Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Klasik olmayan bisiklete restorasyon

Mehmetg.

Aktif Üye
Tepki
301
İsim
Mehmet G.
Bisiklet
Sedona
Doğum gününde kız arkadaşıma bisiklet almıştım. Hep istediği renk bianchi rengi yada turkuaz gibiydi ama hiçbiyerde bulamadım öyle bir bisiklet :) zaten bisikletide 2. El olarak aldım. Dedim ben bunu boyarım. 2 ay sürdü ancak değdi mi değmedi mi bilmiyorum ama bisikletin bitmiş halini görünce ağzı kulaklarına varıyordu :) giden para önemli değil beraber vakit geçirmiş olduk bişeyler denedik buyrun fotoğraflar.
nRJ7V5.jpg

Bisikleti aldığımda bu şekildeydi üzerinde çok kalın mtb lastikleri vardı ve çamurluğa sürtüyordu. Dede lastiği denilen beyaz yanaklı dış lastikleri takınca kendini biraz daha açtı bisiklet
NpOq6Q.jpg

Bisikleti tamamen parçalara ayırıp bütün parçaları aklımda tutmam gerekti birleştirirken biraz zorlandım :)
ALym2z.jpg

DPyMXZ.jpg

Boyanın sökülmesi 3 günümü aldı MS marka jel boya sökücü kullandım. Çok etkili olmasada çıkardık boyayı. (Küçücük bi damlası bile insanı yakıyor çok dikkat etmek lazım.)

M0aE92.jpg

2 kutu astar boya attık üzerine kutular küçüktü 3 kutu olsa bile olurmuş.

1LGynG.jpg

01Gq2o.jpg

Çamurlukları bile boyadık :)

r3JQm1.jpg

qbJYmV.jpg

Astar boya uygularken her kattan sonra ince zımparayla yüzeyi zımparaladım. En son kattan sonra da zımparaladım ki pürüzsüz bi yüzey olsun.

69y2Qk.jpg

Fazla uzatmadan sonucu atıyım zaten profesyonel olmayan tek tük bilgilerimizle giriştik bu işe ortayada bu bisiklet çıktı :)

LyOa2z.jpg

DPyMly.jpg

Scudo
@m17999 Sizinki daha bir güzel olmuş turkuaz rengini seviyorum beyaz yada kahverengiyle çok uyumlu oluyor :)

@mehmetgacar
Bende çok isteyerek yaptım ama 2 haftadan sonra sıkıldım bu sefer siyaha boyadım turkuaz olan kaplamaydı. Söylemeden edemiyorum gercekten çok güzel durmuş bisiklet havası değişmiş. :D

• Beğen
Tepkiler: Mehmetg.
Gayet tatli olmus dostum emegine saglik. Muhim olan emek vermek bence ve bu renk efsane
Bu renk tam olarak ne olarak geciyor ve nerden buldun acaba ?

ALymkL.jpg

Boyaları donut.com.tr sitesinden aldım abi boyanın ismi max green mtn hardcore II. 3 kutu gitti bisiklete.

@mariokaldato

• Beğen
Tepkiler: M.Gürkan
Emeginize saglik cok guzel gorunuyor

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmetgacar
Ne kadar abi bunun kutusu?

@mariokaldato 15.50 olması lazım öyle hatırlıyorum. 2 kutuda yeter ama boyaya doysun diye 3 kutu aldık. Boya seçme işinede 1 ay harcadık sitede çok fazla renk olduğu için çok zordu :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mehmetgacar
Bu renk cok ozel bi bianchi rengi hastasiyim

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Naçizane bir fikir olarak acaba çamurluklarda ve-veya kadronun farklı yerlerinde kontrast oluşturması açısından farklı bir renk kullanılsa ya da marka yazısı ve etiketler kullanılsa nasıl olurdu? Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ama biraz düz gibi geldi bana.

@mehmetgacar

facebooktan ediz ahmet yılmaz ile irtibata geçip sticker yaptırabılırsınız o zaman cok daha hoş olur bence:)

(link)

• Beğen
@esatgelmedi çok sağolun dediğim gibi renk üzerinde 1 ay düşünmüşüzdür bende o şekilde yapıcaktım ilk başta çamurlukları kemik beyazı kadro bu renk olacaktı ama böyle olsun dedik çok sade düz :) ileride çamurluk boyası zarar görürse düşünürüz neden olmasın

@muhiddin teşekkür ederim bakacağım beğenirsek yapıştırıp konuyu güncellerim :)

• Beğen
Efsane Güzel olmuş Hediyenizdeki el emeği Ve beraber geçirilen zamanı da hesaba katınca Daha güzel bir hediye olamaz heralde. Bende bu rengin hastasıyım ve bu tonlara yakın bir renkle boyadım bisikletimi seleyi ve gidonuda sizinki ile aynı renk deriyi kırmızı dikiş ipi ile kendim dikmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Harika olmuş elinize sağlık
Birde hollanda tipi bir far alın çok yakışır.
20170330_152122.jpg

• Beğen
@atasoy öndeki sepet olmasa çok yakışırdı ama sepet kız arkadaşımın çok işine yarıyor onsuz olmaz ama çok beğendim keşke takabilseydik :)

Geri