Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilit tavsiyesi

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar geçen gün kuzenimin yardımıyla eski bisikletimi tekrar hayata döndürmeyi başardım:) .Eski bisiklette normal 1 metre uzunluğunda kilit var, kilit açılırken ve kapatırken acayip zorluyor ve anahtarı biraz yamuk.Eski bisikletime Bianchi Speed'de kullandığım şifreli kilidi takacağım ve yeni bir kilit almam lazım.Alacağım kilit gün içerisinde beni 5-6 saat idare etmesi gerekiyor en az 1.5 metre olması gerekiyor.Alacağım kilit şifreli mi anahtarlı mı olsun? anahtarlıysa;asma,normal,alarmlı mı olsun? şimdiden teşekkürler...

Scudo
Kardesim decathlon da icinden halat gecen disida metall olan bir kiliy var bayada uzun dokum galiba bayada agir bana saglam gibi geldi bir bak istersen sitesinden

Merhaba

JrVnvsROfbcik1J9.png

Bu kilidi satın aldım fakat bisiklette bir yere asmam gerekiyor selenin arka kısmına kilitleyip orada sabit bıraktığımda bisikletle bir çukura girdiğimde vb. ses çıkarıyor. Kilit askı aparatı gibi bir şey var mı acaba bunu asabilmem için?

Ayrıca site üzerinde bir konu açamıyorum neden?

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
Merhaba

242558 dosyayı görüntüle

Bu kilidi satın aldım fakat bisiklette bir yere asmam gerekiyor selenin arka kısmına kilitleyip orada sabit bıraktığımda bisikletle bir çukura girdiğimde vb. ses çıkarıyor. Kilit askı aparatı gibi bir şey var mı acaba bunu asabilmem için?

Ayrıca site üzerinde bir konu açamıyorum neden?
Ben onu bagaja yayının arasına sıkıştırdım üzerinden de lastikli halatlar var uçları kancalı onları doladım,sesi kesildi. Belki de bu şekilde bir kordon alıp sarabilirsin etrafını.

En iyi kilit çelik tel dışına plastik sarılı olanlar hem hafif hem sağlam hemde her yere bağlanıyor.

images.jpeg

Bu tarz kilitleri oldukça kullanışlı buluyorum.
*Esnekler,
*Hayli uzun olup büyük cisimlere veya 40 cm uzaktan bağlama imkanı sunabiliyorlar
*Dış yüzeyi neredeyse tamamen yumuşak materyal kaplı, kadro yüzeyine zarar verme ihtimali az.
*Kıvırıp sele altı veya kadro içi çantalarda az yer kaplar halde taşıma imkanı sunuyorlar.
*Braketi sayesinde kadro demirinde monteli halde de derli toplu taşınabiliyorlar.
*Anahtar taşıma, unutma, kaybetme derdi yok.
*Ucuzlar.

Bisiklet kilit işine mi girsem naapsam...
Hayli iyi pazarladım gibi geldi gözüme :D

Şifreli braketli bisiklet kilidi diye aratmanız yeter. Pek çok çeşidi var ülkede.
Braketlisi 40 liralara bulunabiyor.

Sonradan edit:
17 yıldır benzer, braketsiz, çelik şifre halkaları olanını kullanıyorum.
Şimdiye kadar bozulmadı.
Bisiklet hala bende olduğuna göre çalınmasına müsade etmedi eğer deneyen olmuşsa.
Elbette ki bisikleti bununla kilitle, gece rahat uyu, haftaya bisikletin hala ordadır modeli değil. Gün içinde, gitiğiniz yerde rahatlıkla kullanabilinecek bir tür.
Kilitlediğinizde içiniz tümden rahat olsun istiyorsanız yarım saat içinde bir iki materyalle açılmayacak, kesilmeyecek kilit, zincir tanımıyorum.
Belki kamyonların yolda kaldıklarında birbirlerini çekmek için kullandıkları bilek kalınlığındaki zincirler olabilir, kaynak makinası hariciyle kesileceklerini sanmıyorum.
Pimpirikliler alsın taşısın yanında ;)

DSC_0006.JPG

Son düzenleme:
Şifreli kablo kilitler alınabilecek en kötü kilitlerdendir. Çünkü 1- Şifreli olduğundan kırılması anahtarlıya göre daha rahat. Bunun teknikleri var.
2- Kablolu kilit, kilitler arasında en zayıf olan görülen ve derecelendirmelerde 5dk markete girip çıkacaksanız ya da kafe de otururken bisiklette görebilecğiniz bir yerdeyken biri atlayıp götürmessin diye korumak içindir. Uzun süreli parklarda ise şifreli olsun anahtarlı olsun farketmez, çelik maksıyla 30sn'ye gümletirler. Ya U kilit ya da katalnır blok kilitler uzun süreli kilitlelmeler için güvenli seçene. Zincir de yetersiz çünkü 1-Baklalar kesilebiliyor, 2-Birinci olmasa dahi azıcık zinviri dondurup bir çekiç vurduklarında işlem tmm yeni bir bisikletleri oldu hırsızların. U kilit ağırdır, zahmetlidir, her yere rahat rahat bağlayamazsanız ancak en güvenli kilittir.

Bu attığınız kilitler hiçbir işe yaramaz. En iyisi 2 3 dk da iptal. Zincir kilit bakın. En az 6mm zincir kilit. Zincir kilit 90cm ve üzeri olmalı ama aşırı uzun olmamalı. Arka teker ile kadroyu sağlam yere kilitlemelisiniz. Ön teker ve kadroyu da aynı şekilde kilitleyin. Yukarıdaki kilitler en fazla seleyi kilitler. O da gelip geçerken almasınlar diye.

