Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Selamlar.Bisiklet Carraro G0 jantta 622x15 yazıyor ve üzerinde 700X38 lastik var 700x40 lastik takabilirmiyim .Teşekkürler
Önerilen değerler 15mmye en fazla 32 gibi görünüyor listelerde. Ama üzerinde 38ler ile geliyor 40 deneyen oldu mu bu jantlarla bilmiyorum ama bir problem oluşturmaz bence.

Scudo
Merhabalar,

Mosso Wildfire 26 jant mtb bisiklet edindim 2. el olarak. Üzerinde stok jantlar yer almakta. Dış lastikler ise 26x2.25 ölçülerinde. Jantların üzerinde takılabilecek lastik ölçüleri belirtilmemiş. Schwalbe Kojak 26X1.35 Lastik yada Schwalbe City Jet Active Line Kevlar 26*1.95 dış Lastik istediğim özelliklerde. Elimdeki mevcut jantlara bu iki lastikten birini takabilir miyim? Lastiklerdende anlaşılacağı üzere daha şehir içi bir kullanım amacı güdüyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
slm mtb lastiği olan dağ bisikletine şehir bisikleti lastiği takılırmı

slm mtb lastiği olan dağ bisikletine şehir bisikleti lastiği takılırmı
Selam, evet teknik olarak mümkün takılabilir, lastik ebatlarına göre araştırarak uygun ölçüde bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: levent_77
eyw hocam sağol aynı ölçüde olacak

Merhabalar,

Mosso Wildfire 26 jant mtb bisiklet edindim 2. el olarak. Üzerinde stok jantlar yer almakta. Dış lastikler ise 26x2.25 ölçülerinde. Jantların üzerinde takılabilecek lastik ölçüleri belirtilmemiş. Schwalbe Kojak 26X1.35 Lastik yada Schwalbe City Jet Active Line Kevlar 26*1.95 dış Lastik istediğim özelliklerde. Elimdeki mevcut jantlara bu iki lastikten birini takabilir miyim? Lastiklerdende anlaşılacağı üzere daha şehir içi bir kullanım amacı güdüyorum.
(link)
Linkini attığım lastiği geçen yıl Mayıs ayından bu yana kullanıyorum. Baharda ıslak havada kaydırmadı. Yazın sıcakta havalarda kullandım. Kışın buzda ve karda kullandım. MTB lastiği olduğu için her türlü arazide kullandım. Maşallah diyelim hiç patlamadı. 4000 bin km ye yaklaştı. Performansı hala iyi. Ankara Emre bisikletten çiftini 180 liraya almıştım. Yukarıda ki linkte tanesi 150 TL olmuş.
Bende 26 jantlı MTB kullanıcısıyım. Tavsiye ederim bu lastiği. Hertürlü rota ve zeminde başarılı bir lastik.

• Beğen
Tepkiler: CoffeeLover
(link)
Linkini attığım lastiği geçen yıl Mayıs ayından bu yana kullanıyorum. Baharda ıslak havada kaydırmadı. Yazın sıcakta havalarda kullandım. Kışın buzda ve karda kullandım. MTB lastiği olduğu için her türlü arazide kullandım. Maşallah diyelim hiç patlamadı. 4000 bin km ye yaklaştı. Performansı hala iyi. Ankara Emre bisikletten çiftini 180 liraya almıştım. Yukarıda ki linkte tanesi 150 TL olmuş.
Bende 26 jantlı MTB kullanıcısıyım. Tavsiye ederim bu lastiği. Hertürlü rota ve zeminde başarılı bir lastik.
Linkteki satıcıya dikkat edin, Kartal Bike hakkında sağlıklı yorum yok.

@necmeddin Tavsiye için teşekkürler. Lastiklerimi temin ettim, ilerleyen zamanlarda değiştirmek istersem seçeneklerden biri olacak.

