Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@Daytona valla rubena stop thorn lastik 1 senedir bu çatlaklar var 2.5 senedirde patlamadı. Ama yol tutuşu 0 a indi nerdeysr dönüşlerde bisiklet altimda yok oluyor şimdi michelin protek cross aldım bakalım o nasıl olacak forumda hiç rastlamadım michelin ile ilgili kalın 700.35 tur lastiklerine

Scudo
Bahsettiğiniz rubena diş derinliği çok az olan şehir lastikleri. Onların tabir caizse kabaklaşması, tutuşu kaybetmesi çok daha kolay. Sizde de öyle olmuş.

Ama bizim lastiklerde hala yeterli diş derinliği mevcut. O yüzden pek frenleme ve tutuş problemi yaşatmıyorlar.

Merhabalar,
pirelli p zero 4s lastiğim yaklaşık 1500kmde aşağıdaki gibi yarılmış, tesadüfen farkettim. Durum ne kadar ciddi, bir süre daha kullanmya devam etsem sorun çıkarır mı gibi sorularıma tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak istiyorum.

20200930_202027.jpg

@Daytona sizin kullandığınız lastik nedir

@Daytona sizin kullandığınız lastik nedir

Irc 26x1.95 sıradan bir lastik.
@kiaoss

Lastiğinizdeki durum yarıkdan ziyade kesik gibi. Sürüş esnasında keskin bir şey sebep olmuş olabilir. Derin gözüküyor.

Yolda bırakmasından çekinilecek bir durum.
Lastiğinizin limitlerini ortamınız rahatken bir sınamanızda fayda var. Lastiğin maksimumuna yakın psi değeriyle şişirip ev yakınında bir turlayabilirsiniz. Şişirirken de dikkatle, gözlemleyerek şişirebilirsiniz. Balon yapıp yapmayacağı belli olur.

Ya da Lastiğinizin yüksek basınç değerine yaklaşmayan bir değerde kullanıp gittiği yere kadar gitsin diyebilirsiniz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kiaoss ve Ekincan
@Daytona teşekkür ederim. Bugün 50km lik sürüş yaptım bir sıkıntı olmadı. Ön teker olduğu için zaten max. Basınçla kullanmıyorum. Bu halde kullanmaya devam edeceğim o zaman.

Bu lastiklere ne dersiniz?

242632 dosyayı görüntüle
242633 dosyayı görüntüle
242634 dosyayı görüntüle

Yıllar önce taktırmış olduğum lastik.
Çatlaklar içinde. Diş derinliği azalmış elbette.
Ama bu yaz haftanın yarı günü arazi harici her hafta 100 km yol yaptım. Anadolu yakasında. Yıllardır bir kez bu yıl lastiğim patladı. O da alçak bir kaldırım başlangıcına çok hızlı girip ani aşırı basınçtan dolayı iç lastiğimin jant teli kısmında oluşan memenin patlamasından dolayı. Lastik içinde jant şeridim yokmuş.
Lastiğimin kötü halde olduğunun ben de farkındayım. Ama o inatla yaşamaya devam ediyor. Yol tutuşda da bariz bir eksiklik yaşamıyorum.

Bir çift lastik 100-400 tl.
Bu lastikler ölmüşse nasıl hizmet verebiliyorlar?
Lastiğinin ölü durumda olduğu kötü kalitede çektiğin resimden bile kolayca anlaşılıyor, bahsettiğin hikaye sadece günü kurtarır şeklinde gelişen hadise. Tecrübe ile sabit bir konuda sidik yarışına girmenin bir anlamı yok.
Tekrar ediyorum evet lastikler ölmüş.
O lastiklerin fotoğrafını çekip birde -"O da alçak bir kaldırım başlangıcına çok hızlı girip ani aşırı basınçtan dolayı iç lastiğimin jant teli kısmında oluşan memenin patlamasından dolayı. Lastik içinde jant şeridim yokmuş." diye durumu ifade eden bir cümle üzerine hala cevap vermeye çalışıyorum.
Siz ölü lastiklerle devam edin, üzerinde taşıdığınız cana ne kadar önem veriyorsunuz anlaşılıyor, umarım şöyle yokuş aşağı kaptırmış gidiyor yada araçların arasından geçiyor iken dediklerimi hatırlamak zorunda kalmazsınız.
Bu arada sizin başınıza büyük bir kaza henüz gelmemiş olabilir ama bozuk lastik üzerinden başkasına tavsiye verip başkalarının hayatını da tehlikeye atmayın!

700x28 veya 700x32 lastik önerisi olan var mı? Çifti max. 200-250TL civarı uygundur. Birkaç model var sadece sanırsam ama aralarında hangisi daha iyi bilmediğim için sizden de bilgi almak istedim. Bisikletin üstündeki Mitas Flash lastikler kötü değil ama sanki akıcılığı biraz düşük geliyor bana. Bir de kalın gibi artık. 4 mevsim gidebilecek biraz da korumalı bir şey bulursam tadından yenmez şu an.

