Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kıl dönmesi

mustafa_sayar01

Aktif Üye
Tepki
33
Arkadaslar kuyruk sokumunun o bolgede şişkinlik ve agri var ve oturamiyorum sanirim kıl dönmesi diye tahmin ediyorum.Bayramdan sonra kontrole gideceğim eger oyle bir sey var ise ameliyati pis oluyor diyorlar tırstım açıkçası.Basindan boyle bir olay gecen var ise bilgilendirirse beni sevinirim.Birde bu illetin bisiklete binmekten dolayi olma ihtimali varmi.Bu gidisle uzun surede bisiklete binemiyecegiz sanirim…

Scudo
Insallah degildir. 2 kereameliyat oldum biri dikisli digeri acik. 1sene hayatim mahvoldu. Acik pansuman yaptirma. Hergun pansumana gitgel. Hem yorucu hem psikolojik beni etkilemisti hem de yara tam kapanirken dikkat etmezsen yine aciliyor. Benimkisi ileri duzeydi ameliyat olmazsam felc olma durumum vardi. Yarim kilo et aldilar. Suan iyiyim. Ilk ameliyattan 2 sene sonra nuksetmisti. Ikinci ameliyat uzeri 5yil gecti problem yok

@devilmycarlos
kuyruk sokumu bölgesindeki kılların düzenli alınmasıyla bu sorundan kurtulabilir miyiz, yoksa farketmez mi?

Bende de kıl dönmesi teşhisi koymuslardi ve doktorum ufak bir islemle alabiliriz demisti bende kabul ettim 10 dk lik bir islem ve ayağa kalkip yuruyerek eve gidebiliyorsunuz doktorumun ne yaptigina gelince o noktayi neşterle cimbiz girebilecek ve kendisi gorebilecek sekilde acti

Toplamda 2 tane normal uzunlukta kil cikti tabi bi de orayi birazcik kanatti cunku kan hem orayi temizliyormus hem de vucudu uyariyormus ve vucut orayi onarmayi hizlandiriyormus

Korkulacak hicbir sey yok emin olabilirsin sadece uyusturuken vurdugu narkoz ilk vucuda girerken yakiyor baska da biswy hissetmiyorsun zaten :)

• Beğen
Tepkiler: mustafa_sayar01
Kıl dönmesi için henüz teşhis konulmamış size .İnşallah değildir.
Kıl dönmesinde en büyük problem kılın kuyruk sokumu kemiğinin altına doğru ilerlemesidir. Bu olduysa açık ameliyat denilen iyileşme süreci uzun ve zor bir süreç bekliyor sizi ( Bisikletide uzun süre unutun ). Ama deri altı bir kıl dönmesi ise deri açılıp kıl köküyle alınıp kapatılıyor , kısa sürede iyileşiyor .Küçük bir operasyon oluyor. Bisikletede bir iki ay binmezseniz tamamen iyileşir. Ben kolay olanından yaşadım ..

• Beğen
@cumali55. Valla ameliyattan sonra daha orda kil cikmiyor. Oyuzden bilemiyorum. Tamamen kilin ters yonde derinin icinde buyumesiyle alakali

• Beğen
2003 yılında ameliyat oldum. Ağrısı çok zordur. Askerde iken çıktı bende klasik olarak. Askerden sonra oldum. Ve çok ileri safhadaydı. Siz oturamıyorum diyorsununz. Ben ne oturabiliyordum ne de yatabiliyordum.
Ameliyatı Genel anestezi altında yaptılar. Doktarun tavsiyelerinin dışına çıktım. (Çorap giymeye kalkınca dikişi yırttık) Sonra müdahaleye gerek kalmadan tekrar pansuman yapıldı. Ufak bir pürüz var dikişli bölgede. 1 ayda normale döndüm. Dikişler kaynayana kadar biraz sıkıntı çekersiniz ama korkulacak kadar sıkıntılı da değil. Ameliyat olana kadar çektiklerimin yanında ameliyat sonrası ağrı acı çerez gibi gelmişti.
Geçmiş olsun.

