Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo vermek için satın almak istediği bisiklet, "aşırı şişmanlık" gerekçesiyle teslim edilmedi.

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.486
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Kilolu arkadaşlar aman dikkat! :D

Kilo vermek için satın almak istediği bisiklet, "aşırı şişmanlık" gerekçesiyle teslim edilmedi

Mağaza sahibi, "Kimsenin hayatını tehlikeye atamam" dedi.

Kanada'nın Yeni İskoçya bölgesindeki bir kişi aşırı kilolarından kurtulmak için aldığı bisiklete, yine kilosunun yarattığı teknik bir sorun nedeniyle binemedi.

Halifax şehrinde yaşayan Sebastien Barsetti, fazla kilolarından kurtularak daha sağlıklı şekilde yaşamaya karar verdi. Yaklaşık 136 kilo gelen adam, aylar boyunca para biriktirip internet üzerinden işe gidip gelirken kullanmak için bir bisiklet satın aldı.
Alışverişi Giant Bicycles adlı internet sitesinden yapan Barsetti, bisikletin yaşadığı şehirdeki mağazalarında hazır olacağına dair bir mesaj aldı.

Daha sonra Barsetti teslimatla ilgili bilgi almak için mağazayı aradı. Fakat kilosunu söyleyince bisikleti alma konusunda sorun yaşadı.

Barsetti "Onlara kilomu ve boyumu söyledim, bana kilom nedeniyle bisikleti satamayacaklarını, azami kilonun üzerinde olduğumu söylediler" dedi.

Mağazanın yanıtının kendisini derinden etkilediğini ve özgüvenini sarstığını söyleyen Barsetti, mağaza yetkilisiyle iletişime geçerek azami kilonun altına inmeden bisikleti sürmeyi düşünmediğini söylediğini belirtti.

Mağaza sahibi Barry Misener'sa müşteriye bisikleti güvenlik gerekçesiyle vermediklerini belirtti.

Misener, müşteriyi "azami kilonun 135 olduğu" ve "bisikleti güvenli şekilde süremeyeceği" konusunda bilgilendirdiğini ifade etti.

Mağaza sahibi, bisikletin tasarımının Barsetti'nin kilosunu taşıyamayabileceğini, aksamın arızalanarak adamın ciddi şekilde yaralanmasına neden olabileceğini belirtti.

Misener "Kimsenin hayatını tehlikeye atamam. Maalesef içim rahat etmez, bunu yapamam" dedi.

Öte yandan mağaza sahibi, bisikleti satın almak istiyorsa müşterinin riskleri anladığını belirten ve her şeyin garanti kapsamı dışında olduğunu kabul ettiğini gösteren bir belge imzalaması gerektiğini söylediğini fakat bu sırada Barsetti'nin telefonu suratına kapattığını anlattı.

Barsetti'yse güvenlikle ilgili endişeleri anlayabildiğini fakat halihazırda parasını ödediği bir bisikleti garanti kapsamından çıkaran bir belgeyi imzalamak istemediğini söyledi.

Şirket, mağaza sahibinin kararını uygun görürken, Barsetti'ye kilo verene dek bisikletin kendi adına ayırtılacağını söylese de müşteri alışverişi iptal ederek parasını geri aldı.

Haberin linki: (link)

Scudo
Satıcı doğru yapmış. Şirket arkasında durmuş. Adam parasını almış. Yani pes etmiş. Gerçekten ödediğim bir şeye sağlık ve güvenlik açısından şerh konuyorsa ,benim için kötü bir gündür.
A) Ödediğim bir ürünü satın alma hakkımı gasbettikleri için hem şirkete hem satıcıya dava açarım.:harika:
B) Bana çok büyük bir ders verdiği için sağlıklı bir şekilde zayıflamanın yolunu bulurum. O bisikleti kolbastı oynayarak bayiden alırım. Satıcıya " Bir Ömür Kankamsın " plaketini hediye ederim. :koptum:
C) O günden sonra hayata küser çatlayıncaya kadar yerim.:kötü:

1. Satıcının yerinde olsanız ne yapardınız?
2. Alıcının yerinde olsanız ne yapardınız?
3. Üretici firma haklı mı?
4. Aynı durumda kalsanız ne düşünürsünüz veya yaparsınız?( Alıcı ,satıcı ve tedarikçi firma olarak) 3 cevaplı bir soru.

