Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@serdarvekedisi
1- Telli olan kısım janta oturan kısmı, telli olmayanlar katlanır denen lastikler. Telliler "Wire Bead", katlanırlar ise "Folding Bead" olarak geçer.
Aynı model lastiğin katlanır olanı daha hafiftir ve biraz daha pahalı oluyolar. Katlanırların en önemli avantajı hafiflik.

2- 33 TPI oldukça düşük, haliyle delinmeye karşı dayanıklılığı da düşük.

3- Jant üzerinde jant ölçüsünü belirten bi etiket olması lazım, (link) adresinde sayfanın en altına doğru bi tablo var, ordan bakıp karar verebilirsiniz.

Scudo
@firestone
Faydalı yorumunuz için teşekkür ederim.

Yol bisikleti için iyi bi zırhlı lastik arıyorum. Ölçüsü 700x25 olacak. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Yol bisikleti için iyi bi zırhlı lastik arıyorum. Ölçüsü 700x25 olacak. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.
Yol bisikletinde lastik seçimi bu konu içinde daha fazla bilgi sahibi olan kişiler çıkacaktır. Ben schwalbe durano plus 700x25 modelini kullanıyorum. Yaklaşık 2 yıl önce (link) buradan almıştım, benim aldığım döneme göre fiyatı 2 katına çıkmış.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Arkadaşlar selam. Oğlan, 24” kron xc100 bisikletinin arka tekerini kaydira kaydıra eritmiş. (Ben de çocukken çok kaydırır ve lastiği eritirdim, çok keyifliydi.) arka lastiği değiştireyim diyorum. Erimeye karşı dirençli bir lastik alayım diyorum. Link ile beraber önerileriniz paylaşabilir misiniz?
İyi forumlar dilerim.

@saredsa
Ön ile arkayi degiştirin ön lastik bitince ikisini değitirirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Herkese iyi forumlar, kazasız sürüşler... Ben 700x35c mitas zırhlı longway kullanıyorum.. Aldığımda sıfır diye değiştirmedim.. Ancak 185 boy ve 92 kiloyum.. Kadrom 55.. 32 ya da 30 a kadar düşebilirim.. Cyclcros bisikletim.. İç ve dış lastik öneriniz ne olur bundan sonraki? Hafiflik ve hafif zırh ön planda olacak.. Yol yarış bisikletine yakın kombinasyon olsun istiyorum.. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler..

1,75 düşünürseniz tavsiye ederim 10.000 km de bir set bitirdim yanlışlıkla zırhlı sattı satıcı diye düşündüm ama yeni taktığım lastiklerde zırhsız olmasına karşı nadir patlak veriyo
(link)

1,75 düşünürseniz tavsiye ederim 10.000 km de bir set bitirdim yanlışlıkla zırhlı sattı satıcı diye düşündüm ama yeni taktığım lastiklerde zırhsız olmasına karşı nadir patlak veriyo
(link)
Malesef hocam. Takabileceğim en ince lastiği takmak istiyorum. O da 1.50 oluyor. Bu arada yazmayı unutmuşum bisikletim 28 jant.

Arkadaşlar Selamun aleyküm, eskiden ucuza ve kolay bulunan Mitas Rubena lastikler neden artık piyasada yok? Elinde kalanlar da çok yüksek fiyatlara satıyorlar. Türkiye gelişi falan mı durduruldu bu lastiklerin? Mesela ben 700x38 Rubena lastik arıyorum fakat birçok yerde yok, olan siteler de güven vermiyor.

bir erdoğanlar bisikletin bir delta bisikletin sayfasını açıp baktın mı. Eğer yıllar boyunca bu gibi satış sitelerini takip eden bir bisikletli isen sorunun cevabını kolaylıkla bulacaksın.

• Beğen
Tepkiler: yyy.yakup
bir erdoğanlar bisikletin bir delta bisikletin sayfasını açıp baktın mı. Eğer yıllar boyunca bu gibi satış sitelerini takip eden bir bisikletli isen sorunun cevabını kolaylıkla bulacaksın.
Baktım oralarda da yok. Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım.

Takabileceğim en ince lastiği takmak istiyorum. O da 1.50 oluyor.
2 gündür mesajlarınıza bakıyorum da araştırmayı falan hiç sevmiyorsunuz galiba? Herneyse önerilen Vittoria lastikler 700x35 yani 28x1.40 ebatındadır. 1.50 lastiklerden daha incedir.

Ben de onun nedenini soruyorum zaten. Marka Türkiye'den falan mı çekildi acaba?
rubenayı bilemem. Bildiğim çekya markası. lakin genel olarak piyasalarda bir hammadde darboğazı olduğu söz konusu.

• Beğen
Tepkiler: leeroy
2 gündür mesajlarınıza bakıyorum da araştırmayı falan hiç sevmiyorsunuz galiba? Herneyse önerilen Vittoria lastikler 700x35 yani 28x1.40 ebatındadır. 1.50 lastiklerden daha incedir.
Güncel bir konu olsun istedim. Piyasada her an aynı lastikler bulunmuyor. 1.40 olmayabilir malum MTB jantı o yüzden 1.50 istiyorum. Ayrıca zırhlı istemediğimi de söyledim. Şimdi öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim. Boş lakırtıya gerek yok.

Geri