Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Küçük kadro sorun olur mu?

Scudo
arkadaslar her markanin kadro geometrisi degisik, birde gravel, endurans ve aero geometrileride kendi aralarinda degisiyor. cok dikkatli olunmali yeni bisiklet alirken. profesyonellerin bisikletleri sanki birazcik kucuk gorunuyor buyuk kadro almak saglik riski demek bence.
.
ben çok tecrübeli değilim fakat profesyoneller galiba performans için 1 kadro küçük seçiyor ve bazı markalar konfor için sınırda iseniz bi kadro büyük alabilirsiniz diyor konfor için.

@ophellia benimde buyuk kadro problemim var. Klasik yeni baslayanlarin dustugu hatay dustum ve kadro boyu konusunda bilgisizce aldim. Bende degistiremiyorum. Bana uyan kadro boyu 54 cm dediler. Takas yapalimmi ne dersiniz?

Konu burda devam etmişken..

1-2 ay içerisinde yol bisiklet alma arefesindeyim. Kredileri dengeleme çalışmalarım var :) Faizler düştü çünkü. S-works venge düşünüyorum, Boyum 169 iç bacak boyum 71-72cm arası. XS kadro bana uyarmı halen şüphedeyim. S-works geometri degerlerine bakıyorum seat-tube 49cm, top-tube 52cm olarak gozukuyor. Şu an kullandıgım Gİant escape 1 M kadro seattube 45cm, top tube 55cm :) Gianttan sonra vengeye geçtiğimde oldukça agresif olucak. Toptube uzunlugu daha kısa olacagından gidon bogaz boynu 2 cm uzatabilirim. Venge S kadro 52cm seat tube degeri verilmiş fakat parayı agaçtan bulmadıgım için hata yapmak istemiorum. Tecrubeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.. saygılar :)
Aynı boydaki bir kişi için yapılan düz gidonlu bisiklet(şehir bisikleti vs.) kadrosunun üst borusu, eğri gidonlu bisiklet(yol bisiklet) kadrosunun üst borusundan daha uzun oluyor.
giant escape ile sworks venge üst borusunu karşılaştırmanız yanlış olur.
fikir vermesi açısından; giantın toughroad geometrisi. düz gidonlu olanlar eğri gidonlu olaranlara göre üst borusu 4-5cm daha uzun oluyor.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Burak B.

1-2 ay içerisinde yol bisiklet alma arefesindeyim. Kredileri dengeleme çalışmalarım var :) Faizler düştü çünkü. S-works venge düşünüyorum, Boyum 169 iç bacak boyum 71-72cm arası. XS kadro bana uyarmı halen şüphedeyim. S-works geometri degerlerine bakıyorum seat-tube 49cm, top-tube 52cm olarak gozukuyor. Şu an kullandıgım Gİant escape 1 M kadro seattube 45cm, top tube 55cm :) Gianttan sonra vengeye geçtiğimde oldukça agresif olucak. Toptube uzunlugu daha kısa olacagından gidon bogaz boynu 2 cm uzatabilirim. Venge S kadro 52cm seat tube degeri verilmiş fakat parayı agaçtan bulmadıgım için hata yapmak istemiorum. Tecrubeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.. saygılar :)
Ben xs/s kullanıyorum ve boylarımız hemen hemen aynı bahsettiğiniz ölçülerde dik rahat sürüş pozisyonu sağlıyorum ama bence imkanınız varsa bir deneyin derim.

• Beğen
@gezgin gezer Sonunda duzgun açıklama :) Bende bunun farkındayım özellikle, giant escapeyi dropbara çevirince, hoodlar uzak gelmeye başladı. 10cmlik gidon bogazını kısaltmayı düşündüm fakat sürüş hassas olucak.. Nedense alıştım 1 saat droptan tuttugum halde bel ve bilek agrısı oluşmadı. Ama biraz daha yakın olsaydı gidon, performans daha iyi olabilir bunu hissedebiliyorsun. S-works venge xs kadrosu 169cm boy- 71 cm iç bacak ölçüsüne uygun oldugu söylendi. Zamanı gelince ufak bir sürüş yaparım :)

Linkleri araştırdım, giantescape1 drop için fazla büyük oldugu anladım :)

• Beğen
Tepkiler: ulaş depeli
Kadro boyuna kanıpta internetten bisiklet almayın. Denemeden doğru kadroyu bulmak zor. Mesela Mosso Legarda modellerinde 41 kadro boyunda 1.80 adam rahat ediyor. İnternetteki tablolar ise 54 diyor varın siz düşünün.

Kadro boyuna kanıpta internetten bisiklet almayın. Denemeden doğru kadroyu bulmak zor. Mesela Mosso Legarda modellerinde 41 kadro boyunda 1.80 adam rahat ediyor. İnternetteki tablolar ise 54 diyor varın siz düşünün.
Ne kadar sürede deneyip, rahat olduğunu anlayabiliriz? Ve o deneme süresini, size tanıyan firma varmı? Yani denemek için bir kadroyu size veren? Böyle bir firma yoksa eğer, bir kere üstüne binmek ile rahat edip edemiyeceğini anlayabileceğin , bir bisiklet yok piyasada. Kadro ölçülerinin belli standartı var , kişinin belli ölçülerine göre, bu yüzden vücudunuzun ölçilerini bilip, uygun kadro boyunu seçmek önemli...