@Taygun Kon güzel bir paylaşımdı. Sağolasın. Mahallenin delisi olarak ,soruları sorup kuyuya taşı atıyorum. Buyurun çıkarın.:)

paradoks yaratan ilginç bir durum olmuş, iki tarafın da haklı yanları var fakat ortada olayı büyütecek bir şey yokmuş aslında.

satıcı iyi niyetli olsa da böyle bir karar veremeyeceği bariz. öncelikle alıcı isterse üç yüz kilo olsun, adam satın alıp isterse evinin duvarına asar izler, isterse biner denize atlar, bu satıcıyı bağlamaz. ehliyeti olmayana araba satılmıyor mu?

ha bu olayda adam direkt belirtmiş kendi bineceğini, o halde öyle bir belge imzalamasına gerek yoktur çünkü zaten bisikletin azami kapasitesi bellidir ve alıcı bunu kabul ederek almış olur. olası bir arıza veya kaza durumunda bu ihlalden dolayı garanti kapsamı dışında kalır.

işin ahlaki boyutu ayrı, ‘trolley dilemma’ gibi olmuş :) ama eğer haber doğruysa şirketin yaptığı büyük saçmalık.

@Serkan Mıstınoğlu Öte yandan mağaza sahibi, bisikleti satın almak istiyorsa müşterinin riskleri anladığını belirten ve her şeyin garanti kapsamı dışında olduğunu kabul ettiğini gösteren bir belge imzalaması gerektiğini söylediğini fakat bu sırada Barsetti'nin telefonu suratına kapattığını anlattı.

Bu şekilde bir talepte bulunulmuş ama müşteri telefonu yüzlerine kapatmış. Belki en başta mevzuya bu şekilde girseydi sıkıntı olmazdı.

Madem bu kadar hassas bu konuda, müşterinin "Tüm sorumluluk tarafıma aittir" şeklinde yazılı beyanını alarak teslim edebilirdi :snzdglsn:
Pek hoş olmamış, rencide edici bir durum

Aslında öyle bir muhabbet dönmüş gibi:

Öte yandan mağaza sahibi, bisikleti satın almak istiyorsa müşterinin riskleri anladığını belirten ve her şeyin garanti kapsamı dışında olduğunu kabul ettiğini gösteren bir belge imzalaması gerektiğini söylediğini fakat bu sırada Barsetti'nin telefonu suratına kapattığını anlattı.

Hiç işi bilmiyor bu Kanadalılar. Gelseydi bize, bizim mağazalar abiye temizinden bir fatbike iteler, yanında forma, kask, ekipman falan derken oranın iki asgari ücretini daha indirirlerdi. Kanada'ya yerleşip bisiklet mağazası mı açsak ne?

Mağaza sahibi "Barry Misener" denen abi de buymuş. o_O

screen_shot_2016-03-02_at_8.46.49_pm.png

İstiap haddi denen bir şey vardır. Bu bisikletlerde de var hali ile. Bence mağaza sahibi haklıdır. Şöyle düşünün 20 ton taşıma kapasitesi olan kamyona 30 yüklediğinde ne oluyor? Ya araç arızalanıyor ya lastikler gidiyor ya mekanik aksam yamuluyor hiç bir şey olmadı yollar bozuluyor. Olay tamamen bu bence.

Mağaza sahibini kutlarım. :harika:

Birbirine abuk subuk sebeplerle milyon dolarlık tazminat davası açılabilen ve kazanılan bir ülkede satıcının böyle bir riske girmemesi gayet yerinde bir karar.
Bence de amca bisiklete önce fat bike ile başlamalı. Kilo verdikçe diğer bisiklet türlerine geçmeli.

