Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Değerli arkadaşlar yol bisikleti kullanıcısıyım. Şu anki lastiğim 700×25 , 700×28 alsam ne gibi değişiklikler olur. Şu anki lastiğim bisikletimle gelen stok lastikler olan Cst Czar markalı lastikler. Teşekkürler
İlk soru, "Kadro 700 x 28 lastiği destekliyor mu?" olmalı. Cevap evet ise, aynı marka ve model lastikte çok daha konforlu bir sürüşe kavuşursunuz. Ama lastik yuvarlanma direnci yüksek ise, ortalama hızda düşüş bekleyebilirsiniz.

Scudo
Bu sorudan kastınız kadro boyu ölçüsü müdür?
Hayır, lastik takıldığı zaman kadro içerisinde dönebileceği kadar pay var mı? Bazı kadrolar 25 mm'ye kadar genişliği destekliyor. 28 mm lastik takılması mümkün olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Bu sorudan kastınız kadro boyu ölçüsü müdür?

Lastiğin geçtiği açıklıkları kontrol edin, lastik 3 mm (sağa ve sola 1.5 mm) genişlediğinde hala sığar mı diye bakın. Lastik genişlediğinde hala boşluk kalmalı.
1679935565669.png

Kumpas frenliyse fren modelinin izin verdiği lastik kalınlığını kontrol etmekte de fayda var.

Değerli arkadaşlar yol bisikleti kullanıcısıyım. Şu anki lastiğim 700×25 , 700×28 alsam ne gibi değişiklikler olur. Şu anki lastiğim bisikletimle gelen stok lastikler olan Cst Czar markalı lastikler. Teşekkürler
Biraz daha konforlu olacaktır. Normalde lastik kalınlaştıkça sürtünme de artar ancak yuvarlanma direnci daha düşük ise daha fazla hızı koruyacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Triban RC500 için önerebileceğiniz konforlu bir lastik var mı iç dış değişim yapıcam bisikletle gelen lastiklerle duruyor 1 senedir aynı lastikler ile uzun sürüşler yaptığım için artık yıprandılar :)

Otomobil lastiğini 40000km civarında değiştiren bir insanım ama iş bisiklet lastiğine geldiği zaman bu kadar kesin konuşmak zor sanırım.
Arkadaşlar sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda hangi aralıklarla değiştiriyorsunuz lastiklerinizi?

Otomobil lastiğini 40000km civarında değiştiren bir insanım ama iş bisiklet lastiğine geldiği zaman bu kadar kesin konuşmak zor sanırım.
Arkadaşlar sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda hangi aralıklarla değiştiriyorsunuz lastiklerinizi?
Bir bisikleti yeni lastik setine geçecek kadar kullanmıyorum. :) Şu anki bisikletimde yeni sete geçeceğim, ancak ben de ne zaman değiştirmem gerektiğini kestiremiyorum. Lastik sırt ve yanak kısımlarında taş, cam kesiklerinin büyüklüğüne ve konumlarına göre yorum yapacağım sanırım. Bir de sırtın eğriliğini yitirip düzleşmesi durumunda yenileme ihtiyacı olabilir. Şu anda lastiklerim 8.500 km'de ve sırt kısımlarında 1-2 mm kesikler görünmeye başladı.

Triban RC500 için önerebileceğiniz konforlu bir lastik var mı iç dış değişim yapıcam bisikletle gelen lastiklerle duruyor 1 senedir aynı lastikler ile uzun sürüşler yaptığım için artık yıprandılar :)

Bende de RC500 var ve üstünde gelen lastikler ıslakta çok kötüydü. Bu lastiği yaklaşık 900 km'dir kullanıyorum. Hiç patlamadı ve yol tutuşu da gayet iyi. (link)

Patlak önleyici şerit kullanan var mı. Zefal (x tl) ve seagull (x/3 tl) markalarına denk geldim. Başka varsa da bilmiyorum. Bir zararı yok olsa gerek, faydası illa ki vardır diye düşündüm.

Patlak önleyici şerit kullanan var mı. Zefal (x tl) ve seagull (x/3 tl) markalarına denk geldim. Başka varsa da bilmiyorum. Bir zararı yok olsa gerek, faydası illa ki vardır diye düşündüm.
Patlak önleyici şerit dediğiniz jant bandı mı?

Platformlardaki ya da youtube'daki bazı yorumlarda düzgün oturtulmasının çok zor olduğunu ve şeritlerin kenarlarının iç lastiği kestiğini okumuştum.
Patlak önleyici şerit dediğiniz jant bandı mı?

iç lastikle jant arasına konan değil, iç lastikle dış lastik arasına konan şeritler: (link)

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Platformlardaki ya da youtube'daki bazı yorumlarda düzgün oturtulmasının çok zor olduğunu ve şeritlerin kenarlarının iç lastiği kestiğini okumuştum.

iç lastikle jant arasına konan değil, iç lastikle dış lastik arasına konan şeritler: (link)
Bu şerit her bisiklet jantı veya lastik ile uyumlu oluyor mu abi? Eğer öyle ise bende iki adet temin etmek isterim.

Şimdi açıklamaya baktım evet uyumlu gözüküyor. Bu şeritten daha önce hiç kullandın mı abi?
IMG_20230331_163651.jpg

IMG-20221215-WA0005.jpg
İpleri gözükmeye başlayınca lastiği, çelik kadro ful amortisorlu bisikletime aktarıp, hazır ölü lastik deyip, acımadan kullanmaya başlıyorum :) . Bu yokuş çıkarken patlamıştı iyi ki kaydırırken patlamamıştı.

Bu şerit her bisiklet jantı veya lastik ile uyumlu oluyor mu abi? Eğer öyle ise bende iki adet temin etmek isterim.

Şimdi açıklamaya baktım evet uyumlu gözüküyor. Bu şeritten daha önce hiç kullandın mı abi?
302245 dosyayı görüntüle

Farklı lastik kalınlığına göre seçenekleri var. Ben kullanmadım.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Benim yeni fark ettiğim bir ürün. Şehir hayatında malum yollarda herşey var. Yarışlarda da kullanmak işe yarar gibi geldi ama kullanıcı yorumları çok önemli. İç lastiği kesme mevzusu en son isteyeceğimiz olumsuzluk olur. Sık değişen bir ürün olmayacağından birkez yerleştirdikten sonra iç lastiği kesmediği sürece lastik patlatmaya elveda demek mümkün gibi.

Çok faydalı bir ürün ,almak istiyorsanız tavsiye ederim. Bu bahsettiğim jant bandı,siz de ondan bahsediyorsunuz sanırım . Ben Vittoria marka kullanıyorum. Yanlış bilgi vermek istemem benim bahsettiğim janta sarılan ve iç lastik ile jant arasında olan bant

Geri