@sspl Uyarı için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Selam, evet teknik olarak mümkün takılabilir, lastik ebatlarına göre araştırarak uygun ölçüde bulabilirsiniz.
Takılır hatta ben de Merida Big Seven 100'ümdeki 27.5x2.20 lastiği yerine Schwalbe Marathon 27.5x1.65 takmıştım, çokta fark etmişti, hiç bir zaman da sorun görmedim.

Linkteki satıcıya dikkat edin, Kartal Bike hakkında sağlıklı yorum yok.
Hiç dikkat etmemiştim onun olduğuna. Sadece örnek olsun diye göndermiştim. Abdestsiz gezmemek lazım. Adamlar şeytan gibi her taraftan çıkıyor. Malum onlardan bir kez alışveriş onuruna sahibim. Allahtan iademi kabul etmişlerdi. :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: sspl
Merhaba, boyum 1.96 2. El temiz xl rockrider buldum kadro boyu bana göre ama lastikler 27.5 jant küçük gelirmi? Altimda küçük mü görünür

Merhaba arkadaşlar triban 500 bisikletimin üzerinde 650/23c 571 diye geçiyor en fazla ne takabilirim mesala 650/35A 590 takasam jantlara olur mu

Yeni aldığım 700×23 schwalbe zırhlı lastigi takiyorum sibop tarafinda disariya dogru yumurta oluyo.sisirince de orası disariya dogru bombe yapıyo sorun neden acaba ? Cözümu ne üstadlarim. Teşekkürler.

Dosyalar

• 20210319_105409.jpg
    20210319_105409.jpg
    45,6 KB · Okunma: 35
  • 20210319_105359.jpg
    20210319_105359.jpg
    53,2 KB · Okunma: 35
@Thisisyourfigh Lastik janta tam oturmamış yada iç lastik dönmüş olabilir. Çok hafif şişirip iç lastiği öyle yerleştirin.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
@Thisisyourfigh Lastik janta tam oturmamış yada iç lastik dönmüş olabilir. Çok hafif şişirip iç lastiği öyle yerleştirin.
Farklı farklı ic lastiklerle denedim. Lastigi levye ile sokmaya sibop un karsısından basladım. Ne yaptiysam sibop un oldugu yerin bir tarafi oturmuyor disarda kaliyor.diger yani tam oturuyor.orasi dısarda kaldigi icin hava basınca orasi disariya dogru bombe yapıyo.lastikte bir sıkıntı olabilir mi acaba ?🤔🤔😒

@Thisisyourfigh Lastiği hep aynı yöndemi takıyorsunuz tam ters taraftan denerseniz belki oturur. Ne demek istediğimi anlatabildim umarım.

Şişiripte yapiyorum ama orasi ne jikmetse tam oturmuyor.2 lastik aldim digerdinde oke bi olay yok bunda oluyo.git gel akaryakit istasyonu pompasina perisan oldum
@Thisisyourfigh Lastiği hep aynı yöndemi takıyorsunuz tam ters taraftan denerseniz belki oturur. Ne demek istediğimi anlatabildim umarım.
Nasıl yani hocam tam ters taraf ? 🤔🤔🤔🤔

@Thisisyourfigh Ok yönü var mı lastiğin üzerinde. Arka ile önü değiştirmeyi deneyin.
Hata arka tarafa geçiyorsa lastiktendir. Eğer düzeldiyse hata önde devam ediyorsa jantta olabilir.

@Thisisyourfigh Ok yönü var mı lastiğin üzerinde. Arka ile önü değiştirmeyi deneyin.
Hata arka tarafa geçiyorsa lastiktendir. Eğer düzeldiyse hata önde devam ediyorsa jantta olabilir.
Var hocam.ona dikkat edip taktim. Jantta olmasi tuhaf gibi jantta bisiklette yeni. Diger eski dış lastikde bole bisey olmuyordu.cıkamadım işin icinden.

Inkedsibop-cesitleri_w0wqek_LI.jpg
işaretlediğim noktayı çıkartıp takıyorsunuz değil mi?

Geri