En doğrusunu yapıyorsunuz. 1 defa alın 10 sezon rahat bir şekilde kullanın.
Mesela Rapha'nın ihraç fazlası Pro Team Jacket modellerinden kullandım geçen yıllarda, 200-300 euro etiketli ürünler, markanın en üst serisi. İnanılmaz derecede verimli, terletmiyor, üşütmüyor, rüzgar almıyor, yağmura dayanıklı, adam akıllı nefes alıyor. Bildiğiniz 0-5 derecelerde sürdüm, hastalığı bırakın üşümedim bile. Üstelik sabah saatlerinde, orman yollarında, rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık eksilerdeydi. Ve ben de çok üşüyen bir insanım.
Aynı şekilde Scott'un üst seviye ürünlerini de kullandım, aynı yorumlar bunlar için de geçerli.
Maddi durum el vermiyorsa, mor outdoor dan bir içlik, decathlondan bir ceket, bir de üste rüzgarlık tabi ki kullanılabilir. Ama imkan varsa, iyisini alıp tekrar uğraşmamak en rahatı.
Çoğu kişi idare etsin yeter kafasında, yada bisiklet turları hava sıcak olunca sahil kenarında 40-50 km den ibaret. İmkan olmayınca da gayet normal bu. Ama gidip iyi bir ürün alabilecek adama, bu kadar üst seviye ürünler yerine, aliexpress vb. ürünleri tavsiye etmek bence çok yanlış.
Verebileceğim tek tavsiye, beden konusuna dikkat edin. Yurtdışından alınca tam tutmuyor. Yani aynı marka içinde bile regular fit, fit, athletic fit benzeri kalıp farklılıkları oluyor, dikkat edin. Benim çok başıma geldi yanlış beden alıp, onu satıp tekrar uygun bedeni almak. Mümkünse bir yerde o modeli bulup deneyin daha sonra uğraşmamak için. Mümkün değilse de iyi bir araştırma-ölçüm yapın.