Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik seçimi 700c 23 mü 25 mi?

emrahozkan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.755
Bisiklet
Cube
Ne dersiniz? Hangisi türkiye yollarında daha iyi olur, 23c 110 basınç 25c 95 basınçla gidiyor, çok fark eder mi?

Ayrıca kalınlık dışında:
Continental grand prix 4000s mi?
continental grand prix 4 seasons mu?

Herkese teşekkürler

Scudo
Desenlerinden çıkardığım;
4 seasons, ıslak zemin için su kanalı gibi çizgileri var.
4000s te kesintisiz bir sırt görünüyor.
İkiside %90 aynı işi görür.
Ben 4000s i tercih ederim.

Ben de alma arifesindeyim bu lastiklerin birini, bakalım başka ne farkları varmış..

Emrah bey bildiğim kadarı ile uzun turlar yapıyorsunuz. Önereceğim lastikler şunlar olacak:

Continental GP 4 Season
Schwalbe Durano Plus
Michelin Pro Optimum

Ben kendim Michelin kullaniyorum. Bir çok köy yoluna girdim. 1000km den fazla oldu, suan icin patlak yok.

Ve tercihinizi 25c den yana kullanmanızı tavsiye ediyorum. Tur icin ideal konforu saglayacaktir.

@Tuncay Üner

4 seasons lastikte 2 katlı patlak koruyucu ve yanak koruyucu var, fazladan 2 katmanı daha var ama yinede fazla ağır değil. sanırım tr şartlarını da düşünerek 4 seasons 25c alacağım

Emrah Bey selam,
Uzun turlardan ziyade Ankara da yaşadığınızı varsayarak bozuk yollar bir yana, olur olmadık çukurlarda varken 25c daha mantıklı gibi.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Eğer amaç performans değilse 25C lastik çok daha iyi olacaktır sizin için. Ben de yarışmak dışında sürekli 25C kullanıyorum.

25 ile 23 arasında eğer ki üst düzey performans yapmayacaksanız çok büyük bir fark yok(kullanım ve görüntü açısından) 25 lastiklerin de daha yüksek basınçlı olanları mevcut .Konfor açısından ve frenleme için ise 25 biraz daha ağır basıyor ben bir süre yol bisikletinde ön lastik 23 arka 25 olarak kullanmıştım çok da memnun kaldım.

Ben iki haftadır MICHELIN® PRO4 Service Course 700 x 25 kullanıyorum. Yol bisikleti lastiği. Schwalbe marathon supreme'den buna geçtim. Schwalbe lastiğim 700 x 28 idi ve şehir bisikleti lastiği idi. Şehir bisikletim olduğu için bu lastiğe tereddüt ederek geçtim. Schwalbe'den çok memnundum, denemek için takayım sonra çıkarırım dedim ama çıkaramadım. Süper bir lastik, patlama koruması var. Camların üstünden geçiyorum bana mısın demiyor. 215 gr, yumuşak, hızlı. Bir daha başka lastik kullanamam.

Lastiğin basıncını maksimuma getirmeyin. Kilonuza göre ayarlayın. Link aşağıda.
(link)

Konuyu fazla dağıtmadan,zayıf birinin fazla psı basmaması gerekliliği yol tutuşundan falan mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebi mi var?

herkese tekrar teşekkürler, Continental GP 4 Season 25c sipariş verdim.

Merhaba şuan yol jantlarımda continental Grand prix 4000s var bana sorarsan yağmurda milim kaydırmıyor taş gibi lastik 700x23 kullanıyorum gayet memnunum :)

@adilcan adısanoğlu

http://s9.postimage.org/kreturfq7/ankaya_20121210_00156.jpg

lastiklerim geldi, henüz takıp denemedim ama çok sağlam görünüyorlar...

Michelin kullanan arkadaşlar için soruyoruym Pro 4 Race ve Pro 4 Endurance arasında sadece isimlerinden anlaşılan farktdan başka fark var mıdır ? Endurance daha kötü asfaltar için yapılmış bir lastik olabilir fakat performans ve dayanıklılık olarak nasıldır ?

@Hasan Saylık hocam:
http://bike.michelin.co.uk/var/ezflow_site/storage/images/bike-website/pneus/michelin-pro4-endurance/etoile-de-performances-michelin-pro-4-endurance/392273-11-fre-FR/etoile-de-performances-michelin-pro-4-endurance_tyre_360_small.png
Michelin'in dediğine göre Pro4 Endurance'ın patlak koruması daha iyi ve ömrü daha uzun. Ancak, daha ağır, yol tutuşu biraz daha zayıf ve yuvarlanma direnci fazla.

Yani biz gibi sportif amaçlı kullanıcılar için çok etki edeceğini düşünmüyorum Enduranca modeli benim çok daha işime yarayacaktır.

Maliyet yükseldikçe patlak koruma teknolojileri de yükseliyor gibi geliyor, fakat genel kanı da şu pahalı yol yarış lastikleri hafiflik ve düşük direnç üzerine yapılmıştır bu yüzden de patlak koruma özelliği üzerine yoğunlaşılmamıştır gibi birkanı var. Şöyle ki yüksek performans değilde patlak koruması yüksek ve ağırlık olarak çok fazla avantaj yaratmayan lastikler hangileridir ?

Ben bu sabah yol bisikletine başlangıç için fiyatı makul gördüğümden conti ultra sport II folding 25-622 sipariş ettim (bütçe bisikletine bütçe lastiği mantığıyla ) .
Performans umrumda değil. Bende ne performans olur ki :) Markası continental olsun ömrü uzun ve patlak koruması iyi olsun bana yeter :)
Bu lastik hk tecrübesi olan var mı ? Başlangıç için doğru tercih midir. Yoksa paraları sokağa mı attım .
Aynı lastiğin wire ları daha ucuz foldingleri daha pahalı. Telli lastik neden ucuz ?

Specialized Espoir Elite ile Spec.Turbo Pro lastikleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır ? Çok kullanılan lastikler değil ülkemizde yani Continental vs. markalar kadar yaygın değil sanki. Parasını hak edecek lastiler midir nedir ne değildir ?

Specialized Espoir Elite ile Spec.Turbo Pro lastikleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır ? Çok kullanılan lastikler değil ülkemizde yani Continental vs. markalar kadar yaygın değil sanki. Parasını hak edecek lastiler midir nedir ne değildir ?

Bu lastiklere ek olarak Michelin Pro 4 Endurance modelini de sormak istiyorum 700x23 modeli çok yayın ,25 mm fazla yok,aslında 23 ile 25 arasında gidip geliyorum. Hissiyat farkları sürüş avantaj ve dezavantajları nelerdir iki lastikten de kullanan arkadaşlar ?

Geri