Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Merhaba arkadaşlar triban 500 bisikletimin üzerinde 650/23c 571 diye geçiyor en fazla ne takabilirim mesala 650/35A 590 takasam jantlara olur mu

Sizin teker 650C boyutunda. 650A takamazsınız. Yurt içinde 650C (571mm) lastik bulmanız zor. Yurt dışında satan mağazalar var. Örneğin;

(link)
(link)

Tabloyu da ekleyeyim kafa karışıklığı olmasın diye;

jant.jpg

Scudo
Evet. Michelin air stop var onda bole yuzuk yok.

Sorun bu mu üstadim
sorun onu jantın içinde bırakıyosanız olabilirdi eğer böyle bir yüzük yoksa problem ondan değildir. sibopu geçirdiğinizde jantın dışında kalması gerekiyor bu yüzük kısmının.

@Aybek Cihan teşekür ederim ayberk kardeşim türkiyede pedal bisiklet pendik te 650/23c lastik buldum ancak ben aynı jant setine 650/35 571mm takmak istemiştim ancak bulamadım. Linkini paylaşamadım arayan arkadaşlar için paylaşmak istemiştim.

herkeşe iyi günler, eskiciden bir bisiklet aldım. kadrosunu kullanmak istiyorum fakat üzerindeki jantta 24x1 3/8 yazıyor. Ben bu jantları çöpe atıp yenisini alacağım. Bu jant ebatı yerine 26" jant taksam uyar mı? Kesin bir bilgi alabilirsen ona göre sipariş vereceğim internetten. Olmazsa geri iade ile uğraşmak istemediğimden soruyorum.

Merhaba arkadaşlar , degerli tartısmalarınızın üzerinden 8 yıl geçmiş ama hâlâ insanlara yardımcı olacak cinsten herkese teşekkürler . Şimdi benim bir sorum var . Kuzenime bir bisiklet aldık üzerinde ki jant 559 x21 . Sizin yukarı da verdiğiniz formüllere göre 21x2,2= 46 mm yani 46 mm den daha kalın bir lastik takılamaz . Ama bu bisikletin üzerinde 2.10" yani 53,3 mm kalınlığinda bir lastik bulunuyor . Bu nasıl oluyor , bu janta uygun olan en kalın ve en ince lastigi nasıl hesap ederim ?

Merhaba arkadaşlar , degerli tartısmalarınızın üzerinden 8 yıl geçmiş ama hâlâ insanlara yardımcı olacak cinsten herkese teşekkürler . Şimdi benim bir sorum var . Kuzenime bir bisiklet aldık üzerinde ki jant 559 x21 . Sizin yukarı da verdiğiniz formüllere göre 21x2,2= 46 mm yani 46 mm den daha kalın bir lastik takılamaz . Ama bu bisikletin üzerinde 2.10" yani 53,3 mm kalınlığinda bir lastik bulunuyor . Bu nasıl oluyor , bu janta uygun olan en kalın ve en ince lastigi nasıl hesap ederim ?
Kabaca 1,5 ile 2 katını alıyorsunuz.
Sheldon amca sitesindeki tabloda 21 jant için 35’ten 50 mmye kadar lastik ölçüsü vermiş, ama altına eklemiş, pek çok kişi bu ölçülerden biraz daha kalın lastikleri de sorunsuz kullanabiliyor diye.

herkeşe iyi günler, eskiciden bir bisiklet aldım. kadrosunu kullanmak istiyorum fakat üzerindeki jantta 24x1 3/8 yazıyor. Ben bu jantları çöpe atıp yenisini alacağım. Bu jant ebatı yerine 26" jant taksam uyar mı? Kesin bir bilgi alabilirsen ona göre sipariş vereceğim internetten. Olmazsa geri iade ile uğraşmak istemediğimden soruyorum.
Sheldon Brown sitesinde bu ölçüyü 540 mm olarak vermiş. Sanıyorum tabloda da dediği gibi standart tekerlekli sandalye jantı ölçüsü. Benim de 24” lastiği olan bir bisikletim vardı bunun gibi bir ölçüye sahip ve şimdi düşünüyorum da jantın üzerindeki baskılı desen hakikaten tekerlekli sandalye tekerlerini andırıyordu.
pedal bisiklete bir sorun bence. Onlar bu tip değişik aletlerin tekerlerini de satıyorlar.