• Beğen
Bende de 6 sene önce olmuştu , 1-2 doktor ameliyat dedi sonra başka bir yere gittim fenollü bir yöntemle lokal anestezi altında 15 dakikalık bir işlemle sorun çözüldü , 4 gün sonra koşmaya başlamıştım.

Öncelikle geçmiş olsun bende 2010 yılında ameliyat olmuştum 20 gün iyileşmesi için yatmıştım evde ondan sonraki 1 ay daha dikkatli olmanız gerekiyor sonuçta oradan doku alınıyor ve belirli hareketleri yapamıyorsunuz gerildigi için 5. sene oldu 2 ayda bir bölgeyi temizliyorum. çok şükür bir problem çıkmadı. umarım kıl dönmesi değildir. çözüm bulana kadar baya çektiriyor. tekrar geçmiş olsun. ameliyattanda korkmanıza gerek yok büyüklüğüne göre ortalama 45dk - 1saat sürüyor.

• Beğen
Umarım önemli bir probleminiz yoktur, geçmiş olsun.

• Beğen
Sadece kemiğe vurulan son narkoz yakiyor biraz geri kalan kılin cekilme hissi yuruyerek eve gidebiliyorsun nerdeyse hicbir agrisi yok hatta uzerine sert oturuslar bile yapabilirsin ben bilerek biraz agirlik verdim cunku icine islem bitisinde antibiyotik sıkıyorlar onu cikartmak icin doktor hep uzerine otur dedi

• Beğen
Tesekkur ederim arkadaslar peki belden asagimi uyusturuyorlar.Ameliyat sonrasi kanama,acilma vs oluyormu.Bu ameliyatin bir kac cesit yontemi var galiba peki hangisi iyi hangisini onerirsiniz…

@devilmycarlos
Yarim kilo etmi aldilar peki o acik kalan bolge ne oluyor fena…

korkulacak pek bişey yok. en etkili yöntem tüy köklerinin bulunduğu dokuyu ( arada sağlıklı dokularda dahil) komple cerrahi müdahale ile alınması. yarım kile et almalarının nedeni bir daha tekrarlamaması için. ve korkmanıza gerek yok eğer cerrahınız becerikli biriyse bir süre sonrasında ameliyat olduğunuz bile anlaşılmayacak kadar düzgün görünecek poponuz. geçmiş olsun ve inanın kafaya takılacak birşey değil. yanlız iyi bir cerrah bulmaya çalışın.

Arkadaşlar amaliyat süreçlerini, çektiğiniz sıkıntıları yazmayın.arkadaş etkileniyor.çok kolay,acısız, vs gibi cevaplar verinki arkadaş moralli gitsin hastaneye.boyle gidersek vszgeçek

Bölgeden iltihap ve kan geliyorsa kıl dönmesidir henüz gelmiyorsa daha yeni başlamıştır ilaç ile tedavi edilebilir bir ihtimal bendede vardı benden iltihap ve kan geliyordu genel cerrahi ye gittim doktor henüz başlangıcda olduğu ilaç ile tedavi yi deniyeceğini söyledi antibiyotik yazdı bir hafta kullandım tekrar kontrole gittim şikayet varmı dedi yok dedim baktı tekrar tekrarlarsa biz buradayız dedi tabi ben mesajı aldım adam kesecek yani. 2 sene oldu daha bir sıkıntı yok vakit kaybetmeden git sende ameliyata gerek kalmaz belki bisiklet le bir ilgisi yoktur kullanmayan dada oluyor çünkü ilk ameliyattan sonra iyileşmez se durum kötü fena kesiyorlar.
Bunun kilo ilgisi olabilir belkide şans

• Beğen
@mustafa genç
Soyle soyleyeyim bende 3 senedir falan var bu yalniz daha onceleri siskinlik yoktu sadece ayda bir agri oluyor 1 hafta suruyor ondan sonra agri geciyordu ama son zamanlar sismeye ve yine agri yapmaya basladi.Bir kere kendiliginden patladi siskinlik ve kanadi simdide patladayim dedim daha kotu sisti.Ara ara yaptigi icin pek orali olmamistim galiba ilerledi biraz.En iyisi bayramdan sonra bir doktora gozukmek.Herkese ayri ayri tesekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Geri