Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kışın yol bisikletine binebilirmiyiz ve hangi lastikle

ultra 700 ersin

Aktif Üye
Tepki
150
İsim
ersin
Bisiklet
b'Twin
Yol bisikletine benim gibi yeni geçen arkadaşlar için, yol bisikletine kışın nasıl binebiliriz,lastik olarak nasıl desen ve kalınlık olarak hangi ebatta lastik kullanmalıyız,senelerdir kışın yol bisikleti kullanan üstadlardan cevaplar bekliyorum,teşekkürler...

Scudo
Kışlık kıyafet ile binebiliriz.

Lastik deseni pek önemli değil. Ancak kötü havada lastik değiştirmek daha büyük eziyet olduğu için patlak koruması daha iyi lastik öneririm.

Lastik genişliği için genelde fazla seçenek olmuyor, çünkü kalın lastikler her kadroya sığmıyor. Kadroda yeterli boşluk varsa 27 veya 28mm idealdir.

Peki ıslak zeminde kaymaması için hangi lastiği tercih etmeliyiz...Ben sulu yollarda birkaçkez düştüm malum ince teker dans ettirdi bana....

Bende yeniyim yol bisikletinde. Kışın yazdan fazla bisiklete bindiğim için bayaa bi arayıp tarayıp, forumdaki 10 yıllık tartışmaları falan didikleyip Continental GP 4 Seasons lastik aldım. Yağmurda da deneme şansım oldu gayet güven verdi bana. Umarım kışında yüzümü güldürür.
Shimano ayakkabı kılıfı, Giant uzun parmak eldiven (kışlık) ve Columbia kar maskesi gibi bir test edilmiş bir üçlüm var. En kötü havalarda bile çok keyifli sürüşler yaptım sayelerinde.

Yol ıslakken her lastik kayabilir, o yüzden dikkatli olmak gerek. Yumuşak hamurlu lastiklerin yol tutuşu daha iyidir. Kışlık lastik olarak benim favorim Challange Paris-Roubaix Pro. Hatta yazın ortasında olmamıza rağmen şu anda da o takılı bisikletime.

Marathon plus 25'lik su olukları sayesinde silik lastiklere göre yağmurda bana güven veriyor.

Murat B.

Tabiki her lastik kayabilir,ama suda tutunma performansı olarak hangi lastiği almak lazım,ıslak performansı en iyi lastikler hangileridir,hadi yazın düştük vs., kışın soğukta düşmeden gitmek istiyorum ,ölçü olarak deniycem 27 ,28 mm ,ona göre kışlık lastik almak istiyorum,ben tranerden ziyade dışarıda yağmurda sürmek istiyorum..

Challange Paris-Roubaix Pro,peki murat bey bu lastiği en uygun nerden bulabiliriz ,btwinultra 700 kulanıyorum kaç mmm lastik olur sizce ...

Ultra aero ve eski sayılabilecek bir kadro 25rtrn fazlası uymayacaktir.

Continental 4seasons veya gatorskin.
Michelin power allseason
Schwalbe marathon plus (yuvarlanma direnci yüksektir)
Vittoria open pave
Specialized all condition armadillo elite

Bu lastikler patlamaya dirençli yağmurda güzel tutan lastikler. Fiyatı uygun olanı alın rahat edersiniz.

28C ve yumuşak hamurlu lastikler çözüm olabilir. Bu hissi biliyorum, birkaç kış önce birlikte antrenmana çıktığım arkadaşlarım (ıslak asfalt) viraja 27-28le girerken ben yavaşlayıp 23-25'le girmek zorundaydım çünkü hissediyordum, ön lastik kaydı kayacak :D

Hamuru sert olan lastikler gerçekten ıslak zeminde buz pateni hissi veriyor. Eğer gidip,görerek alma imkanınız varsa elinizde lastik hamurunu kontrol edebilirsiniz. Bu konuda iyi lastikler zaten parmağınızdan bile kaymıyor. Amatörce, ufak bir test olarak düşünebilirsiniz benimkini :D

Deneyimlediklerim arasından
Schwalbe lugano,
Maxxis Detonator
Islak zeminde tam birer faciaydılar.

Michelin Pro4 fena değil,
Son kullandığım Schwalbe Durano plus bu konuda çok iyi mesela

4 Season lastikler de oldukça iyidir ama fiyatları az değil. (Durano plus da az değil gerçi)

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Candan
@Serkan Mıstınoğlu merhabalar rahatsız ediyorum ama bir şey sormak istedim.
(link)
bisikletimin üzerinde bu lastik var oldukça kalitesiz gözüküyor.

(link)

bundan almak istiyorum sizce aralarında ki farklar nedir ?
bir de cahilliğime verin ama bu çiftinin fiyatı mı tekinin mi ? :)

@brstrmn

İçindekiler:
- 1 x Schwalbe Durano Plus Performans katlanır lastik

(link)
(link)

Bende bir tavsiye alabilirsem sevinirim ama şehir bisikleti için. Şuan Michelin Protek 700x35 kullanıyorum ıslak zeminde tam bir felaket. Bir kez hafif ıslanmış yolda sürdüm bildiğin dans ediyor bisiklet kullanması imkânsız. Gerçi toprak yolda da aynısını yapıyor asfalt dışında tutmuyor lastik bildiğin :)

• Beğen
Tepkiler: fahrikagan16
Özellikle arka çamurluk

Çünkü o yağmurda kafana kadar tekerden sıçrayan çamurlu su hiç de hoş verici bir durum oluşturmuyor.

Ön tekerden yine nispeten daha az su sıçradıgı için gerek olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Ben eğer zorunlu değilse yağmurlu havada binmemeyi öneriyorum,onun harici her yolda her şartta dikkatli bir şekilde her lastikle gidebilirsiniz ama illaki sürerim diyorsunuz 4Seasons bir numaradır.

Kisin ve islak zeminde Continental 4season kullananlar gayet memnunlar.

Son kullanilacak ise Continental gp 4000s ii olabilir. Islak zeminde buzlu zemin efekti veriyor.

Oncek lastiklerim Mavic powerlink/griplink ti. Kuru ve islakta yol tutusu cok iyi(yumusak hamur). Ancak patlak korumasi cok zayifti. Bir sure sonra patlaklar biktiriyor.

bir keresinde d100 kenarında kuru, bir yolda yamalı yola denk geldim aniden. Continental lastikle kayarak düştüm. Neyse ki arkadan araç gelmiyordu ucuz yırttık. Onun için yağmurlu havada 15'i geçmezdim herhalde :)

Lastik tavsiyesinde bulunmayacağım.

Kışın virajlara yavaş girersen, ani hareketlerden kaçarsan, sürekli etrafı gözlersen sorun yaşamazsın .

Continental 4 season 28C kullanıyorum yaz/ilkbahar/sonbahar mevsimlerinde. Kış içinse CX bisikletin alamet-i farikası 35C'ye geçiyorum.

Genel kıstaslar ; Yumuşak hamur, Jant ve ön/arka çatal aralıklarınızın müsade ettiği ölçüye kadar lastiklerinizi kalınlaştırabilirsiniz fakat yoldan topladığınız kar/çamurlar tekerin sıkışmasına da sebep olabilir (şayet karakışta da kullanacağım ben diyor iseniz son dediğimi dikkate alınız)

Geri