Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kuru toz toplamayan kararmayan zincir yağı yapımı

M.Bulat

Aktif Üye
Tepki
65
Bisiklet
Cannondale

ksilen,parafin wax, parafin yağın birleşimiyle 300km ye kadar kullanabildiğini toz tutmadığını kuru ve yağsız bir yapıda olduğunu söylüyor karışımı kullanmak için biraz ısıtılması gerekiyor,kış aylarında iyi olabilir ama sıcak aylarda sürtünmeden gelen ısı hava şartlarının etkisiyle karışım zincirde tutunamayabilir,tabi bu benim düşüncem kullanmadan bilemeyiz, zincir ruble kirlerinden bıkmış arkadaşlar için bi çözüm olabilir

Scudo
Yurtdışında parafinli zincir yağları üretiliyor. Kullananlar ise gayet memnun . Ben yurt içinde bu tarz bir ürün bulamadım . Yurtdışı alışverişe ne yazık ki kafam basmıyor. Forumun yurtdışı ilginç ürünler alışverişinden sorumlu bakanı @MakRo bu işe el atarsa kesin bulur diye düşünüyorum. Hatta bu ürünü inceleyip beğenirse 2 tane sipariş edip '' Abi tam aradığım ürünmüş zincirde ne kararma var ne bi şey , elimde fazla var , bir tanesini ücreti mukabilinde sana göndereyim istersen '' diyeceğinden de %100 eminim.

Bence çoğu bisikletçi zinciri düzgün yağlamayı bilmediği için bu kadar pis zincir problemi çekiyor.

Zincirin dışında -yani dışarıdan görebildiğiniz hiçbir kısmında- yağa ihtiyacınız yok arkadaşlar. Dışındaki yağı tamamen silin. İçini yağlamanız gerekiyor, o da akıcılığı geçtiği zaman.

Hatta zinciri geçtim, dişlileri yağlayan bile gördüm, daha akıcı olurmuş. Anında müdahale ettim tabii. :acpsnr: :ssrtcbya:

Bence çoğu bisikletçi zinciri düzgün yağlamayı bilmediği için bu kadar pis zincir problemi çekiyor.

Zincirin dışında -yani dışarıdan görebildiğiniz hiçbir kısmında- yağa ihtiyacınız yok arkadaşlar. Dışındaki yağı tamamen silin. İçini yağlamanız gerekiyor, o da akıcılığı geçtiği zaman.

Hatta zinciri geçtim, dişlileri yağlayan bile gördüm, daha akıcı olurmuş. Anında müdahale ettim tabii. :acpsnr: :ssrtcbya:
Zincir ile dişli temas yüzeyinin bir miktar yağlı olması gerekmez mi? Aralarında sürtünme gerçekleştiği çok açık. Özellikle vites geçişlerinde.

Hocam siz yazınca baktım. Forumda daha önce görmüştüm benim de dikkatimi çekmişti. Arkadaşlar şu şekilde şeyler paylaşmış.

Squirt zincir yağı tavsiye ediyorum.Balmumu barındırdığı için zincir kir tutmuyor.

(link)

ben bir suredir parafin +ptfe (kuru yağlama ) karisimi kullaniyorum , zincirde neredeyse hic toz ve kir olmuyor , bu arada zincirin omrunu uzatıyor , yaklasik 2500 km dir kullaniyorum ve zincirde hic uzama olmadi

meraklisi videoyu izleyebilir

(link)

Makine yagı kullanıyorum da. Shimano zincir yagı alsammı diye düşünüyorum 40 50 tl arasında..

Yanı burda yanlış birşey mi var? 😀😀😀
kirkpinar.jpg
Özellikle zeytinyağı faydalıdır. Bir Kırkpınar Güreş organizasyonunda 8 10 ton z. yagi kullanılır.

