Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kontra Tekniği

Tepki
3
İsim
Yiğit Şahin
Bisiklet
Diğer
Kontra tekniği, belki bir çoğunuz bilmiyor fakat hayat kurtaran bir şey. Kontra tekniği zira motorlardada bulunuyor ki çok önemli birşey. Kontra tekniğini bilmiyorum yol bisikleti olan kişiler yapıyor mu, fakat ben MTB için anlatacağım. Şimdi geçelim yapılışına,

YATI1.jpg

evet resimde göreceğiniz üzere burda anlatımları var, genelde çoğu kontra taktiği ve anlatılışı motor üzerinde yapılır. Kontra nedir? Kontra'nın anlamı ters demektir, yani siz bir şeyi sağa itiyorsanız kontra dediğimizde onu sola itmeniz gerekir, bu motorda düşmemek için yapılan yöntemdir, fakat bu dönmek için yapılır. Kontra için uyarılar!

Arkadaşlar kontra yaparken size bisikletten düşecekmiş hissi gelebilir dengenizi kaybedip düşebilirsiniz, pedallar yere sürtebilir o yüzden yatacağınız pedalı üste çekebilir ya da paralel bırakabilirsiniz. Şimdi geçelim, ilk öncelikle gidonu sıkı kavramıyoruz, sıkı kavrarsak olmaz, rahat böyle gevşek(Bir yöntemde şudur, gidonu kavrarken yumruk yaptığımızda kemiklerimiz beyaz çıkıyor biliyorsunuz, onun çıkmaması tarzında bir şey anlatamadım fakat olsun.) sonrasında elciklerden tutuyoruz herşey tamam peki yapılış nasıl olacak? Gidiceğimiz yöne doğru bakarken mesela sağa gideceksiniz sağa bakıyoruz ve sağ elciğe kuvvet uyguluyoruz, nasıl yani mesela sağa viraj alacağız, bakış noktamızı ayarladık, sağ elciği itiyoruz, ve bisiklet bir anda yatıyor.

Evet bu çok kolay, bunu refleks haline getiriseniz önünüze ani çıkan şeylerden kurtulabilirsiniz. Peki düzelmek için ne yapacağız, çünkü yattığımızda bisiklet düzelmiyor, bu sefer sol elciğe kuvvet uyguluyoruz ve bisiklet düzeliyor. (Ayrıyetten düşük hızlarda yapılmasını önermiyorum, lastik esniyip sizi üstünüden atabilir, en az 30 KM/h'ye kadar çıkmanızı öneririm, ayrıca düşük hızlarda yere düşecekmiş gibi his geliyor.) Bu kadar basit, ayrıca bir uyarı daha vereyim, kesinlikle elciklere üstten, alttan bastırmıyoruz, direk düz şekilde bastırıyoruz ve zaten bisiklet yatıyor. Yatma esnasında kesinlikle pedal çevirmiyoruz, korkup panik yapmıyoruz yoksa yere düşersiniz. Ayrıca frende yapmayın kontradeyken. Evet bu kadardı bu püf'te, umarım doğru anlatabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: muratty ve kerem E
Scudo
Geri