadece okutulunca. Hayvan kaybolduğunda ancak duyarlı bir vatandaş bulacak ve veterinere götürünce çip okutulunca sahibinin bilgileri çıkacak. Dıdısının dıdısı yani. Evcil hayvanların sokağa bırakılmasının önlenmesini amaçlayan bu uygulamanın çok da şansı yok. Sokağa atmak isteyen o çipi oradan söker, yine atar.

Hasılı, hiç mi hiç istemiyorum çip taktırmayı. Umarım şu saçmalıktan bir an önce vazgeçerler.

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@MakRo GPS teknolojisi nokta atışı verecek kadar ilerlemedi. Zaten deri altına yerleştirilen incecik çipe GPS sığmaz. Yazlıkta çocuğu saldığım için GPS cihazı almayı düşünmüştüm. Hayvan boynunda kocaman bişey taşıyacak, ve haritada bana 200 metre çapında bir daire veriyor, "bunun içinde" diyor.

Çip ile dışarı hayvan salmanın önüne geçeceklerini düşünmek ise aptallık. Hayvanını sahiplenmeyen, "bugün var yarın yok" diye düşünen kişiler zaten çipi hiç taktırmaz olur biter.

Son düzenleme:
Geri