Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron xc 1000 - Donanım yükseltme hakkında

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3-4 aydır aklımda olan ancak bir türlü karar verip hayata geçiremediğim donanım güncelleme konusunda görüş, öneri, fikir, olumlu, olumsuz ne varsa yardımlarınıza ihtiyacım var.

Kullanmakta olduğum bisikletin modeli Kron xc 1000 2011 Alüminyum U6 kadroya sahip. Üzerindeki donanımlar ise kısaca Alivio 9'lu vites ve çekiş sistemine sahip. Ön maşa ise Suntour XCT v2 kilitlenebilir maşa. Lastikler Schwalbe maraton. Göbekler Shimano.

İşim gereği bisikleti haftada sadece iki kez kullanabiliyorum. Bu da haftalık en fazla 10 saat gibi bir süreye denk geliyor. Kullandığım yollar ise %90 asfalt, %10 diğer zeminler denebilir. Bu kısmı belirtmek istedim çünkü bu haliyle bir değişikliğe ihtiyaç olup olmadığının belirgin olmasını istedim.

Amacım bisikleti hafifletirken üzerindeki donanımı da daha üst seviyelere çıkartabilmek. Nereden ve nasıl başlayacağım konusunda kafam ciddi şekilde karıştığı için sizlere danışmak istedim.

Bu iş için ayırdığım bütçe şimdilik 300-400 TL. civarı.

Fikir vermesi açısından bisiklete ait bir fotoğraf eklemeyi uygun buldum. Daha ayrıntılı foto gerekirse çekip ekleyebilirim.

İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler. :)
https://www.bisikletforum.com/attachment.php?attachmentid=1178&d=1346227367

Scudo
Bence 1'i "sakin ol şampiyon" demeden biraz sabırlı olunuz:cool:

Yukarıdaki mesajı yazmama biraz da neden olan konunun okunma ve takip edilme durumu oldu, haklısınız. :D

Bir değişiklik yapmak istiyorsanız,Sram sisteme geçebilirsiniz.X5 bu bütçeye ideal hemde 30 vitese yükseltmiş olursunuz.

can akıncılar

30 vitese geçmeyi düşünüyorum ancak maşayı düz bir maşa ile değiştirsem nasıl olur sizce? Şehir içinde kullandığım için bu kadroya uygun maşa bulabilir miyim?

Cevabınız için teşekkür ederim. :)

bisikletinizin hangi parçası yeteriz geliyorsa onu ilk değiştirin :)

Maşayı düz yolda kitleyin,hafta sonu toprak yola vs.. girerseniz yaylı maşaya ihtiyaç vardır.Yaylanma durumunu bilmiyorum ama Sr Suntour xcr maşalar yaylanma,sertlik ayarları iyi çalışıyor,maşam tatmin etmiyor derseniz bakmanızda yarar var.

Maşayı daha hafif bir maşayla değiştirebilirsiniz. Mümkünse havalı olmasında fayda var ayrıca maşanın v fren uyumlu olmasına dikkat edin

Sram x5 10'lu set için bu gün erdoğanlar'dan fiyat aldım. Vites kolları, ön ve arka vites aktarıcı, 10'lu ruble, zincir, aynakol, arka göbek değişeceği için ön ve arka göbekte dahil ettim ve toplam 1020 TL fiyat verdiler. :) Neredeyse orta halli bir bisiklet parası ile karşılaştığım için ilk önce maşayı değiştirmeye karar verdim.

Cevap yazan herkese teşekkürler.

can akıncılar

Verdiğiniz linkteki set 9'lu. Ben 10'lu set için fiyat istedim. Yalnız sitelerinden ben girip tek tek sepete ekleyince 897 TL gibi bir rakam çıktı. Sanırım onların fiyat verdikleri farklı ürünler.

Bu güncelleme konusu sürerken hiç masraf etmeden komple bisikleti satıp giriş seviyesi bir yol bisikleti mi alsam diye düşünüyorum. :D

eğer bisikletinizi dediğiniz gibi %90 düz yolda, %10 arazide (ya da öyle yollarda?) kullanıyorsanız size Mosso'nun sabit maşalarını önerebilirim. (Google'da aratıp bulabilirsiniz). Eğer sabit düşünmüyorsanız Suntour Raidon işinizi görür.

Ayrıca bence bisikleti 30 vitese yükseltmeye gerek yok sadece parçaları üst seviyelere çekebilirsiniz.

Hasan Kılınç

Bahsettiğiniz maşaları araştıracağım, bu konuda marka belirtmeniz çok iyi oldu. 30 vites ile 27 arası ciddi bir fark var mı bunu kullanmadığım için bilemiyorum, tamamen çevremdeki kullanıcıların tavsiyesi üzerine 3x10'lu bir sete geçmeyi planlamıştım.

Teşekkürler. :)

@Erdal YILMAZ

ben kullandım pek bir fark olmadı benim için 27 vitesten sadece 1 diş fazla o dişte 36 dişti galiba yani nerdeyse fark yok denilebiir 27 vites fazlasıyla yeterli olacaktır :)

Çok ani bir karar değişikliği ile 3-4 aydır hayalini kurduğum yol bisikletini 1 saat önce satın aldım arkadaşlar. Elimdeki mevcut bisiklete para harcamak yerine hem benim memnun kalacağım hem de satıcı firmanın yardımları sayesinde kron xc 1000'i verip farkını ödeyerek bu makineyi almış bulunuyorum.

Umarım kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip olur. Herkese ve özellikle de Accell BikeShop'da benimle ilgilenen Hüsamettin Bey'e çok teşekkürler. :)

Lapierre Audacio 400 TP
(link)

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/Picture001_zps080c4b22.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/Picture004_zps84e62c79.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/Picture003_zps5b7809c3.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/Picture002_zpsd833674b.jpg

@Erdal YILMAZ

bisikletiniz muhteşem ötesi hatırlı olsun bu arada :) allah nazardan saklasın bi sorum olacaktı kronu nekadar saydılar

@Erdal YILMAZ

bayağı ucuz saymışlar haberim olsaydı satma gibi niyetiniz direk alırdım o fiyata :) neyse iyi günlerde kullanın

Geri