Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik Patlamasına karşı kullanılan sıvı

Tepki
19
Arkadaşlar selmlar,

Bisikletime bakım yaptırırken bisikletçi lastik patlamasına karşı bir sıvıdan bahsetti. Sıvı iç lastik içine zerk ediliyor. Beyaz bir rengi var. Ben de yaptırttım. İsmine de slime gibi bişey söyledi.

Bu sıvı ile ilgili bilgisi olan var mıdır?

İşe yarar mı?

Yorumlarınızı bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Scudo
Slime veya başka isimlerde patlak önleyici sıvılar var ben Joes marka olanından kullanıyorum.Genel olarak 6 ay gibi bir ömürleri var ama yıllarca kullanandıklarını söyleyenler var.Sıvının içinde havayla temas edince donan plastik parçacıklar var silikon tarzı.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karakoç
Benimde ufak bir tecrübem oldu , lastik patladı ve indi ama şişirince tekrardan inmedi :) yani delik o sıvı tarafından kapandı... Püf noktası şu bence:
Ağırlık hesabı yapan biri değilsen sıvı çok işe yarar, kullan ama muhakkak yanında pompan olsun gene de:) ayrıca bence tembelliğe alışmamak adına klasik patlak yapma yöntemlerinden vazgeçmemek daha iyi belki biraz gerici bir düşünce ama insanın eli ağırlaşınca kötü oluyor bisiklette..

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karakoç
@oguzcigsar

Bide teker söküp değiştirmeyi öğrenebilsek tamamdır :) resimli anlatımla pek olmuyor gösterilmesi lazım bilen bir arkadaşa denk gelirsem yolda süper olucak :)

• Beğen
Tepkiler: oguzcigsar
Bide teker söküp değiştirmeyi öğrenebilsek tamamdır resimli anlatımla pek olmuyor gösterilmesi lazım bilen bir arkadaşa denk gelirsem yolda süper olucak

aynen öyle..tekeri söküp takarken fren ayarları vs. nin bozul ihtimali çok yüksek. umarım kullandığım bu sıvı iş görür.

başka tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mıdır?

arkadaşım ben sıvıyı hem yol hemde tur bisikletimde kullandım.ilk 3-5 binişte bir kaç patlağı kapattı hatta bu konuyla ilgili olumlu yorumda bile bulundum .ancak son turda patlağı kapatmadığı gibi bisikletin kadro ve ön attırıcısını mahvetti.hala tam olarak temizleyemedim.aynı şey yol bisikletimdede aynı şekilde olunca karar verdim bir daha hayatta o sıvıyı kullanmam.onun için tur bisikletime kevlar yeni bir lastik aldım.yol bisikletim içinde patlak önleyici şeritlerden aldım daha kullanmadım ama umarım bu şerit beni yolda bırakmaz.özetle kesinlikle tavsiye etmiyorum

kardeş ben de merak ettim baya bi araştırdım ama sanki iç lastik ile dış lastik arasına yerleştirilen koruyucu bant daha kullanışlı ve güvenilir gibi geldi bana.. decathlonda görmüştüm koruyucu bant.. önce onu bir alıp denemek istiyorum.. işe yaramazsa bir de sıvıyı deneriz..

Geri