Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kopan jant teli

gezgin gezer

Forum Bağımlısı
Tepki
1.520
İsim
mehmet emin
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Diğer
Bugün bisiklet sürerken arkadan ses geldiğini farkettim. Durdum baktım tel kopmuş. Başlığı da çemberin içine kaçmış sinir bozucu bi ses yapıyor.
İki hafta önce arka tekerin göbeği değişmişti. Sanırım tel örme işini iyi yapamamışlar diye düşünüyorum.
Neden kaynaklanır bi bilen var mı?

Dosyalar

• IMG_20181102185825.jpg
    IMG_20181102185825.jpg
    185,4 KB · Okunma: 89
  • Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Scudo
@gezgin gezer
Dış lastiği çıkar,içine kaçan tel başını bulup teli yerine takmaya çalış.Yavaş yavaş tel başını sık ve tekeri kontrol et yalpalama yapıyor mu diye.belli bir sıkılığa geldikten sonra elinle tele biraz bastır,çıkmazsa gevşeyip çıkmıştır çıkarsada yalama yapmış olabilir,bisikletçiye götürmen gerekir değiştirmesi iiçin.

Bu olay arkada bagaj tarzı bir şey var ve yüklü ise veya sizin arkanızda ağır bir sırt çantası varsa veya siz kiloluysanız kısacası herhangi bir ağırlık varsa ve sert bir çukura girdiğinizde de olabilir yada çok gergin gereğinden fazla sıkılmış jant telide darbeye maruz kaldığında da kırılabilir... 2 defa arka teker telini kırmıştım...

Yeni örülen jantlarda genelde bir süre sonra tekrar gelin ayarını kontrol edelim derler. Sanırım size bunu söylemediler.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@C.Koc

Jant normalde 32 telli cyclocross/gravel jantı. Bozuk yol/çukur vs. normalde sorun olmaması gerek. Göbek değişene(11 vites uyumu için) kadar bi sorunla karşılaşmamıştım. Bisikletçi umduğum kadar iyi usta değilmiş sanırım. :(
Bi tensiometrem de yokki kendim tüm telleri kontrol edeyim. Şimdi jant bandını sök çıkar yeni tak vs. bi sürü iş.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc ve MAERKEK
@gezgin gezer
Bisikletçi dediğiniz şahsa uğramanız gerekir. Siz yerine taksanız bile zıplama denilen olayın gerçekleşme ihtimali var

Montaj hatası olduğunu tahmin ediyorum. Muhtemelen ya diş kaçırdılar ya da sıkamadılar ( sıkmadılar ! ). Neyse ki daha kötüsü olmadan fark etmişsiniz.

IMG_20201004_165732.jpg

Bugün arkadan gelen seslere bakınca 3 telin koptuğunu gördüm. Düz yolda bu nasıl olur ve yapılabilir mi?

Teller eskiyse paslanıp kopmuş olabilir. O teller tamir edilmez bisikletçiye götürürseniz 3 telin onarımını yapar.

Bu şekilde bir süre binsem ne olur

Yapılır dostum birşey olmaz. No name tel takar 3 tane okadar.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Bu şekilde bir süre binsem ne olur
Hiç iyi olmaz. Hem sürüş yaparken daha fazla telin kopma olasılığı var. Hem de dengeyi bozar.
Yarı yolda yürüyerek dönmek zorunda kalabilirsiniz.
İyi bi usta aynı boyda teller takarak düzeltebilir.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Geri