Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron ve Salcanoları Tazyikli Suyla Yıkama

Tepki
238
İsim
Hakan
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletler kendine geldi renkleri açıldı fakat bisiklette bi sıkıntı olur mu sizce? :)

Scudo
Tazyikli su ile bisiklet yıkamak önerilmeyen ve benimde önermediğim bir şey basınçlı su haraketli parçalara girerek içlerindeki yağlarıda uzaklaştırabilir ve buda bir süre sonra bisiklette aşınmalara neden olup sana epey bir masraf çıkartabilir. Tabi bu sadece bir ihtimal yıkayıp hiçbir sorun yaşamadığını söyleyenler de var.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
cevap için teşekkürler şu anda bi sıkıntı yok ilerleyen zamanlarda göreceğim

göbeklere çok fazla su tutmadıkça sorun olmaz bence, kadro ve tekerler yıkanabilir. ben de düşünmüştüm ama uygulamadım daha :) tabi zinciri de sonrasında yağlamak lazım.

• Beğen
Arkadaşlar ben tazyikli yıkama nedeniyle ilk seferde arka göbeği elime aldım.
Yani şöyle oldu bisikletten -sebebini anlayamadığım bir ses gelmeye başladı- ve bisiklet ustası mandalla çıkarma mekanizmasını iptal edip düz mil bağlayarak çözebilmiş sorunu. Artık sele altı çantasında 14-15 taşıyorum.
Dikkatlice kadroya su tutarsanız sıkıntı olmayabilir ama aynakoldu göbeklerdi uzak tutun derim.

• Beğen
Sürekli tazyikli suyla yıkarım hareketli yerlerede yakından tutarım arada bir göbekleri açıp bakıyorum yağda azalma yok tazyik gresi atamiyor sadece yerini degiştiriyo göbegin dışına bulaşan yağı tazyikle temizleyemedim surekli arkasına itti cok uzun zaman sonra gres azalabilir yilda birkerede acip yağ sürüverirsin artık

• Beğen
Gcn'nin testi var bu konuda.Eğer göbeklerin dibinden yapmıyorsanız, işlemi kısa tutuyorsanız sorun olmaz.Ancak mesela aynakol bölgesine tutup, aynı bölgeye 2 - 3 dakika gibi uzunca bir süre su tutarsanız görürsünüz içerideki gres azalmış, içine su girmiş.İşte bu uzun vadede büyük sıkıntıya yol açar.Kısaca: Biraz mesafeden ve kısa süreli tutulan basınçlı suyun bir zararı olmaz.

Geçen bi yıkadım frenlere su gitmiş az tutmaya başladı ... :(

hocam ben sürekli su tutuyorum. sonra giderken freni hafiften sıkıyorum. kuruyunca sıkıntı yok.

Hafta sonu dağdan inince lastik ve aktarıcılar leş vaziyetteydi benzinlikte sıktım tazyikli suyu bezle sildim zinciri biraz yağladım bi sorun çıkmadı şükür ...

@eren konu

Ben yürek yiyip duşakabinde sıcak suda yıkamıştım, üzerinde yılların kiri pası vardı. Tabi parçalarına ayırarak yıkamıştım. Su tutulduktan sonra ardından kurulama ve yağlama işlemi yapılacaksa pek problem olmaz diye düşünüyorum.

Basınçlı şu ile yıkama biraz tembel işi. Illaki o kova bez olacak.:):):) Araba motorsiklet için bile pek tavsiye edilmiyor. Belki çamur içindeki bir iş makinesi için mantıklı ama değer verdiğiniz bir aracınızda biraz kaba olur.

• Beğen
Tepkiler: ozantrk
Geri