Merhabalar, sormak istediği bir kaç konu var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Havaların kötüleşmesiyle beraber yağmurlu günlerde kullanabilmek için lastik arayışına başladım. 3 aylık yol bisikleti tecrübem gereği lastik seçimi konusunu fazla bilemiyorum. Yanlış ya da bisikletime uymayan bir lastikte almak istemiyorum. İncelemelerim sonucunda uyum problemi yaratacak noktalar:
Clincher tipi ve jant için 700 veya 622cc önemli noktalar bunlar sanırım.
telli(wire) veya katlanır( folding) seçimi önemli mi ya da her janta uyumlu mu?
23mm,25mm ve 28mm seçimi çok fark yaratır mı?
4 mevsim için önerilen lastikler:
Vittoria Zaffiro Pro Folding Clincher
Vittoria Zaffiro Pro IV G2.0 Road Tyre
(link)
(link)
Yardımlarınız için şimdien teşekkür ederim.

@atilayb
700c ve 622mm aynı ölçüdür.
Katlanır lastik daha hafif olur (lastiğin janta oturan kenarında metal tel yerine kevlar benzeri maddeler kullanıldığı için).
23/25/28mm lastikler arasında sürüş karakteristiği olarak epey fark olur. Özellikle yağmurlu günler için 28mm, hatta kadroya sığacaksa ve performans kaybını dert etmeyecekseniz 30mm lastik almanızda fayda var.
Düşünüğünüz lastikler arasında Vittoria'lar antrenman lastiği denilen; ağır, sağlam ve ucuz türde. Pirelli ve Michelin ise üst seviye 4 mevsim lastikler. Pirelli'nin neredeyse yaz lastikleri kadar hızlı olması ile, Michelin'in ise yol tutuşu ve sağlamlık ile öne çıktığını söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
@Murat B. çok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız ve zaman ayırdığınız için.

Ey ahali GRL marka lastikleri nasıl bilirsiniz :D niçin bu kadar ucuzdur :D

Merhaba. Dün ön lastiğim patladı ve tamir ettim. Sonra tekrar patladı ve tekrar tamir ettim ama son tamirden sonra havası hızla iniyor. Dün akşam olduğu için çok bir şey yapamadım yarın yaparım dedim. Bu sabah baktım ve lastik yine inmiş. Bir kova su aldım ve iç lastiği tamamen çıkardım. Su ile baktım ve 1 tane patlak buldum. Onu yamaladıktan sonra sorun çözüldü zannettim ama yine aynı sorun devam ediyor. Suya soktuğumda hiç sorun olmadı o patlak dışında. Neyse, lastiği şişirdim ve hemen yine inmeye başladı. Şu an aynı yerinde ve baktığımda yine tamamen inmiş. Hem patlağı bulamıyorum hem de lastik iniyor. Sorun nerede olabilir? Bu arada yeni lastik alamam ve tamirciye gitme imkanım yok. Kendi imkanlarım ile çözmeliyim. ( Bu arada dış lastiğe göz gezdirdim her hangi bir diken vs. bulamadım. )

Sibop ağzına bak. O kısımdan hava kaçıyor mu?
Lastiği bir miktar şişirdim ve kulağımı sibopa dayadım. Her hangi bir ses duymadım yani hava kaçırmıyor. Hava da hissetmedim.

Lastiği bir miktar şişirdim ve kulağımı sibopa dayadım. Her hangi bir ses duymadım yani hava kaçırmıyor. Hava da hissetmedim.
Yaptiginiz yamalardan birinin altından siziyordur. Bazen su testinde (her nasılsa) belli olmuyor. Daha dogrusu lastigi egip buktugunuzde yamanın bir yerinden kactigini zar zor farkediyorsunuz. Yama tam anlamıyla yapismamis ve bosluklar olusmussa sebep odur.

Lastik ve yama ile ilgili baska ne olabilir ki dediginizde bile surprisz oluyor :) İlk defa sıfır lastikte hatalı sibop ile lastigimi kullanamadım çöp oldu. Neredeyse 1 yıl önce aldığım için fiş fatura vb. de yok. Lastigi actim hava bastım siboptan fosss boşaldı. Sibop iğnesini degistirdim yine aynı. Bakalım daha neler göreceğiz :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Geronix
Yaptiginiz yamalardan birinin altından siziyordur. Bazen su testinde (her nasılsa) belli olmuyor. Daha dogrusu lastigi egip buktugunuzde yamanın bir yerinden kactigini zar zor farkediyorsunuz. Yama tam anlamıyla yapismamis ve bosluklar olusmussa sebep odur.

Lastik ve yama ile ilgili baska ne olabilir ki dediginizde bile surprisz oluyor :) İlk defa sıfır lastikte hatalı sibop ile lastigimi kullanamadım çöp oldu. Neredeyse 1 yıl önce aldığım için fiş fatura vb. de yok. Lastigi actim hava bastım siboptan fosss boşaldı. Sibop iğnesini degistirdim yine aynı. Bakalım daha neler göreceğiz :)
Yamaların gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Yamaları suya soksam hava kaçırıp kaçırmadığımı öğrenebilir miyim? Suya sokarken yamaları sokmamaya çalışmıştım.

Geri