Scudo Sports

Kilitli maşa

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.865
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar Bianchi Stratos modeli bisikletim için kilitli ön maşa almayı planlıyorum ancak bisikletime uygun olurmu?Bir bisikletçi senin bisikletine kilitli maşa takılamayabilir.Acaba bir bisiklete kilitli maşa takmak için gerekli olan özellikler nelerdir.Ayrıca bana önerebileceğiniz bir maşa varmı?uygun fiyatlı

Scudo
kadronun acılarına veya borunun genıslıgıne gore her modelı takamayabılırsın.

ben de masa almayı dusunuyorum Suntour XCM (85 tl) veya XCR (135 tl gıbı bıseydı) xcrnın farkı gıdondan kılıtlemelı olması. performans olarak bı fark var mı bılmıyorum.

@tuninger_haa

Evet arkadaşımında dediği gibi maşanın takıldığı yerin genişliği uymuyor. Bende eski bisikletime iyi bir amortisör almak istemiştim ama o bisiklete uyan maşaların gidona bağlanan boruları çok inceydi dolayısıyla kaliteli bir maşa alamamıştım.

burak bisikletlerimiz aynı kilitli maşa takabilirsin bende değiştircem maşamı ve takılabiliyor arkadaşımda dedi,ği gibi her maşa olmayabilir o ayrı

Evet yani olay kilitli olmasından dolayı takılamıyor değil. Kadrona maşanın borusu kalın geldiği için takılmam durumu var. İnce borulu kilitli bir maşa bulabilirsen sorunun çözülecektir :)

@Buğra Celayir

stratos kalın bopa Buğra Bey sorun değil o yüzden takılır dememin sebebide bu zaten

Xcm xcrye göre daha sert çalışan bir maşa, Xcr nin giriş çıkışları daha yumusaktır xcmye göre yklaşık 300gr ağırlık farkı vardır.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Xcr nin hem ağırlık farkı hemde gidondan kilitlemesi baya bir iyi zaten. Xcm aldım ne olacak sanki her an maşayı kilitliyip açacam mı diye ama kullandıkça anlaşılıyormuş durum. Dik yokuşları çıkmadan önce bisikleti durdurup maşayı kilitleyip tekrar devam etmek o an yola olan konsantrasyonu baya bir etkiliyor

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
eğer kadronuzun furcu 1/1.8 ölçülerindeyse xcm, xcr hatta sid bile takabilirsiniz.

maşa konusunda xrc tercihim olurdu. xcm kullandım uzun süre, ilk aylar çok güzel olmasına rağmen sonradan çalışma performasnı kaybetti. 3. aydan sonra her hafta maşayı açıp, temizleyip , yağlarım diyorsanız xcm alın, ama yok uğraşamam ben onunla taktıktan sonra 1 yıl aklıma gelmesin diyorsanız xcr alın.

onun dışında lockout da önemli, kilitli xcmlerde lockout maşadan yapıldığı için illa durmanız gerekliydi. sürüş esnasında da maşa basınç altında olduğundan sürerken maşaya uzanıp kilitlerim durumu olmuyordu ;) bu yöndende xcr bir adım önde

Maşayı hangi çevre koşullarında kullandınız acaba? Bu kadar çabuk işlevinin bozulması moralimi bozdu :) Bende xcm kullanıyorum 2 ay olacak nerdeyse de ondan sordum :)

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.Xcm alacağım büyük ihtimalle sağolun.

Merhaba,Yeni aldığım Sedona 840 dağ bisikletinde, Suntour'un gidondan kilitlemeli maşası olduğu söylendi.
Görüldüğü üzere çoğu parçası eksik.
İnternette yaptığım araştırmada,Decathon'da görseldeki parça gurubunu buldum.
Linkteki videoda nasıl yapıldığı gösteriliyor.
Ama benim maşadaki metal parça ve iç yapı videodaki maşalarda yok.
Decathlon seti ile,maşayı elle kilitlemeye dönüştütürebilme şansım varmı acaba.?

Şimdiden yardım edecek dostlara teşekkür ederim.

Dosyalar

• 2023-08-20-21-25-32-703.jpg
    2023-08-20-21-25-32-703.jpg
    54,3 KB · Okunma: 7
  • 2023-08-20-21-24-39-501.jpg
    2023-08-20-21-24-39-501.jpg
    38,3 KB · Okunma: 7
  • 2023-08-20-21-23-37-718.jpg
    2023-08-20-21-23-37-718.jpg
    56,5 KB · Okunma: 8
  • 2023-08-20-21-42-05-125.jpg
    2023-08-20-21-42-05-125.jpg