Minik, teşvik ve tozkoparanlarda ucuz olsun diye çiçek yagi kullanıyorlarmidir acaba?

kirkpinar2.jpg

Minder güreşinin yeri başka , yağlı güreşin yeri başka . Hepsine saygılar sunar , sağlıklar dilerim. Esprili de olsa bu geleneksel ata sporunu ve sporcularini da hatırlatmış olalım. Ahmet Taşcı 👍👍👍

Shimano tavsiye etmem. Çabuk kararıyor, 250km kadar dayanıyor ve çamurlaşıyor. Dün xcpye geçtim, geçenler memnundu Bi deniycem.
Kullandınız mı memnun musunuz ? Zincir ses yapmaya başladı temizleyip yağlamam gerekiyor. Henüz şu ürünü alın çok iyi diyen bulamadım, o yüzden alamadım :)

Kullandınız mı memnun musunuz ? Zincir ses yapmaya başladı temizleyip yağlamam gerekiyor. Henüz şu ürünü alın çok iyi diyen bulamadım, o yüzden alamadım :)
O halde XCP alın derim. Shimano fiyatına ve shimanodan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Shimano PTFE ve WET yağları var elimde memnun olmadığım için XCP denemeye başladım. Dün yağladım bugün yağmura yakalandım :D Uzun kullanım testi yapamadım ama 750-1000 Km sürüp memnun kalanlar var.
Kısa bir bilgi veriyim. Temizleyici+yağ+genel bakım spreyi 60 tl olan ürünü FormulaXstore.com'dan kargo ücretsiz aldım. Aynı ürün N11'de +10TL kargo ücretili aklınızda bulunsun. Ürünü denemek için aldım, satıcı Mehmet Abi aşırı ilgili. Sabah akşam demeden dönüş yapıyor. İnstagram üzerinden bilgi almak için attığım her mesaja samimi bir şekilde cevap verdi. Cuma akşam sipariş verdim cumartesi öğlen kargoda mesajı geldi pazartesi sabah sorunsuz teslim aldım. Extreme temizlik sıvısıyla bisikletin her yerini temizledim ve würth'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Würth sprey olduğu için yarısı boşa gidiyordu bu fısfıs şeklinde olduğu için daha ekonomik ve çok güzel temizliyor. Zincir yağını ise yağlayıp 1 gün bekledim ve daha 10km kullanamadan yağmura yakalandım. Uzun kullanım tecrübem yok ama ilk izlenimim hem sipariş öncesi hem kargolama aşaması olarak 10/10 veririm. Uzun kullanım imkanım olursa yine paylaşırım. Shimano 250km'de çamur gibi oluyordu onu temizleyebilmek için 1 kutu wütrh harcıyordum ve maliyeti artıyordu. Hem kısa mesafede bu kadar uğraştırması hemde kararıp çamur gibi olmasından dolayı yeni yağ arayışım mevcuttu. 1 yıl kadar shimano yağları kullandım ve açıkçası memnun kalmadım, verdiğiniz paraya değmiyor. Şimdi XCP'yi test ediyorum, memnun kalırsam devam ederim memnun kalmazsam şu parafinli olaylara bakarım diye düşünüyorum.

Müdahale ettiğiniz iyi olmuş...Feyz almışlardır sizden...Dişlileri bazen yağlarım, yağlayacağım..EeeeE?..😁😂🤣

Bende makine yağı kullanırdım shimano denedim tavsiye etmem
Anladım. Geçen ruble zincir temizligi yaptım mazot ile pasparlak oldu , ancak makina yagını sürdükten sonra yine eski kara haline dönüyor.. Kararmayan hazır bir marka öneriniz varmıdır..

