Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik

yaşar çevik

Aktif Üye
Tepki
28
Bisiklet
Beldeyama
Yeni aldığım lastik beklemeden yüzeyindeki lastik oluşum dokülmüş ne yapmalıyım. İplikleri saglam.

Scudo
Üretim tarihine bir bak istersen

Herkese iyi günler. CST ve Maxxisin hem Türkiye distribütörlerinin hem de yurtdışı email adreslerini verir misiniz? İkiside Cheng Shin diye bir firmanın bu arada.

Merhaba arkadaşlar. Kaçtır yaşadığım bir sorun var. İki günde bir lastiğim patlıyor. İç lastiği çıkarıp baktığımda yüzeyinde, yanlarında, çizgi çizgi aşınmalar görüyorum. Bu çizgilerin bazıları derin oluyor ve hava kaçırıyor. Bisikletçi sadece bu görüntüye baktı ve bunu dış lastik yapıyor, dış lastikteki bir problemden de olabilir çukurlara sert girip çıkmandan da. Lastikler yeni. Bisikleti aşırı sert kullanan biri de değilim. İki günde bir bu oluyor ve artık sabah evden çıkarken arka lastiği inmiş görmekten bunaldım. Sizce sorun nedir, bisikletçinin teşhisi doğru mu, ne tavsiye edersiniz?

Merhaba arkadaşlar. Kaçtır yaşadığım bir sorun var. İki günde bir lastiğim patlıyor. İç lastiği çıkarıp baktığımda yüzeyinde, yanlarında, çizgi çizgi aşınmalar görüyorum. Bu çizgilerin bazıları derin oluyor ve hava kaçırıyor. Bisikletçi sadece bu görüntüye baktı ve bunu dış lastik yapıyor, dış lastikteki bir problemden de olabilir çukurlara sert girip çıkmandan da. Lastikler yeni. Bisikleti aşırı sert kullanan biri de değilim. İki günde bir bu oluyor ve artık sabah evden çıkarken arka lastiği inmiş görmekten bunaldım. Sizce sorun nedir, bisikletçinin teşhisi doğru mu, ne tavsiye edersiniz?
Lastik havalarınız düşükse mesela siz de ağırsanız girdiğiniz ufak tefek çukurlar bu probleme sebebiyet verebilir. Lastiğin ve iç lastiğin kalitesi de sebebiyet verebilir. Siz sert bir sürüşünüz olmadığını düşünüyorsunuzdur ama kullandığınız bisikletin burda ne düşündüğü daha önemli tabi. Yani daha sıralanabilecek pek çok sebep var ama sanki bi tık kaliteli iç lastiğe geçip bir de dış lastikle jant uyumunuzu bi gözden geçirmekte fayda olabilir.

Lastik havalarınız düşükse mesela siz de ağırsanız girdiğiniz ufak tefek çukurlar bu probleme sebebiyet verebilir. Lastiğin ve iç lastiğin kalitesi de sebebiyet verebilir. Siz sert bir sürüşünüz olmadığını düşünüyorsunuzdur ama kullandığınız bisikletin burda ne düşündüğü daha önemli tabi. Yani daha sıralanabilecek pek çok sebep var ama sanki bi tık kaliteli iç lastiğe geçip bir de dış lastikle jant uyumunuzu bi gözden geçirmekte fayda olabilir.
İç lastik olarak tavsiye edeceğiniz bir marka var mı

İç lastik olarak tavsiye edeceğiniz bir marka var mı
2022 Ocak'tan beri Decathlon RC100 bisiklet kullanıyorum, üzerinde orijinal lastikleri var. 1.200-1.300 km kadar bi yol yapmışım bu lastiklerle ve şimdiye kadar sadece 1 defa lastik patlattım o da geçmemem gereken bir ana yol kenarındaki cam parçalarıyla alakalıydı. Lastiklerin artık orta kısımları aşındı dümdüz oldu ama hala problemsiz bir şekilde haftada 60-70 km yol yapıyorum. Ne yazık ki Decathlon dışında bir tecrübem yok ama hem kendi tecrübemden hem de Decathlon'un ürün kalitesiyle ilgili var olan bilgilerden dolayı fiyat/performans açısından piyasadaki en iyi seçeneklerden biri olduğunu düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

İç lastikler bazen kimyasallardan filan etkileniyor. Ben de nispeten pahalı iç lastik kullanırken fark ettim. Bazen ucuz iç lastik daha verimli oluyor. