Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondisyon bisikleti...

C.Koc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.053
İsim
Cem
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba herkeze 2014 yılından beri amatör olarak yaz aylarında bisiklete sürekli biniyordum turlara gidiyordum işe gidip geliyordum yaklaşık günde 16 km ,bu sene işlerim biraz daha yoğun olduğundan ve iş yeri değiştiğinden iş yeri mesafesi kısaldı 3 km ye düştü haliyle bende 3 km bisikletten bir şey anlamıyorum iş den sonra 2 günde bir tur yapmaya kalksam bazen yorgun oluyorum bazen vakit bulamıyorum bende ikinci el kondisyon bisikleti almaya karar verdim bisiklet kondisyonumu arttırmak ve kilo vermek için 2 günde bir bisikletle tura çıkmazsam kondisyon bisikletine 45 dakika biniyorum kondisyonum arttıda ama merak ettiğim kondisyon için pedalları ağır ayardamı binmekmi lazım yoksa hafif pedalda yüksek kadanslamı aynı zamanda kilo vermekde istiyorum hangisi daha iyi kondisyon sağlar ?

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Nabzını hangisi daha çok hızlandırıyorsa o daha çok kilo verdirir.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Hemen bir antrenman yazalım size :)

Sırasıyla 10 dakika hafif, 10 dakika orta, 5 dakika ağır, 10 dakika orta ve 10 dakika hafif ile çalışmanızı bitirin. Toplam 45 dakika.
Bu çalışmayı bisiklet sürmediğiniz günlerde yapabilirsiniz.

@darkdreamValla nabızım hafif pedal yüksek kadansda daha fazla bsisiklete binerkende bunu uygulamaya çalışıyorum düşük vites yüksek kadans ama bisiklette sürekli pedal çevirmiyorsunuz kondisyon bisikletinde 45 dk bacaklar hiç durmuyor....

@darkdream
Nefes nefese kalırsa daha mı çok kilo verir yani?

• Beğen
@C.Koc Kontrollü çalışmanız lazım, 145-150 rpm çalışırken, arada hiit antreman ile 165-170'e çıkıp sonra tekrardan geri dönerseniz, iyi yağ yakarsınız. Yani buradan çok ya da az kadans tavsiyesi çok anlamlı değil, önemli olan sizin nabız değerleriniz, onu göremedikten sonra ne yapsanız ezber.

• Beğen
@07yusufAğır tempoyu yokuş çıkışı gibi düşünüyorum bacaklara o hissiyatı veriyor ama söylediğiniz programda fena değil...

@07yusuf

Hayır vermez, öyle kalp krizi geçirir.

• Beğen
Tepkiler: anon
@darkdream
Nabzı uçurmaktan bahsetmişsiniz ama.

@darkdreamBisiklette malesef nabız ölçer yok peki normal tehammüllerde benim bildiğim yüksek kadans ağır pedaldan daha iyi değilmi hem dize yük binmemesi açısından hemde bacakların gelişimi açısından ?

@C.Koc

Bir tane edinin. Başka türlü gelişme kaydetmeniz zor olur. Yük binmesinin kadansla pek alakası yok, yanlış teknikle alakası var. Düşük kadansta ön ve arka bacak kaslarınız daha iyi gelişir. O da uzun vadede daha çok yağ yakmanızı sağlar ama bisikleti düşünecek olursak, en iyisi kardiyo çalışmasıdır. O da dediğim gibi yapılır. Bu işi hislerle yapmaya çalışırsanız kalp ritminiz gereğinden fazla artabilir.

• Beğen
@C.Koc ideal yag yakımi icin nabzınızın olmasi gerektigi aralığın hesabi:
220-yaşınız cikan sonucun yüzde 60 ı alt sınırı yüzde 80 i üst sınırı belirler.
Ust sınırda en az 20 dakikalik kardiyo yag yakimini saglar. Ancak dinlenir vaziyetteki nabiz degeri de onemli. Yuksek kadansta ulasabildiginiz ideal nabiz orani daha sağlıklıdır diye düşünüyorum. Eklemleriniz zorlanmamiz ve yıpranmamış olur.

• Beğen
bir spor hekimine gitmiştim. Egzersiz programını yapmak için sabah kalkar kalkmaz hiç bir şey yapmadan nabzını ölç demişti. Ona göre program yazacaktı. Hesaplamada sabah dinlenik nabız önemli sanırım. Tekrar gidemedim doktora, onun için nasıl antrenman yapılacağına dair de bilgi alamadım. Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.

• Beğen
@mertzncBanada öyle geliyor ama yokuş performansı için kısada olsa 45 dk nın en az 10 dk sı ağır pedal yapmak lazım gibime geliyor...

Ben evde hiit cardio yapmıştım. Her gün 30-40 dakika sürüyordum. 5 dk ısınma ondan sonra 1 dakika %100 tempo 2 dakika rolanti son 5 dk soğuma şeklinde. Gerçekten işkence gibi oluyordu. Diyetisyene gittiğimde tartıldım sonuçlarda 5 kilonun 4.5 kilosunun yağdan gittiğini bunu nasıl yaptığımı soruyordu. Ama şimdi o kadar yükseklere çıkmıyorum. Gerçekten çok zorluyor. Kalpten gideriz diye korkuyorum. Bu arada futbolcularda maç anında yüksek tempoda 90 dk maç oynuyorlar. Maratoncular yine yüksek nabızlarda koşuyorlardır sanırım. Yani yüksek nabıza çıkmak nasıl bir tehlike yaratır onu bilmiyorum. Onun için temkinli olmakta fayda var. En azından max nabız yerine %80-90 aralığında yapmak daha iyi olabilir.

• Beğen
@07yusuf
Ben spor salonunda 45 dakika hiç durmadan 25-30 km/s arası hızda pedallıyordum. Sadece su içecekken 20 ye düşürüyordum hızı.:)

• Beğen
@darkdream Tamamen yanlış bilgi. Doğrusu için bakınız. Bahadır Gürel, nabız takibine dayalı antrenman konusu.

@darkdream

@Emre YönlüerMaşallah benim hız 22 km/s bazen 23 siz iyimişsiniz...

@Emrah ÖzşahinEn iyi kilo verme yöntemi bu zaten atıyorum 20 sn max tempo 10 sn yavaş bu şekilde tekrarlar en hızlı yağ yakımını sağlıyor ama kondisyona etkisi ne kadar onu bilmiyorum bunu yaptıktan sonra atıyorum 20 km lik bir yokuşu rahatlıkla çıkılabilecekmiyim ama ben kondiayon bisikletine başladıktan sonra 23 km düz yol olmayan tırmanışı rahat yapmıştım tabi ertesini kaslar acayip ağrıyor halk arasında et kırması tabiri yani [emoji3]

@C.Koc
Orada yazan değerler gerçek bisiklette ki ile aynı olmuyor tabi.... :D
Yokuş yok bişey yok,bir de en yumuşak pedal sertliğinde çevirince kolay tabi:hihi::hihi:

Geri