Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kıl dönmesi

Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyat lokal olan spinal anestezi altında yapılıyor. Yani belinden vurulan bir iğne ile uyuşturucu kimyasal vücuduna enjekte ediliyor. Sırasıyla sıcak, acı ve soğuk hissiyatını yitiriyorsun. İğneyi ilk yetikten 30 saniye sonra bacaklarının ısındığını hissediyorsun ve hafif bir karıncalanma duyuyorsun. 2. dakikadan itibaren sıcak soğuk acı hissiyatın gidiyor ama dokunulduğunu hissediyorsun. Yani etine teması ve bastırılma duygusunu beynin anlıyor. Uyanık olduğun için muhabbet edebiliyorsun. Hiç stresli bir ortam değil. Parmağından ve kolundan tansiyon ve nabız ölçümlerin takip ediliyor. Yüz üstü yatmış iki veya bir kolun yana açılmış vaziyette duruyorsun. Doktorun bölgeyi açıp iltihaplı doku ve kıl öbeğini temizlemesi 15 dakikayı geçmiyor. Kalan 10-15 dakikada lazerle bölgeyi yakma ve sonrasında dikiş ve pansuman ile kapama işlemi gerçekleşiyor. Ameliyatta seni rahatsız edebilecek tek şey belinin hemen altına enjekte edilen 2 adet iğne. Bu kısma psikolojik olarak hazır gitmelisin. Cenin pozisyonunda kuyruk sokumun iyice gerilecek şekle sokuluyorsun. Birisi derin nefes al derken, birisi de kafana yüklenip ani irkilmeni engelliyor. Yani iğneyi yiyince zıplama diye seni tutuyor. Ameliyatın hiç korkulacak bir yanı yok. Komplikasyon oluşma riski düşük. Genel anestezi olmaması avantaj. Bir an önce hiç vakit kaybetmeden ol ve kurtul. Ameliyat öncesi mümkün mertebe belinden aşağısını tüy dökücü krem ile temizle. Ameliyat sonrası da sırtın dâhil tüm arka tarafı kılsız tut. Bu rahatsızlık başına gelmemiş olan ama korkan varsa gitsin sırtına ve bel aşağısına epilasyon yaptırsın. %100 çözüm! Ameliyatta başarılar...

Scudo
Korkulacak bi ameliyat değil... Ol kurtul... Zaten olmama şansın yok

• Beğen
Tepkiler: mustafa_sayar01
Aynen arkadasim. Eger oyle bir durum var ise ameliyatini ol bir an once atlat. Ameliyatta vs bisey hissetmiyorsun. Okadar cokta acimiyor. Korkulacak bisey yok. Allah dermansiz dert vermesin. Bunlar basit seyler

• Beğen
Tepkiler: mustafa_sayar01
Ekim 2014'te ameliyatı oldum. İlk teşhisi kendim, sonrasını ailemle koyduk. İltihaptan dolayı iç çamaşırı leş gibi kokuyordu. Daha sonra biri daha ufak olmak üzere iki delik olduğunu gördüm. Doktora gittik kıl dönmesi dedi. Ben nasıl oluştuğunu anlamadım. Masa başı işte çalışıyoruz, ama onun dışında genelde hareketli sayılırız. Neyse, doktora gösterdik, ameliyat oldum. Ameliyatından inanın haberiniz olmuyor, hatta doktorun asistanı bana sakinleştirici vuracakmış, beni gayet neşeli ve rahat görünce vazgeçti :) Ameliyat sonrası hastanede 1 gün kaldım yine bir şey hissetmedim, hatta normal pozisyonda yattım. Fakat ameliyattan sonra rutin hayattaki rahat hareketleri yapamıyorsunuz, büyük WC en büyük problem, onun dışında ikinci problem yüzüstü uyumaya alışkın değilseniz sizi zorlayacaktır. Ameliyattan sonra pansumanları kaçırmamaya özen gösterin, geçmiş olsun.

Merhaba konu eski fakat bilgilerimi paylaşmak isterim. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi oldum operasyon 5dk. sürdü lokal anestezi yaptılar hiç bir şey hissetmedim. Herkeze tavsiye ederim. Tedavi yöntemi Mikro Sinusektomi, boşuna büyük ameliyat olmayın.