P_20200707_225609.jpg
Decathlon da satılan zincir yağı indirime girdiğini görüp almıştım hiç memnun kalmadım iki kez sürdüm birdaha kesinlikle kullanmam bir saatlik turumda simsiyah oldu temizleyip yeniden uyguladım gene aynı oldu
Şimdi yeni zincir yağı bakıyorum
Shimano zefal gibi markalara baktım şimdi sizden bu xcp markasını görünce merak ettim acaba içeriği üzerinde yazıyor mu alan arkadaşlar bakabilirmisiniz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Anladım. Geçen ruble zincir temizligi yaptım mazot ile pasparlak oldu , ancak makina yagını sürdükten sonra yine eski kara haline dönüyor.. Kararmayan hazır bir marka öneriniz varmıdır..
Valla bende kararıyor diye shimano denedim o da aynı makina yağından farkı yok kullanım süresi olarak.
Önceden ruble siyahtı çok farketmiyordu ama şimdi metalik olunca bende kararmayan yağ arayışındayım :)

Zefal shimanodan daha kötü. Chain-L şuan yok sanırım XCP onun yerine geldi. Aynı firma distribütörlük yapıyor ve xcp'de İngiliz malı. Sitesine girdiğinizde ürünle ilgili bilgiler var. Geçen hafta incelerken bir kaç yağ görmüştüm. Yağ, toz ve kir toplayıp karardığında kullanım süresi bitmeye başlıyor. Ne kadar geç kirlenir, ne kadar geç kararırsa o kadar çok km yaptırıyor. Shimanolar ile 300km geçen yoktur sanıyorum, benim en iyi 250km oluyor onda da ses gelmeye başlıyor zaten. Muc Off, Shimano, XCP gibi yağların 4 katı fiyatına satılıyor ve geç kirlendiğini, geç karardığını söylüyorlar. 600-750km kullanım ömrü olduğunu ve son 100km de hafiften ses gelmeye başlandığı söyleniyor. Finish Line zincir yağlarının muc off ve diğerlerinden daha iyi olduğunu biliyorum ama Türkiyede yok sanırım.

Ben şuan motorlu testere Zincir yağı kullanıyorum toz pislik tutmuyor fakat zincir ıslanınca akıp gidiyor kuru havalar için ideal olduğunu düşünüyorum her 400 km de yağı tekrar sürüyorum

Ben şuan motorlu testere Zincir yağı kullanıyorum toz pislik tutmuyor fakat zincir ıslanınca akıp gidiyor kuru havalar için ideal olduğunu düşünüyorum her 400 km de yağı tekrar sürüyorum
Hangi marka kullanıyorsun kararma yapıyor mu. Ben güneşli havalarda sürerim.

233146 dosyayı görüntüle
Decathlon da satılan zincir yağı indirime girdiğini görüp almıştım hiç memnun kalmadım iki kez sürdüm birdaha kesinlikle kullanmam bir saatlik turumda simsiyah oldu temizleyip yeniden uyguladım gene aynı oldu
Shimano zefal gibi markalara baktım şimdi sizden bu xcp markasını görünce merak ettim acaba içeriği üzerinde yazıyor mu alan arkadaşlar bakabilirmisiniz
Sakın arkadaşlar, bu kadar kalitesiz bir ürün ben hiç görmedim, benim de bir arkadaşım almıştı inanirmisiniz nerdeyse sırtından aşağı yağ olacak o derece yağ atıyor bisikleti mahvetti, temizlemek için çok uğraştı. O nedenle kullanıcı yorumları olumlu olan ve mümkünse kullanım tarzımız ne ise yol, mtb, downhill vs ona göre yağ tercih edelim. Hepsinin ayrı ayrı özelikleri ve kullanım şartları var.

233146 dosyayı görüntüle

Katılıyorum iyi bir yağ olduğunu söylemek zor , çol çabuk kirleniyor çok sık temizlik ve yağlama gerektiriyor.
Öncesinde chainL kullanıyordum ondan memnundum ancak artık yok.
Şimdi XCP deneyeceğim ; 100ml yağ + 100ml temizlik sıvısı 45₺ çok iyi fiyat.
D29CA253-7F4B-4641-838E-9196DD3E9809.png

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri