Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

Güvenlik durumuna göre karar veriyorum. Çünkü bazen araçlarla aynı anda start alan formula 1 arabası muamelesi yapıyorlar.

Güvenlik durumuna göre karar veriyorum. Çünkü bazen araçlarla aynı anda start alan formula 1 arabası muamelesi yapıyorlar.

Scudo
%90 kırmızı ışıkta dururum. Geçtiğim nadirdir. Ve şu durumlarda kırmızıdan geçiyorum:
- Eğer kırmızı daha yeni yanmışsa (max. 2 sn. önce yanmışsa), araç sırasının en önündeysem ve yol bir otomobil ile bir bisikletin yan yana duramayacağı genişlikteyse depara kalkarak kırmızıda geçiyorum maalesef. Bisikletle kırmızı ışıkta ve sıranın en önünde bekliyorsanız kornayla aragazla kulağınızı sağır ederler. Tamponunu bisikletime bilerek dokundurarak ittirenler bile oldu. Eğer yol yeterince genişse ya önüne bir araç alarak ya da sağ ayağımı kaldırıma koyacak kadar yanaşarak beklerim.
- Eğer ışıkta sadece yaya geçidi varsa ve ön tarafın boş olduğuna gerçekten %100 eminsem (%99.9 bile değil) bisikletimin plakasının olmamasından faydalanarak ışıkta zaman kaybetmemeyi tercih ediyorum. Eğer ışık kavşak, köşebaşı vb. yerdeyse bomboş olsa bile kesinlikle bekliyorum. Malum ülkemizdeki trafik lambaları akıllı değil ama mobeseler fazlasıyla akıllı. Bisikletin güzelliği ise plakanın olmayışı, gerçekten boşa yanan ışıklarda zaman kaybetmeme lüksü. Ama yukarıda belirttiğim gibi yapın kavşaktan vb. gelen aracı her zaman göremeyebilirsiniz çünkü. Unutmayın, bisiklette kaporta sizsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Vedat_Çakar
Bu konuda şu şekilde davranıyorum
Özellikle yayaların geçiş yaptığı bir ışık ise muhakkak duruyorum yeşili bekliyorum, eğer çok işlek ve tehlikeli bir ışıksa da aynı şekilde davranıyorum.
Ancak bu durumların dışında bir ışıkta geçmenin tehlikeli olmadığını düşündüğüm ışıklarda geçmeyi tercih ediyorum bunun nedenli kıyaslama yapmam bizim gibi çok görünür olmayan taşıtlar için ışıklarda durmak ta bir tehlike o nedenle araç aralarında yanlarında konumlanmamız gerekli diğer bir tehlike ise kalkış kalkıştı düz bir çizgi takip etmek zor o nedenle yalanlama yapabiliyoruz bu gibi durumlarda ise araçlara temas kaçınılmaz olabilir.
Kırmızıda geçtiğim durumlarda yaptığım tehlike kıyaslaması bu...

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Ben sahsen cogunlukla geciyorum , oncelikle belirteyim sakaryadayim ve istenbuldaki kadar asiri sikisik bir trafik yok kavsaklarda kirmizi yandigini gorursem hizimi baya yavaslatip on siralara dogru yol aliyorum one geldigimde ise kavsak durumunu gerekirse gormem icin yeteri kadar zamanim olmadiysa durup kontrol ediyorum , baktim ki herkes duruyor yada uzaklarda yesile yetismeye calisan duramayacak kadar hizli kimse yok o zaman geciyorum.

Bana gunumuz teknolojisinde belirli sureyle calisan trafik isiklari cok ama cok ilkel geliyor. 4 girisli bir kavsak var 3 u dolu hatta trafik var yine de herkesi durdurup o bir tane bos olan yola bile yesil yaniyor , abicim kimse yok iste niye bekletiyorsun ki milleti? 30 40 saniye millet saf saf birbirini kesiyor yorgun olan biraz kestiriyor sonra devam ediyorlar neresi mantikli ki bunun ben de durayim?

• Beğen
yok hayır durmuyorum. durmaya gerek olduğunu da düşünmüyorum. Sonuçta bisiklet hızı belli ağırlığı belli bir teylike anında basıyosun frene zınk diye duruyor.

Çoğu zaman kontrollü geçiyorum.

• Beğen
@furkanbr Ve bu durumu daha da kötü yapan şey akılsız ışık+fazlasıyla akıllı MOBESE kombinasyonu. Boşuna vakit kaybetmeyeyim dersen tebligatı aynı günün akşamı evine yolluyorlar. (bisikletler şanslı onların plakası yok)

Sakaryada okul dolayisiyla bulunuyorum ve yurdum arifiyede , kucuk bir ilce iken buradaki isikta bile dedektor kullaniliyor , yani sola donus yapacak kimse yoksa o isik hic yesil yanmiyor ve ana yol hic duraklatilmiyor , elektronik egitimi de almis biri olarak soyleyebilirim ki bu zor bisey degil neden yapilmiyor merak ediyorum.

Ben sahsen motorlu tasit gibi davraniyorum. Ozel bir durum olmadigi surece de herkese bunu tavsiye ediyorum trafikte. Sonucta "bisiklet" denen sey de bir tasi olarak geciyor ve motorlu tasitlar icin gecerli kurallarin hepsine uyma zorunlulugumuz var. E bu durumda KIL bir polis durup dururken cezayi yapistarabilir. Kaderini baskasinin insiyatifine birakmaya gerek yok :D.