(link)
Haberin iki tarafla yapılmış röportajını içeren videosu var burada. Arkadaş ince tekerli fitness bisikleti almak istiyormuş ısrarla.

Bence de satıcı haklı.. :)
Tabi bizde olsa adama neler kilitlemezler 😄
@necmeddin adamın yerinde olmak da kötü be! Sanki yıllarca aradığın aşkı sonunda bulmuşsun da aynı gün (kadının) kafasına balkondan saksı düşmüş ve ölmüş gibi bişey yani.

Benim merak ettiğim hangi bisikletmiş acaba istediği 😄 Ben olsam paramı geri alırdım öyle mağazada bekletmek filan olmaz 😁
Giant tabi ki haklı adamlar sınır koymuş nitekim. Bu sadece bisikletin garantisiyle alakalı bişey değil ki; bisikletle gidiyorsun, kadro ağırlığa dayanamadı ve kırıldı hooop yerdesin ve arkadan gelen kamyon...!
(Türkiyeli olduğumuz da belli olsun) 😄

Giant milletin kilosunu soracağına ilk önce bisikletlerinin kilosunu yazsın. Adama kilosu sorulduğunda aynen Giant gibi cevap verirdim ben olsam.

Çoğu zaman aklımızdan çıkardığımız şey bisikletin belli bir mühendislik çalışma sonucu üretildiğidir. Özellikle bisikletin kadro geometrisinin önemi ve harcanan mühendislikten haberiniz yoksa her zaman daha hafif bir bisiklete yönelmeniz normaldir. İşte bu mühendislik çalışması sonucu aynı ağırlıkta 2 farklı bisikletin neden birisinin daha iyi gittiği sorusunu cevabıdır.
:komik: :komik:

Kesinlikle satıcı haklı ve dürüst tavır sergilemiş adama da satarım ama sorumluluk size aittir yazısını alır öyle satarım demiş. Yorumlar doğru , şimdi bu bisikleti satsalar ikinci gününde kadro kırılır muhtemelen sonra alıcı da yaralandıysa hastane raporuyla milynonluk dava açabilirdi...

Başarılı bulduğum satıcı yaklaşımıdır . :)

@Taygun Kon satıcının kesinlikle haklı olduğunu düşünüyorum. Aslında satıcı , alıcı arkadaşa alınması gereken en büyük dersi vermiş. Sebastien'in hayatı bundan sonra farklı olacak.
Hatta ben bile dersimi aldım. Ekmek arası turşuya ve köfteye paydos. :koptum:

@necmeddin hocam Ekmek arası turşu ve köftenin önüne hiçbirşey geçmemeli ... candır o.. :)

@necmeddin hocam Ekmek arası turşu ve köftenin önüne hiçbirşey geçmemeli ... candır o.. :)
Sen devam et hocam , kilon ideal. Kışın bisiklet süreceğim diye bu forumda kilo alan bir arkadaş daha yoktur. Aylık 450 km den aşağıya düşmedim kış aylarında. Habire tıkındım. Diğer türlü vücut direnci düşüyor. Dün gece yine kar yağdı. Tuttu mu tutmadı, ama ayazı devam ediyor. 16 kilo fazlalığım var. Temmuza kadar atabilecekmiyim bakacağız.

@trainspotting35 nefret ediyorum bu yazısından Giant'ın. Ama bazı Giant japon sitelerinde yazıyor kilo. Ben detay detay bakıp karşılaştırıyorum 😄

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Haydaaaa ben de 100 kiloyum giant escape 1 var. Yamulmasın altımda bisiklet 😂

• Hahaha
Tepkiler: _Madmexx _
@ozgur.ozer abi ondan sonrada şey olur ya bu firma böyle böyle yaptı falanlar filanlar eğer firma aldırış etmeyip güvenliğe bakmayıp direk satsa o zaman yok bu firmanın bisikletleri şöyle bu marka leş aldım sakatlandım falan havada uçuşur döner durur insanların genel huyu bi şeyi kötülemek 😁

• Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
Geri