Scudo Sports

Kişiye özel gözlük, çok şey mi istiyorum?

Veysel A.

Daimi Üye
Tepki
63
İsim
Veysel AMCALAR
Arkadaşlar merhaba.

Gözlerimde Göz Kuruluğu tarzında tedâvisi şu an için mümkün olmayan ultra spesifik bir hastalık var. Bu sebeple yıllardır evden dışarı çıkamıyorum. Yüzüme vuran en çok bir rüzgar, hafif hava kirliliği, oksijeni az bir ortam beni müthiş derecede rahatsız ediyor. Bu hastalığın üzerine bir de sıfır olan gözlerim 1.5 miyopa ulaştı, etrafı bulanık görmek berbat bir duygu.

Hastalığım sebebi ile lens takmam veya ameliyat olmam yasak. Sâdece gözlük takmama izin var. Ancak gözlük kullanmaktan da son derece rahatsızım. Ben koluna saat bile takamayan, vücudundaki herhangi bir ek aksesuardan rahatsız olabilen bir adamım. Gözlük taktığım zaman gözlüğün çerçevesi görüş alanımı daraltıyor. Ben tertemiz bir görüş alanı istiyorum. Bu yüzden yüzüme özel bir gözlük çerçevesi tasarlattırmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Eskiden Edgar DAVIDS adında bir futbolcu vardı, 30 yaş üstü kişiler hatırlar. Bu adam kendine özel bir gözlük yaptırmıştı ve sahaya bu şekilde çıkıyordu.

Anladığım kadarıyla en geniş görüş açısına sahip özlükler kayak gözlükler. Ancak çok ağırlar ve tek parça cam içerdikleri için numaralı olamadıklarını duydum, yanılıyor da olabilirim.

tinksky-windproof-goggles-onion-goggles-eyes-protector-black_7382676.jpeg

HTB1hVBKNpXXXXbYXXXXq6xXFXXXw.jpg

Evden zorunda kalmadıkça pek dışarı çıkmıyorum, çıkamıyorum. Ancak bisiklete binme sevdâm her daim güncel. Belki böyle bir gözlüğüm olursa güneş olmayan havalarda bisiklete binebilirim diye düşünüyorum.

Gözlükte istediğim özellikler şunlar;

-Gözlük son derece geniş görüş alanına sahip olmalı.
-Camı değiştirilip numaralı cam takılabilme.
-Yüze temas eden kısımın amlzeme kaliteli son derece konforlu ve dayanıklı olmalı.
-Olabildiğince hafif olmalı.

Ekstra; Camları kolayca değiştirilebilir de olursa güneş için cam takabilirim ki bu da nur âlâ nur olur...

Özel bir gözlük tasarlatamasam bile istediğim özelliklerde hazır tasarlanmış gözlük tavsiyelerine de açığım.

Teşekkür ederim...

Scudo
Usta bursadasın değil mi? Güven optik denilen yer var orada kişiye özel gözlük yaptırabilirsin. Şayet başka ilde (ya da ilçede) oturuyorsan söyle o ilde (ilçede) yer bulayım. Bu dediğim yer bursa amatör spor kulüpleri federasyonu ile dominos pizza arasında mahallede kalıyor oraya git yardım etsinler sana

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
@JusTiMe

Emre bey; evet, Bursa'da ikâme ediyorum.

Kendileriyle bir tanışıklığınız var mı, yoksa sadece bu hizmeti verdiklerinden mi haberdarsınız?

Konuyu açarken bir taraftan da araştırma yapmaya devam ettim. Tek parça numaralı cam mümkünmüş ancak Bursa'da yapan tek bir yer varmış ve cam fiyatı 600-1000TL arası. Oldukça tuzluymuş.

İlginiz için teşekkür ederim.

@Veysel A. 1dklık araştırmayla özel gözlük üreten firmaya rastladım bu güven optik denilen yer ise onlarla anlaşmalı olan yerlerden 1 tanesi toplamda 4 tane var bursada yerleri sırayla nilüfer, bursa, orhangazi, gemlik de bulunuyor ben size bursadakini verdim şayet bu yerlerden hangisi yakınsa ona göre size yer söyleyeyim :)

• Beğen
abi sende hem üstte birsürü şey yazmışsın geniş olsun, hafif olsun konforlu olsun vs 600tlye pahalı diyosun olmaz ki

@Raven_35

Adaptör fikri gâyet güzel. Osiyon olarak aklımda olsun. Bu tip aparatların olduğunu bilmiyordum.

Ancak adaptörün yine bir çerçevesi oluyor doğal olarak. Bu yüzden geniş çerçevenin avantajı yitirilmiş oluyor. Yine de teşekkür ederim tavsiyeniz için...

@JusTiMe

Emre bey, arama motorlarından çıkan sonuçlara göre bu vaadi veren firmalara ulaşmak kolay ancak ben sizin gibi birebir deneyim yaşayan kullanıcıların tavsiyelerini daha çok önemsiyorum. Daha önce "Her türlü camı takarız" deyip camı çerçeveye yerleştiremeyen, aradaki boşluğu gösterdiğimde suratını ekşiten gözlükçüler gördüm.

Bursa merkezdeyim. Bundan sonrasını ben halledereim Allah'ın izniyle. Özel ilginiz için birkez daha teşekkür ederim Emre bey.

@Owlknife

Sevgili kardeşim, sadece gözlük camı içi 600-1000TL arası fiyat çekildi. Çerçeve için değil. Böyle bir çerçeve olsa her türlü parayı hak eder. Yâni normalde 50 TL'ye numaralı cam taktırabiliyorsun, tek parça cam olunca fiyat fırlıyor demek istedim.

@Veysel A. benim yardımım ancak bu kadar usta orada yaşamadığım için özel olarak tavsiye edemeyeceğim

• Beğen
Arkadaşlarım Merhaba.

Bisiklet gözlüğü almam gerekiyor ancak miyop sorunum olduğu için numaralı almam gerekiyor.

Bana bu konuda link paylaşarak öneride bulunabilir mısınız?

• Beğen
Tepkiler: gezerfen
Merhaba.

Konu biraz eski ama olsun, ben yinede yazayım, belki faydam dokunur

(link) olarak biz kişiye özel gözlük tasarımı yapıyoruz.

Süreç şu şekilde,

* Öncelikle özel tarayıcımız ile yüzünüzün 3D taraması yapılıyor
* Ardından, yüzünüze ve beklentilerinize özel olarak gözlüğünüzün 3D tasarımı yapılıp sizinle paylaşılıyor
* Beğenmeniz ve sipariş vermeniz halinde gelişmiş lazer 3d print üretim teknolojimiz ile sizin için üretiyoruz. %100 Bio uyumlu malzemeden üretilen özel yapım gözlüğümüz, gerçekten çok hafif, oldukça esnek ve dayanıklı bir yapıya sahip.
* Yüz ölçülerinizle tam uyumlu, çok rahat ve ergonomik yapıda olan gözlüklerimize, renk, yazı vb kişiseleştirme opsiyonlarını ekleyebiliyoruz.
* Gözlüklerimiz güneş gözlüğü olarak tasarlanıyor. Ancak istediğiniz şekilde numaralı cam taktırma şansınız var

instagram.com/nishatolye hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz

@Veysel A.

Geri