Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kişiye Özel Tabanlık (Custom Insole) Hakkında Tecrübeleriniz

Efe ÇEPEL

Daimi Üye
Tepki
942
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yabancı forumlarda sıkça denk gelsem de forumda bu konuda hakkında bilgi yok denecek kadar az. Bu sebeple başlık açmak gereği duydum, şayet ben bulamadıysam konu kapatılabilir.

Sol ayakta hizalama sorunu yaşıyorum. Herhangi bir ağrı yaşamasam da sol tarafta konforlu ve efektif pedal çeviremiyorum. Denge problemi gibi bir durum oluşuyor, ayağım boşa düşüyormuş gibi bir his... Defalarca kal ayarı yapmama rağmen maalesef istediğim kadar akıcı bir pedal çevirme hissi yakalayamadım. Sağ taraf fazlasıyla akıcı ve sorunsuz. Bikefit yaptırdım ve kal ayarı konusunda Steve Hogg, Neil Fit gibi birçok kaynağa başvursam da sonuç pek değişmedi.

Speedplay, look, shimano birçok farklı pedal sistemi denedim, epey de para harcadım pedal olayına fakat sonuç aynı.

Son olarak kişiye özel tabanlık kullanmayı denemeyi düşünüyorum. Ancak faydası olup olmayacağından emin değilim.

Sizin kişiye özel tabanlıklarla ilgili deneyiminiz veya görüşleriniz nedir? Hissedilir bir fark görebildiniz mi? Benzer sorunu yaşayıp çözüme ulaşmış öneriler gerçekten çok faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
Tabanlık bacaktan pedala yükün aktarılmasında çok çok önemli.
Tüm profesyonel bisikletçiler, triatletlerin çoğu kullanıyor.
Anlattığın durum bacak kısalığını düşündürdü bana ama bike fit yaparken bunu gözden kaçırmış olamaz.
İki ayağın tabanları eşit olmayabilir, olmak zorunda da değil. Bu farkı hissediyor olabilirsin.
Tabanlık denenebilir.
Saygılarımla

Geri