Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastiğe yapışıp zift kıvamını alan sakızı nasıl temizleyebilirim?

07yusuf

Daimi Üye
Tepki
550
İsim
Yusuf
Bisiklet
b'Twin
Cuma günkü E5 sürüşümde bi anda minik taş parçaları kardoya ve üzerime sıçramaya başladı. Önce kamyonların rüzgarı yada tekerlerinden sıçrıyor heralde diye umursamadım. Ama bu minik taş sıçramaları kesilmeyince farkettim ki arka lastiğime sakız yapışmış. :mad:
Kendiliğinden düşer heralde diye sürmeye devam ettim, ama 300 metre kadar devam ettiğim halde sıçramalar devam ediyordu. Neyse en son durup sakızı temizlemeye karar verdim. Ama sakız lastiğe zift gibi yapışmıştı artık, ve ortada görünen bir sakız da kalmamıştı. Şuan sakız hala lastiğin yağmur kanalları arasında duruyor ve kürdan yardımıyla temizlemeye çalıştıysam da çıkmadı tam olarak ve lastiğe zarar vermemek için bıraktım temizliği.
Acaba bu pisliği nasıl temizleyebilirim? Bir fikri olan var mı?
Çiğnediği sakızı yola atan ...lara da ne desem bilemiyorum. Keşke toplu olarak yok olsalar. Daha önce de sakız yapışma olayı oldu ama bu kadar kötü olmamıştı.

Scudo
Bir süre önce benim de başıma geldi, lastik dışın da kadro ve göbeklere de bulaşmıştı. Lastik üzerindekileri Wd40 ve bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile hafif bastırarak çıkardım.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@MuratHan
Ya hocam kadro üzerindekini bi şekilde çıkarabildim de lastik çok kötü oldu. Zaten yapışmayı farkettikten sonra tozlu ve kumlu kısımlara özellikle girdim, kumu tutar ve sertleşip düşer diye ama sonuç ziftleşme oldu :(

@07yusuf

Havalar serinledikçe bir süre sonra kendi sertleşip düşer, şu sıralar asfalt hala sıcak, eriyip ip gibi kadroya yapışma riski var.

• Beğen
Tazyikli su ve fırça iş görür diye düşünüyorum.

• Beğen
Sakızın üzerine buz koyun . Sertleşince sert bir cisim ile temizleyin .

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benzin deneyin.

Buzu sakızın üstüne koy sonra bıçakla lastiği yatmadan sakızı lastikten ayırmaya çalış.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Buz + ufak bir çakı + ince işçilikle halledilebilecek bi şey bence.

tinerle elbiseye bulaşan sakızı çıkartmıştık çok küçük bir yerde deneyin boyaya zarar verir mi bilmiyorum

Tek çare buz uygulamak...

Buzun altına sakızı denk getirin

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bana WD40 ın lastik ve türevlerine zarar verdiğini gösteren bir görsel ya da makale sunabilecek var mı? Balatalara, göbeklere ve jantın fren balatalarının temas ettiği parlak yüzeyine bulaştırmadığınız sürece bir zararı yok, ya da ben şahit olmadım. Bulaşsa bile bir müddet sonra kullanmadığınız süre içerisin de uçup gider. Bu bir yağ değil, bununla yağlama yapılmaz ama temizlemek istediğiniz ahşap dahil her yüzey de iş görür. Wd40 ile kiri yağı vs çözüp çıkardıktan sonra su ile durulayıp kurutmak yeterli. Bazı arkadaşlar buz önerisinde bulunmuş, elbette haklılar ama sakız bu, sıcakta ip gibi kadro dahil her yere bulaşıyor, tek tek bu bölgelere buzu uygulamak hem zaman hem de ciddi bir emek gerektirir.

@MuratHan
WD40 bir yağ. Lastiğinizi yağlamak pek mantıklı bir hareket değil. Her yere buz uygulanamıyorsa temizleme çalışmasından önce lastiği buzlu su ile yıkamak da yardımcı olacaktır.

Aseton metalik yüzeylerde boyaya zarar veriyor küçük bir alanda denemeden kullanmayınız

ben 50+ hızla inerken rubleye haliyle zincire ıslak mendil yapıştı, kaza yapabilirdim Allah korudu ne diyebilirsin ki :(

Geri