Sheldon amcanın bu konuyla ilgili sayfasının linkini aşağıya bırakıyorum. Çok faydalı bir sitedir, tavsiye ederim.
(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba ben cok uzun zamandir bisiklete binerim ama duzenli bir sekilde bisiklete yeni başlamış biri sayılırım mosso legarda bisikletim var fitness bike tarzina cevirmeyi düşünüyorum trek fx modelleri gibi o yuzden 32 mm lastik(schwalbe lugano 2) siparişi verdim ama daha gelmeden sizin görüşlerinizi almak istedim donuslerde veya trafikte arabalarin icinde ani hareket vs olursa duser miyim veya benzer bir kullanimi olan bi arkadasim var mıdır?

(link)
Arkadaslar bu urune uygun ic lastigi nasil bulabilirim dis lastigi degistirmisken ic lastigi de degistireyim her yeri yamali iki haftada inip inip duruyor

Selam, bulamadığım bir, iki tablo var. Jant genişliği ve lastik genişliği uyum tablolarını buraya atarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bi zahmet forum içi aramayı kullanın, fazlasıyla var istediğiniz bilgi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve MakRo
@MrKaptanReisTR

Jantın etrto ölçüsü
× min 1.4 ve
× max 2.2 çarpanı kalınlığında lastik takılabilir diye biliyorum.
Bu konuda daha bilgili arkadaşlar düzeltme veya doğrulama yapacaktır.Kolay gelsin.

Bisikletinizin(etrto değerinden) jantındaki değerden bahsediyorum.

Son düzenleme:
Denildiği üzere forumda tonla konu var kaldı ki açtığınız konunun ana başlığı zaten bununla ilgili, ayrıca sabit başlığa baksanız hiç bir sayfayı okumamış bile olup son sayfaya yazsaydınız illa ki cevabınıza ulaşırdınız.
Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi son sayfaya ait link, hiç bulmazsanız forumun sağ üst tarafındaki büyülteç ile bu bilgiye daha çabuk ulaşabilirdiniz. Alt tarafta istediğiniz cevapta var.

1.JPG

Sorununuza gelecek olursak jantınızı ölçmenize gerek yok. Bisikletinizin modelini internette aratınca 29" olduğu yazıyor.
261473 dosyayı görüntüle
Siyah yazılı satır jant genişliği
Gri yazılı olan sütun lastik genişliği.
Burada verilen örnek en açıklayıcı olanı.

Sizin bisikletinizdeki jantın iç genişliğini bilmeniz gerekiyor ki ona göre lastik seçimi yapınız. Yukarıdaki tabloya göre 21c olanı örnek alırsak 35 ile 62mm arası her hangi bir lastiği kullanabilirsiniz, kimi yerde 700x35 yazabilir temelde 28" jant olup lastiğin yanak genişliği arttığı için 29" olarak adlandırılıyor. Siz mtb lastiği çok yoruyor ne kullanayım diye soruyorsanız 29x1,5 veya 1,75 lastiklere bakın yada bütçeniz yüksek ise geniş olmasına karşın diş yapısı daha şehir içi kullanıma uygun schwalbe lastikler var bunları da tercih edebilirsiniz. Bende bir çift 700x38c (29x1,5) ve bir çiftte 29x2,25 (57mm) lastik var iki lastiği de aynı jant üzerinde kullanabiliyorum.

Burada RIM WIDTH yazan yeri bilmeniz gerekiyor.
hookless_en.jpg

Arkadaşlar merhaba 29 janta dış lastik alacaz arkadaşa dağ bisikleti ama asfaltta kullanıyor çoğunlukla 1.50 ile 1.75 arası lastik düşünüyoruz az dişli .Bulamadık genel de 2 ve üstü bulduk bildiğiniz bir site var mı?

Geri