Dizimde yürürken, çoğu zaman yatarken bile hissettiğim çivi çakılıyormuş gibi hissettiren sızlamalar vardı. Yaklaşık beş ay önce çekilen MR sonucu dizimde ödem olduğunu ve kıkırdakta problem olmadığını söylemişti doktor. Ağrılarım geçmediği için yaklaşık 2 ay sonra tekrar gittim doktora, belirtilere dayanarak MR da görünmeyecek seviyede -seviye 1 bile olmuyormuş- CP olabileceğini söyledi. İlaç ve bacakları uzatip altina havlu koyup sıkıştirma ve sandalyeye dik oturup bacakları sırasıyla kaldırmak gibi egzersizler verdi. İlaçları kullandim, 1.5 ay boyunca egzersizleri eksiksiz yaptım ve doktorun tavsiyesi üzerine hiç bisiklet sürmedim, merdiven çıkmadım, futbol oynamadım, dizlerimi bükmedim yani yürümek ve verilen egzersizleri yapmak haricinde dizlerimi hiç zorlamadim. 2 ay sonunda(bundan 10-15 gün öncesi)ağrılarımda hiç bir iyileşme olmadığı için belirli sebeplerden ötürü farklı iki hastaneye gittim. Birincideki MR sonucuna göre dizimde hiç bir problem yoktu! Ikinciye göre de kıkırdağım sağlamdi ve kıkırdak çevresinde ödem vardı. Simdi yine egzersizler yapıyorum ve dizimi zorlamıyorum kullandıgım jeller ve ağrı kesiciler de var fakat hala aynı durumdayım. Dizim günün çoğu boyunca sızlıyor yürümek ağrılara sebep oluyor. Kıkırdak çevresinde ödem problemi olan var mi ve sizce ödem bu kadar ağrıya sebep olabilir mi?
@taner07
Geçmiş olsun. Sizin durumunuz nasıl? Doktor ile görüştünüz mü?