@CanGökçen @Daytona
Kablo kilitler, bisikletinizi hırsızlardan değil, ancak komşunun çocuğundan falan korur. Cepte kolayca taşınabilir bir alet ile bu tip kilitlerin ne kadar kolay kesilebildiğini şu videoda görebilirsiniz:

Kablo kilitlerin kalitesiz olanları, alet kullanmadan bile 3-5 dakikada kopartılabilir. Bu tip kilitleri kullanmayın, kullandırmayın...

Stanley markasının u şeklin de kilidi var yeni aldım fiyat olarak da iyi 169 tl güvenlik derecesi 11 tavsiye ederim N11 de bulabilirsiniz.

6mm zincir kilit kullanıyordum 1 yıldır çok şükür bişey olmadı. Diğer kilitlere göre caydırıcı. Şimdi yol bisikletine geçtiğim için eve aldım bisikleti. Hepsiburadadan almıştım şuan 120₺ civarında falan.

Şifreli halat kilit önerimden sonra birkaç kez alıntılanmışım.
Konuyu şöyle kategorize etmekte fayda var.

Hangi kilit, nerede!
Kullanılacağı yere, zamana göre kilit türü önerilerini ayırmak gerekiyor.
Basit, kullanımı, taşıması kolay kilitlerin kullanılabileceği, tercih edilebileceği yer ve zamanlar farklı.
Gün içinde, kalabalık, ortalık yerlerde, kısa süreliğine bisikletten uzak kalındığı hallerde bu tür hafif, taşıması kolay kilitlerin tercih edilmesi yönündeki kanaatim geçerlidir.
Bisiklet evde muhafaza ediliyorsa benim gibi; uygundur.

Issız yerlerde, apartman kömürlüğünde, apartman girişinde, daire katı sahanlığında, bahçede bisiklet bırakılıyorsa yanınızda taşımanızı gerektirmeyen, evinizde işyerinizde vs sabit bulundurabileceğiniz kilitler elbette daha güvenlidir. Bu şartlarda u kilit vs elbette tercih edilir.

Ama kimse de bana bir kiloluk kütük gibi
u kilidi şehirde yanımda taşımamı, şehir içinde gezerken yanımda gezdirmemi önermesin rica edeyim. Zorunlu haller dışında ne o kilidi taşırım ne de o bisikletin hamallığını yapıp kölesi haline gelirim.

@Daytona bundan önceki bisikletimde 6mm kalınlıklı 90cm zincir kilidi sele borusu ile kadronun birleşim yerine takarak şehir içinde yanımda taşıyordum. O zamanlar bisikleti dışarda bırakıp içeri girdiğim çok oluyordu. Satacağım zaman kadronun o bölgesine yolda taşırken zarar verdiğini fark ettim. Zincirin dışında koruma kılıfı olmasına rağmen kadroya zarar veriyor. U kilit sadece kadroyu bağlamaya yetiyor yani qr mandal varsa tekerlere veda edebilirsiniz 😂 Kilitlerken her zaman arka teker ve kadroyu birlikte kilitlerim. Ön teker ve kadroyu da farklı bir kilitle kilitlerim. Arkada kullandığım zincir kilit önde kullandığım halatlı kalın kilit. E tabi halatlı ince kilitte her zaman seleyi kilitler. 3 kilit kullanma sebebim de durduk yere masraf çıkmasın, fiyatlar herkesin malumu 😂

@Daytona Düşüncelerinize katılıyorum her kilidin kullanım yeri ayrı kısa süreli olarak stanley şifreli tercih ediyorum uzun süreli olarak stanley u kilit artı şifreli kilidini tercih ediyorum çok uzun süreli ayrılmalar da direk tökez teli döşeyip el bmbası tuzaklıyorum .:)

Güvenlik dereceleri marketing teriminden fazlası değil. Kilidin üzerinde "89/100" yazması üniversal bir standarda göre değil, firmanın kendi rastgele dereceleri.
Çikolatalı gofretin üzerinde "nefis" yazması kadar objektif.

1602373278342.png

Bence dışarda kullanacağınız kilit olabildiğince kalın olsun veya özel içerikli olsun. Çünkü dışarda çalınan bisikletlerin çoğunun kilidi ince ve hırsız yanındaki küçük bir aletle kesip alıyor. Kilit kalın olunca yanındaki alet yetmiyor, yeniden gidip alet bulana kadar siz zaten dönmüş olursunuz. Abus gibi bazı kilitler kilitin dışını granit gibi bir şey ile kaplıyor. Bu, pense testere vs aletlerle karşı güçlü oluyor. Yani testere ile ne kadar uğraşırsanız uğraşın kesemezsiniz. Sprial tarzı alet gerekir ki herkes bulamaz onu. O yüzden aldığınız markanın vaadlerine bakın. Arkadaşın dediği gibi güvenlik dereceleri göreceli. Açıkça keski aletlerine, testereye karşı güvenli diyorsa alın.

Nalburlarda ve hırdavatçılarda çelik zincirler var metre ile satılıyor, istediğiniz boyutta alıp sağlam bir asma kilit ile kullanabilirsiniz. Zincirin üzerine geçirmek için hortum takıp bisikleti çizmemesini sağlayabilirsiniz, ben bu şekilde kullanıyorum uzun yılalrdır. Zincir yerden yüksekte durursa zincir makası ile kesilmesi imkansıza yakın oluyor, makasın bir kolunu yere koyup diğer kolunu yere bastırarak kesiyorlar, zincir yerde olmazsa kesilmesi çok zor. Nispeten uygun fiyatlı ve çok kalın bir zincir olursa görsel olarakta oldukça caydırıcı bir çözüm.

merhaba bisiklet kilidi arıyorum fiyat 150 ile 300 arası

Geri