Ne kadar sürede deneyip, rahat olduğunu anlayabiliriz? Ve o deneme süresini, size tanıyan firma varmı? Yani denemek için bir kadroyu size veren? Böyle bir firma yoksa eğer, bir kere üstüne binmek ile rahat edip edemiyeceğini anlayabileceğin , bir bisiklet yok piyasada. Kadro ölçülerinin belli standartı var , kişinin belli ölçülerine göre, bu yüzden vücudunuzun ölçilerini bilip, uygun kadro boyunu seçmek önemli...
Bindiğiniz zaman oturuş pozisyonu, diz ile aynakol arasındaki açı,bel duruşunuz, kolunuzdaki baskı, ön borunun apış arası mesafesi gibi bir çok noktayı 1 oturuşta tespit edebilirsiniz. İnternetteki ölçüler külliyen hikaye. He 1 büyük 1 küçük çok fark eder mi? Eğer 50 km üzerine çıkmaz iseniz tek sürüşte bence çok farketmez.

@Adrenalin26 5 dklığa sürüş anlaşılmaz.. Bazı firmalar der en az 20dk sürüşte bilek-bel agrıları olmamışsa kadro boy ve ayarları uygundur yazılmıştı bi yerde okumuştum.. Geri kalan ayarlar sele ayarı, gidon uzunlugu, gidon boynu ve hood açıları vs bunlar basit işler. Ayna kol uzunlugu bile etkiliyor, benim bacagıma uygun aynakol 175mm.. daha once kısa süreliğine (2saat) 172.5 mm aynakol beni acayip rahatsız etmişti. enerjimi 175mmlik aynakolda daha iyi aktardıgımı anladım. Prof bisikletçiler vucut ölçülerinden 1 beden küçük kadro tercih ediyor.. Sonuçta rahat konfor amaçlı giantimle devam ederim :) Giantta dropbara çevirdiğim için kadro büyük geldi o ayrı mesele.. Boyum kısa 169cm, iç bacak 71cm :)
@Ahmet UĞURLU Yalnız 41 ile 54 beden çok büyük fark.. ona şaşırdık :)

@Adrenalin26 5 dklığa sürüş anlaşılmaz.. Bazı firmalar der en az 20dk sürüşte bilek-bel agrıları olmamışsa kadro boy ve ayarları uygundur yazılmıştı bi yerde okumuştum.. Geri kalan ayarlar sele ayarı, gidon uzunlugu, gidon boynu ve hood açıları vs bunlar basit işler. Ayna kol uzunlugu bile etkiliyor, benim bacagıma uygun aynakol 175mm.. daha once kısa süreliğine (2saat) 172.5 mm aynakol beni acayip rahatsız etmişti. enerjimi 175mmlik aynakolda daha iyi aktardıgımı anladım. Prof bisikletçiler vucut ölçülerinden 1 beden küçük kadro tercih ediyor.. Sonuçta rahat konfor amaçlı giantimle devam ederim :) Giantta dropbara çevirdiğim için kadro büyük geldi o ayrı mesele.. Boyum kısa 169cm, iç bacak 71cm :)
@Ahmet UĞURLU Yalnız 41 ile 54 beden çok büyük fark.. ona şaşırdık :)
Bende şaşırdım ama tekerlek zaten 28 birde normalden 3cm civarı uzun ön amortisörlü maşa var şartlar değişiyor. Tabi bodyfit yapsan uymaz büyük ihtimal ama ilk denemede gayet rahat.

• Beğen

Ölçülerinizi doğru aldığınıza emin misiniz? 169 boy için 71-72cm bacak boyu çok kısa. Normların bu kadar dışında olan birine körlemesine 10 bin €'luk bisiklet almayı tavsiye etmem. Aynısı olmasa bile benzer geometrili bir bisikleti denemeniz mümkün değilse mutlaka bikefit yaptırın.

Giant'ın ölçüleri, Specialized'dan daha büyük oluyor genelde; yani Giant'ın M'u Specialized'ın L'ına denk gibi oluyor.

@Murat B. Malesef genetik olarak bacaklar kısa :)) Kaslı ve kısa bacak, ani hızlanmada oldukça başarılıyım :D Eminmisiniz dedikçe tekrar apışarama sopa sokarak duvara dayadım iç bacak 73cm çıktı. boy 169a 73cm iç bacak normal.. 190lık ların iç bacak 85 civarı oldugu düşünürsek.

