Scudo Sports

İnceleme klasik tip 1000 lümen ön aydınlatma incelemesi

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
merhaba arkadaşlar, bugün elimde klasik tip bir 1000 lümen ön aydınlatma var. uzun süreli kullanım tecrübesi edindiğim için tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.

IMG_20231203_123346.jpg

neden klasik tip dedim?
- bu lambanın belirli bir markası yok ve artık klasikleşmiş bir model. çoğu marka aynı lambaya isim basıp piyasaya sürüyor. kimisi 1000 lik batarya koyduk diyor, kimisi 1200 diyor vs.

fotoğraflarda gördüğünüz lambada 1000 lik batarya var, uzun süre kullandığım modelde de 1200 miliamper. aradaki farkı anlamanın en kolay yolu lambanın kutusu, karton kutu varsa lambanın 1000 ma bataryası vardır. kutusuz geliyorsa 1200 ma batarya vardır, en azından benim tecrübelerim bu yönde.

ufak birkaç teknik detay vermem gerekirse lambada 2 tane t6 led ve 6 mod var. lensin birisi ışığı toplarken diğeri daha fazla yere dağıtma eğiliminde, isterseniz ikisi birlikte yanabiliyor. neyse, ilerde detaylıca değineceğiz.

kutu ve kutu içeriği;

- vasat bir karton kutu karşılıyor bizi, lambayı darbelerden korumak için kutunun içerisine bir plastik yerleştirilmiş. kullanım kılavuzu vesaire yok. fiyatı düşündüğümüzde bir kutunun olması güzel. peki kutudan neler çıkıyor?

- lamba
- vasat bir kablo

IMG_20231203_122618.jpg

IMG_20231203_122703.jpg

lambanın yapısı;

- daha çok ikinci sınıf bir yapı karşımıza çıkıyor. önde iki tane t6 led ve şarj göstergesinin içinde renkli ledler var. şarj demişken şarj göstergesi de var. şarj durumunu led üzerinden görebiliyorsunuz ki şarj göstergesinde 4 tane seviye var.

yani 4 diş, %25 - % 50 - % 75 - %100.

cihaza bir tane mikro usb yuvası eklenmiş, bu yuvanın kapağını iyi kapatmak gerekiyor. kapağı kapatmazsanız su geçirmezlik özelliği kayboluyor. ayrıca şarj kapağının vasat olduğunu söyleyebilirim, özensiz bir parça.

IMG_20231203_123020.jpg

IMG_20231203_122953.jpg

IMG_20231203_122921.jpg

IMG_20231203_122926.jpg

lamba ile ilgili bir tavsiye;

- eğer bu lambayı sipariş verdiyseniz siparişiniz geldiğinde bakmanız gereken ilk şey lambanın arkası ve şarj gösterge kapağınının iyi sabitlenip sabitlenmediği. elimden birden fazlası geçtiği için bu tarz şeyleri iyi biliyorum. şarj gösterge kapağının yapıştırıcısı özelliğini kaybetmişse yerinden çıkabiliyor ve su geçirmezlik özelliği kayboluyor. aynı şekilde arka kapak düzgün oturtulmamışsa hareket edebiliyor. ufak bir deneme yapmakta fayda var. lambanın fiyatını düşürmenin birkaç yolundan birisi işçilikte ucuza kaçmak, burada da bunu görüyoruz.

IMG_20231203_122828.jpg

ek birkaç detay;

lambayı sadece gidona sabitleyebiliyoruz, başka herhangi bir sabitleme seçeneği yok. hacimli bir lastik lambaya vida ile sabitlenmiş.

bu parçanın oldukça dayanıklı olduğunu söyleyebilirim. öyle hemen uzamıyor ve işlevini kaybetmiyor. vida yuvasına başka bir şeyler takıp farklı sabitleme seçenekleri kullanılabilir mi diye düşünmedim değil fakat biraz zahmetli olunca vazgeçtim.

IMG_20231203_123032.jpg

şarj süresi ve batarya dayanıklılığı;

şarj süresi oldukça uzun, 4.5 saatten aşağı şarj etmek imkansız. batarya dayanıklılığı konusunda ise en az 2 saat ve en fazla 4 saat denmiş. bu süreleri kişisel kullanımda doğruladım, aşağı yukarı doğru gibi duruyor.

dayanıklılık;

şaşırtıcı bir şekilde 2 seneye yakın kullandım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. basit düşmelere karşı oldukça dayanıklı gibi duruyor, öyle hemen bozulacak bir lambaya benzemiyor. ince uzun tip çoğu lambadan daha iyi gidiyor şarjı.

aydınlatma;

lambada 6 mod var, çakar seçeneğimiz yok. çakar yerine flaş var fakat hızlı flaşı sevmediğim için kullanmıyorum. 1000 lümen 1000 lümen mi? aslında biraz abartı, xoss un 800 lümen lambası çok daha iyi aydınlatsa da lambanın gece sürüşleri için yeterli olduğunu söyleyebilirim. lenste farklı ışık dağılımı seçenekleri olduğu için aydınlatması gerçekten başarılı. yanlış hatırlamıyorsam modlar şu şekilde;

lens 1
- yüksek
- düşük
- flaş

lens 2
- düşük
- yüksek

iki lens
- yüksek

IMG_20231203_122750.jpg

son söz;

piyasada bulabileceğiniz en ucuz aydınlatma seçeneklerinden birisi ve iyi aydınlatıyor. işin garibi uzun vadede de sağlam bir lamba, temel ihtiyaçlarımı karşılaşın yeter diyorsanız oldukça iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. bildiğim kadarıyla 80 gram ağırlığı var, bence iyi bir ağırlık.

söylediğim şeylere dikkat etmeniz yeterli, kötü işciliğine rağmen iyi bir lamba.

Scudo
Geri