Bence çok önemli bir konu, evet bisikletli için kırımızı ışıkta durmanın dezavantajı çok. Sıkışık trafik, yeşilde kalkışta araçların ayı gibi gaza basması ve sıkıştırması vs..
Fakat yayalar için de çok önemli, kırmızı ışıkta durmayınca yayaların güvenliği tamamen senin dikkatine kalmış bir durum haline geliyor.
Bugün sabah sabah yaşadığım bir olay; yaya haldeyim, yeşil yandı, ışıkta duran ilk araç bir belediye otobüsü, yayalar yola çıktı ve son anda iki yol bisikletli fişek gibi çıktı otobüsün yanından, kask aynalar vs ne varsa takmışlar (ne güzel kendi güvenliklerini sağlamışlar) ben son anda farkettim ve yanımda hamile bir bayan vardı onu son anda sağ kolumla durdurdum, bisikletli bana sanırım 20-30 cm mesafe ile bel kıvıra kıvıra zor geçti ve arkasından bağırdım ne yapıyosunuz abi kırmızıda geçilir mi? Adam yavaşladı ve şöle bağırdı, BİSİKLETLİYİZ LAN BİZ SEN DİKKAT EDİCEN, bastılar gittiler.. Benimde bir bisiklet aşığı olduğumu bilmeden..Hamile kadının karnına o hız ve yük ivmesi ile çarpsa ne olurdu? O kadına bu korku yaşatılır mı ? Yazık değil mi, candan önemli ne var ?
Kendine de yazık, neler yaşayacağının farkında mı acaba o kadına veya bebeğine bişey olursa..
Veya biraz ilerdeki kavşakta hayvan gibi süren bir aracın riskine neden giriyor ? Trafikte kazalar hatalar kombinasyonudur..
Araçlar bisikletlilere dikkat etmek zorundadır, çünkü daha az güvenlikle seyahat ediyoruz evet ama aynı sebepten bisikletlilerde yayalara saygı duymalıdır..
Ben ışıklarda dururum, hatta bence soluklanmak, su içmek için iyi de bir fırsat ve bence bir bisikletliye yakışan karizmatik, medeni bir duruş..
Lütfen rica ederim, bu konuyu bu açıdan düşünmeye çaba sarfedelim..

Karşıdaki dükkanın aynasından arkanızda kırmızı ışıkta bekleyen polis aracını görünce mecbur duruyorsunuz :) (Dün başıma geldi:tskler:)

• Beğen
Tepkiler: mrtzltn
turladığım yollar genelde şehirlerarası, yaya hemen hiç olmuyor. T kavşakta düz devam edeceksem durmuyorum. + kavşaklarda yoğunluğa göre değişiyor %50 duruyorum..yaya varsa kesinlikle tabiki..polis varsa da duruyor ve çakı gibi durumu ona hissettiriyorum..."bak, bisikletliyim ama trafiğede saygım var " gibi triplere giriyorum..🙂

Trafikte bisikletliye saygı gösterilmesini, bisikletlinin de trafiğin bir parçası olduğunu insanlara kabullendirmek istiyorsak durmak gerekir diye düşünüyorum. İşin bir de kırmızı ışıkta geçildiği için kaza riski var.

• Beğen
Tepkiler: mrtzltn
kavşaklarda ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde kesinlikle duruyorum

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Trafikte en büyük tehlike önden veya arkadan gelen değil, yandan gelen, fırlayan araçlar olduğu için her türlü kavşakta çok temkinliyim umarım öyle gider.

Tabiki. Bisiklet sürücüleri karayollarında diğer araç sürücüleri ile ortak sorumlulukta hareket ederler. Ben açıkçası karayollarında tüm kurallara uyuyorum. Dağda uymuyorum😀

Konuyu hortlatıcam arkadaşlar.
Şu anda Ankarada bir bisiklet sürücüsüyüm. Son zamanlarda bu kırmızı ışıkta geçme mevzusu çok canımı sıkmaya başladı. Geçen kavşakta ışıkta duruyorum bir anda solumda 3 kişilik bisikletçi grup kırmızı ışıkta geçiyor.Haklı olarak karşıdan gelen araçlar korna çalıyor. Şehirde kurallara uygun olarak bisiklet süren bizler hakkında motorlu taşıt sürücüleri olumsuz intibaya sahip oluyorlar. Bisikletçiler taytını formasını giyince kendinin geçme hakkının mı olduğunu düşünüyorlar anlamıyorum. Bugün de bir bisikletçi, genelkurmayın önünde dururken polisin önünde kırmızı ışıkta geçti ve ışığın yandığı taraftaki araçları gereksiz yere irrite etti. Son 1 hafta içinde böyle 4 kere olay yaşadım. Size sorum bisikletçiler neden ışıkta geçmeyi tercih ederler? Çünkü biliyorum ki bu forum bünyesinde de bu davranışı gerçekleştiren birçok bisikletçi vardır.
Eski cevapları okudum ama bayağı üzerinden zaman geçmiş.

Geri