Giantın ölçüleri evet karşılaştırmanın gereksiz oldugu halde şöyle bir göz atınca, sworks vengenin L sine denk geliyor.. L kadro herhalde Üst boruya oturup giderim küçük cocuklar gibi :D

Baktıgım bisiklet s-works venge 2014 model. Ne yazıkki 2020 alıcak kadar zengin değilim :D Az binilmiş, hevesle alınmış 2 sworks (ikisi aktifpedal alınma) buldum biri 49cm, digeri 52cm. Kadro 52cm olann geometri ölçülerine baktıgımda beni rahatsız ediceği belli. Üst boru apış arama vurucak indiğimde ve hoodlara tutunmak için bi hayli uzanmam gerekicek.. İyisimi zamanı gelince gidip binip vucudumun tepkilerini anlamak..

• Hahaha
Tepkiler: İsmail Selçuk
@Murat B. Malesef genetik olarak bacaklar kısa :)) Kaslı ve kısa bacak, ani hızlanmada oldukça başarılıyım :D Eminmisiniz dedikçe tekrar apışarama sopa sokarak duvara dayadım iç bacak 73cm çıktı. boy 169a 73cm iç bacak normal.. 190lık ların iç bacak 85 civarı oldugu düşünürsek.

Giantın ölçüleri evet karşılaştırmanın gereksiz oldugu halde şöyle bir göz atınca, sworks vengenin L sine denk geliyor.. L kadro herhalde Üst boruya oturup giderim küçük cocuklar gibi :D

Baktıgım bisiklet s-works venge 2014 model. Ne yazıkki 2020 alıcak kadar zengin değilim :D Az binilmiş, hevesle alınmış 2 sworks (ikisi aktifpedal alınma) buldum biri 49cm, digeri 52cm. Kadro 52cm olann geometri ölçülerine baktıgımda beni rahatsız ediceği belli. Üst boru apış arama vurucak indiğimde ve hoodlara tutunmak için bi hayli uzanmam gerekicek.. İyisimi zamanı gelince gidip binip vucudumun tepkilerini anlamak..
Benim de boyum sana yakin. Bisikletimin alt borusu 48, ust borusu 52 cm geliyor. Tabi yanlis olcmedimse. Herhangi bir sorun yasamadim gayet mutluyuz

• Beğen
Tum kisalar toplanmis kambersiz dügun olmaz dedim ve ben de geldim. Önceki bisikletim Lapierre sensium 300 M kadro top tube 52 seat tube 54.5 60 mm gidon bogazi ile biraz rahat ettim. Sonrasinda satip s kadro bir giant tcr aldim. Seat tube 44.5 top tube 53.5 90 mm gidon bogazi ile cok rahatim. Boy 1.68 ve bacak boyum 74.5 civari. Krank kolu uzunlugu konusunda 175 mm ideal krank kolunuz konusunda bence yanılıyorsunuz. Genelde kucuk kadro bisikletler standart 170 mm krank koluyla geliyorlar. Siz 175 mm ile rahat etmis olabilirsiniz ama bence 170 mm ile daha rahat edersiniz kanaatindeyim.

@trainspotting35 öncelikle kambersiz düğün olmaz esprisine güldüm :)) Kısalar toplandık madem.. Anlaşılan bana xs kadro olucak, seattube 49cm- topube 52cm. Gidon ise 100mm :) Toptube kısaldıkça gidon uzuyor.. Uzadıkça gidon hassaslıgı azalıyor, buda yüksek hızlarda hakimiyet artar.. Aynakol konusunda aklımı çeldin, araştırıp bakayım. imkan olursa 170ile deniyeyim, 170mm aynakol olunca, sele yüksekliği 0.5 cm daha yükselir, droplara az daha eğilir..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35

Hocam dediğin bisiklet 14.700 dolar.

@Mad Buddha Gözüme kestirdiğim bisiklet sworks venge 2014 model :) 2020 model alabilecek durumda değilim :)) Aktifpedaldan alınma, zamanı geldiğinde faturayı-seri numarayı kontrol ederek ve güzelce binerek, zorlayarak karar vercem..

@trainspotting35 öncelikle kambersiz düğün olmaz esprisine güldüm :)) Kısalar toplandık madem.. Anlaşılan bana xs kadro olucak, seattube 49cm- topube 52cm. Gidon ise 100mm :) Toptube kısaldıkça gidon uzuyor.. Uzadıkça gidon hassaslıgı azalıyor, buda yüksek hızlarda hakimiyet artar.. Aynakol konusunda aklımı çeldin, araştırıp bakayım. imkan olursa 170ile deniyeyim, 170mm aynakol olunca, sele yüksekliği 0.5 cm daha yükselir, droplara az daha eğilir..
Madem keseyi bu kadar açacaksınız, foruma, ona buna bakmayın. Önce gidip fit yaptırın. Size uygun kadro boyu - gidon boğazı - gidon sele ne varsa dökülsün ortaya. Sonra ona göre bisikletinizi alın :harika:

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
adam 10 15 bin tl yi bisiklete veriyor da 200 tl bike fite para vermek zor geliyor bu da böyle bir tezat anlatamadım gitti :D

Geri