Göbekten vitesli zincirli şehir de kullandım, göbekten vitesli kayışlı şehir de kullandım, vitessiz kayışlı katlanır da kullandım, vitesli zincirli şehir de kullandım, vitessiz zincirli şehir de kullandım, vitessiz fixie de kullandım, vitesli zincirli yol da kullandım. Bir tek kayışlı fixie kullanamadım herhalde. Aktarma konusunda vardığım sonuç şudur:
- kayış çok pratik, temiz, ancak vites kadar hisli değil ve pahalı. Sanki biraz daha yavaş tepki veriyor. Şehir bisikleti ve dağ bisikletinde olabilir. Yol bisikletinde bence olmaz. Zaten klasik vitesle kullanılamıyor, göbekten vitesli ile kullanmak gerekiyor. Vitessiz de kullanılabilir, bisiklet hafif olur.
- zincir çok hassas, daha hızlı tepki veriyor, ayrıca pek çok kadroyla kullanılabiliyor. Ama bakım lazım, yağlamak gerekiyor ve elinizi, giysilerinizi kirletebiliyor. Vitessiz kullanımı daha sessiz ve yokuş yoksa daha etkili. Uygun fiyatlı ve yaygın bulunabiliyor.
- göbekten vites konforlu ve sessiz, ancak zinciri veya kayışı gerdirebilecek kadro lazım. Bir de ağır. Şehir bisikletine uygun. Yol bisikletine olmaz.
- dağ bisikleti için göbekten vitesli kayışlı tercih ederdim. Temizliği çok kolaylaştırıyor, ayrıca vites eğilme sıkıntısı da olmaz. Ama niyeyse pek üretilmiyor.
- fixie en zevklisi, açık ara. Ayrıca antrenman için de en iyisi. Süzülme yok hep çeviriyorsun. Maalesef kayışlı deneme şansım olmadı. Uzun mesafe ve yokuş yoksa her zaman ilk tercih.