İyi günler Bende aranıza katılmak için araştırma yapıyorum, 185 boy 105 kiloyum, L kadro boyu uygun sanırım bana, fakat mıcırlı stabilize yolda (gümüldür yokuşu) sürmek zorunda kalırsam ince yol lastiklerinin dayanımı benim kilomda nasıl olur ?
Jantlarınızın taşıyabildiği maksimum yük kapasitesine bakmak lazım ve tabiiki de sürüş esnasında dikkatli kullanım gerektirir. Çukur ve tümseklere dikkat! Kendim de 194 cm boy ve 104 kilodayım. Fitness bike im var 28. Dikkatli kullanıyorum şu ana kadar bir şey olmadı.
@anilimaca daha almadım bisikleti , önerilere açığım, dediğim gibi yokuşlu ve mıcırlı yolda kullanacağım ayda en az 5 kere yaklaşık 10 ar km den 20 km mıcırlı asfalt uzun bir yokuş, toplamda 80 km günlük kullanım olacak eğer dayanmaz denilirse hibrid ya da 29er dağ bisikletlerine bakacağım, önemli olan dayanıklılık yani
hiç sorun olmaz,ben 1.80 ve 120 KG idim aldığım zaman BTwin'i,3 ayda 22 kg verdim ve şu anda daha rahatım.Aynı soruyu ben de sormuştum gittim mountain bike aldım,22 KG idi toplam ağırlığı,bir de ben binince gerçekten eziyet oluyordu,1 ay sonra hemen değiştirip 10 kg'luk yol bisikleti aldım ve kendime geldim kilodan endişen olmasın hiç )
10 ay önce 120 kg iken olarak bir adet triban 3 aldım ve 40 kilo verdim.Tek sorun biraz akort sorunu ama yol bisikleti dışında bir bisiklet ile başlasaydım bisikletten anlamayabilirdim.10 ayda yarışacak konuma geldim veloturk gran fondo'da yarış koştum kendine güven.
@Batu54 Hiç merak etme senden XL'ları var Suadiye sahilde yol bisikleti üzerinde en az 110 kilo bir adam gördüm (bacak ve göbek analizi) biraz komedi duruyordu ama hızlı da ilerliyordu. Sendeki 83 kilo hiçbir şey hem eritirsin, ben 84 ile başladım 77.5'a düştüm.
95 kilo olmam, jant akortunda bir sorun çıkartır mı? Ya da ne bileyim lastik patlaması çok sık olur mu? Yol bisikleti istiyorum ama pek mümkün olmayacak sanırım.
@OnurÖzdağ Kilom 100-105 arası değişiyor sürekli ve tahmini 2.5 yıldır yol bisikleti kullanıyorum. Doğru basınçta hava bastığımda ve asfalt dışına çıkmadığım sürece lastiklerim patlamıyor kolay kolay. Şu an kullandığım bisikleti alalı bir yıl oldu ve akord ayarı yaptırmadım henüz. 95kg sizi korkutmasın
@OnurÖzdağ 120 de bindim yol bisikletine. Söyle bol telli bir jant ve korumalı lastikler isinizi görecektir 100 üsünde. 95 de vs hiç sıkıntı yok dilediğiniz gibi kullanın
Yol bisikleti öyle bir disiplin ki, illa kilo veriyorsun. Yukarıda arkadaş yazmış, droplardan tutunca 2 piston göbeğine çarpıyorsan 75'lere düşersin diye Aynen o hesap. Yol bisikleti, benim gibi boğazına düşkün insanlar için büyük nimet arkadaşlar. Diyetle falan uğraşıp kendinizi strese sokmayın. Gece yarısı sucukları yiyip, kilo yapar mı diye düşünmemek paha biçilemez
@OnurÖzdağ
Hocam ben yol bisikletine geçtiğimde 92 kiloydum. Bir de yanımda kocaman bir çanta taşırım sürekli toplamda 100 kiloya yaklaşıyordum. MTB ile 1 yılda veremedğim kiloları yol bisikletinde birkaç ayda verdim, 86'ya kadar düştüm.
Yol bisikletinde fazla kilodan ve 120psi lastik basıncından dolayı konfor azalıyor fakat bisiklet için herhangi bir sorun yok. Zaten bisikleti aldıktan sonra kilo vermeye başlayacaksınız, 90 kilonun altına indiğinizde artık basıncı 110psi'a düşürüp, sürüş konforunu arttırabilirsiniz. Zaten birkaç ay sonra sırt ve kol kaslarınız güçlenmeye başladığında yol bisikletinin konforsuzluğunu unutup, bisikletinizle aşk yaşamaya başlayacaksınız
@cctolga01
Aynen öyle hocam. Yemek yemek benim için bir ritüeldir. O an zaman durur, sadece yemek ve ben kalırım. Hele bir de lezzetli bir yemekse demeyin keyfime. Yemek yerken bütün dikkatimi yemeğe veririm, etrafımda ne oluyor ne bitiyor umrumda olmaz. Yerken telefon çalsa bakmam, birisi birşey sorsa yemek yiyorum diye kaş göz yaparım. Hatta bu özelliğim yüzünden yemek yediğim esnada yakınlarım sürekli birşeyler sorar