Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

KİĞili Takim Elbİsenİn Farki

Umut AL

Aktif Üye
Tepki
168
Bugüne kadar alışveriş yaptığım marketlerden bugüne kadar böyle saygı görmedim. Bugün büyük bir marketten alışveriş yaptım. üzerimde kiğılı takım elbise vardı. kasaya geldiğimde kasiyer: " Hoşgeldiniz Efendim..." Bunu bana değilde üzerimdeki elbiseye söylemiş olduğundan adım gibi eminim.. Gerisi siz saygıdeğer pedalşör arkadaşlarımın yorumuna kalmış :) :in:

Scudo
Umutcum bence elbiseyle ilgisi yok bunun ;zaten sen belirtmişsin büyük bi market diye onların işi bu ;saygı göstermek.
UNUTMA;
NİCE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTÜNDE ELBİSE YOK
NİCE ELBİSELİLER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK

@42FY

Demek istediğim insanların görünüşe önem verdikleri...

Bende üniversitenin hidromobil ekibi takım kaptanıydım sponsorluk için bazı yerlere gitmem gerekiyordu normal kıyafetle gittiğimde yüzüme bakılmayan yerlere sadece kıyafetimi değiştirip sarar takımı giyipte gidince çok farklı tepkiler aldım. Eskiden yüzüme bakmayan adamlar çay falan söylüyorlar. Tam ye kürküm ye meselesi...

@Umut AL

Tabi o kesin ama elbisenin içindeki ''sen ''de önemli.
Sende yakışıklı olmasan ilgilenmez dimi ama?:)

Bu her zaman böyledir ki.. Taa Naseettin Hocadan biliriz biz bunu.

Zaman zaman şirket arabalarını benzinciye yıkatmaya götürürdüm. Lüks olanlardan para almazlar, alt modellerden bahşiz ya da yıkama fişi beklerlerdi.

Mesela bizim oradaki benzinciyle arabayla gidiyorum yakıt almadan aracı yıkatıyorum ama üst model bisikletimin çamurunu yıkamak için gidiyorum adam tersliyor.

Türkiye ve dünyada malesef önyargı çok etkili..bir insanın karşısına çıktığınızda giydiğiniz kıyafete taktığınız gözlüğe saate hatta cep telefonuna bakan insan grubu oldukça fazla..bunlara bindiği arabada dahil tabiki..
Bu tarz şeyler daha çok iş ortamlarında oluyor..adam yapacağınız işten daha çok sizinle ilgileniyor..ona göre iş veriyor..

İşte bu insanlar sömürülmeyi hakeden insanlar.Lüks arabadan para almayan,normal arabadan bahşiş alan adama üzerine bineceksin ki bunu hakediyor.Araba yıkamaya devam etsin 2 kuruşa.Bir aralar titan titana diye olay vardı aklıma geldi.Kullanılacak o kadar çok insan var ki.En azından biz kendimizi bilelim insanları dış görünüşüyle yargılamayalım.

bizim denizlidede egenın en buyuklerınden bır fırma var onun sahibide harfıyat işi ile ilgileniyor fırma sahıbı bayan dozerlerin olduğu fuara gıdınce stand yetkilileri bu kadını görünce köylü kıyafetleriyle teyze sen mi alacaksın bunları yaa dıye ilgilenmıyorlar aran 5 dk gectıkten sonra kadın standdaki butun aracları peşin paraya alıyor. :D

Ulkemizin gercekleri bir olayla daha kanıtlanmıs bulunmakta :D

Bizim milletimiz her gördüğü sakallıyı hacı, her gördüğü kasklıyı turist zannediyor:DNe diyeyim ''şekilci'' bir toplumuz

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
@Emre Yıldız

O kadın AKÇA nın sahibi olmasın Emre :D
sanırım kocasının yerine işleri devralmıştı.
Ben Denizlideyken 5 -10 Kamyonu vardı hafriyatla uğraşırlardı o zamanlarda konuşulurdu Denizlide 1988 tarihlerinde
Kadın efsane oldu beea :D:D:D:D:D
Yanlız yaşıyormu ben onu merak ediyorum. Hikayesini tam olarak bilen vasa anladıvesin gari :D

Büyük marketten kastınız Migros,Tansaş vs ise kasiyerler; müşteriler kasalarına geldiğinde -hoşgeldiniz diye karşılarlar,işlemler bittiğinde hoşçakalın güle güle ,teşekür ederim gibi kelimeleri de kullanmak zorundalardır.
Bunlar kasiyerlerin yapması gereken şeyler ister takım elbise giyin ister mayoyla gidin.Sonuçta müşterilerin memnuniyeti esastır.

"İnsan görünümüyle karşılanır, kişiliğiyle uğurlanır."

Sözün sahibini bilmiyorum ama çok haklı bir söz. Kim ne derse desin, kim ne düşündüğünü sanarsa sansın üzerinizdeki şeylerin ilk tanışma veya tanımadığınız insanlarla iletişime geçmede çok büyük etkisi vardır. Bu sadece bizim ülkemizde genel geçer bir kural değildir. Eminim bu dünyanın heryerinde aynıdır.

İngilizler bunuda merak edip bir araştırma yapmışlar. Topladıkları IQ seviyeleri farklılık gösteren 30 kadar çocuğa IQ seviyeleri normalin çok altında ama iyi görünümlü kişilerin gülümseyen, temiz yüzlü ve güzel giyimli fotoğrafları gösterilmiş. Daha sonra dünyanın en zeki insanlarından bir kısmının gayet ciddi, paspal, özensiz hallerinin fotoğrafları gösterilmiş. Ve çocuklara hangilerinin daha zeki olduğunu düşündüklerini sormuşlar. Sanırım cevabı tahmin edebiliyorsunuz. IQ seviyesi normalin çok üzerinde olan kişilerin dış görünüşleri kötü olduğu için çocuklar onları düşük zekalı kişiler olarak düşünmüşler.

Geri