Benim sol baldırımda oluşmuştu. Tırnak boyutlu kırmızı bir sivilceydi ben omun kıl dönmesi olduğunu bilmiyorum tabi. Dokununca acıyor sivilce gibi sıkmaya çalışınca da bildiğiniz ağlatıyodu.
Toplu iğne ile nokta nokta delerek sivilcenin şişliğini indirdim içinden pis kokulu sarı iltihap da aktı. Şişlik inince de tırnağımla deriyi soydum yaklaşık 2 3 santimlik kıl derininüzerine çıkmamış salyangoz gibi dönmüştü.
Geçmiş olsun inşallah kıl dönmesi değildir

Bir doktor olarak tavsiyem en kısa sürede ameliyat olmanız. Ne kadar erken o kadar iyi. Başından geçen arkadaşların da dediği gibi ilerledikçe ameliyatın boyutu da artar. Geçen zaman ile birlikte kıl ile penetre olmuş doku miktarı da artar. Daha fazla dokunun çıkarılması gerekir. Çıkan doku miktarı arttıkça da yara dudaklarını yaklaştırıp dikmek zorlaşır belli bir seviyeden sonra imkansız hale gelir ve o bölge açık bırakılır. Günlük düzenli pansuman ile kapanmaya bırakılır. Durumunuzu ihmal etmeyiniz :) geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
ameliyat olan arkadaşlar ameliyattan uzun süre sonra alınan bölge şekil olarak esikisi gibi mi kalıyor ? yoksa o bölgede ufak bir çukur oluşuyor mu ?

Vücut o boşluğu adipoz doku ile doldurur çukurluk kalanı görmedim.

• Beğen
Tepkiler: Rehavet
@mustafa_sayar01
Yalnız kimse bu sorunun cevabını vermemiş galibao_O

@Bis

Olmaz. Kıl dönmesi çok daha yukarıda oluyor. Kaykılarak oturmak kıl dönmesi sebeplerinden bir tanesi. Bisiklet sürmek uzun süre testise bası yaptığı için infertilite sebebi. Bilimsel kanıtlanmış kimse nerden biliyorsun demesin [emoji3]

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@itsaboutyou
Hocam merhabalar. Ucreti neydi acaba yaptirdiginiz.
Bende de cikti sanirim ancak sacma olan su, bisiklete binmeye basladigimda sisiyor ,birakinca iniyor. Kucuk bir sislik var aciyor ve iltahap akiyor. Bisikletle kil donmesinin ne alakasi var diyordum, oraya baski bile yapilmiyor da anlamadim iste.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Alakası şu kardeş çatal diye tabir edilen bölge vucudun en hassas bölgesi imiş bisiklete binerken orası terliyor ve kılın vucuda girmesi kolaylaşıyor orada 3 sene önce bende oldum doktor bu şekilde açıklamıştı işin garibi deriye giren kıl ense kılımız mış.

İnsan vücudu malesef çok kalitesiz ve hemen bozulan, problem çıkaran bir yapıya sahip. Gözlerimiz mesela çok çabuk bozuluyor, keza kıl dönmesi olayı çok can sıkıcı, dişlerimiz çabucak çürüyüp bizi hayattan bezdirebiliyor. Askerde bizim koğuşun yarısı varikosel ameliyatı olmuştu. Saçlarımız hemen dökülüyor.
Muhtemelen hayvanlar arasındaki en dayanıksız olanı insan.

• Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
@zlatan_1903
Ense kılı iyiymiş :D
Hocam anlamadığım bekleyince geçer mi bu kıl dönmesi denilen şey, bendeki değildir inşallah kıl kökü iltahabı da olabilir dediler, çünkü kendi kendine geçmişti 3 4 ay önce de vardı, bisiklete binince tekrar nüksetti :( . Bugün öğleden sonra doktorda kesinleşecek ne olduğu :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Şayet kıl dönmesi ise kendiliğinden geçmez. Çünkü o minik delikten içeri kıl-tüy vs. girmiştir ve eninde sonunda sorun çıkaracaktır. Belki iltihabı azalır, ağrısı da azalır ama sonunda gene bir şekilde sizi rahatsız edecek düzeye gelecektir.

Bu arada bisikletçiyiz ve sizde muhtemelen her gün duş alıyorsunuzdur. Ben mesela her gün duşta elimi kuyruk sokumu bölgesindeki o küçük çukura götürdüğümde muhakkak az da olsa kıl tüy oluyor ve temizliyorum. Bunu da kıl dönmesi olmasın diye yapıyprum. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Geri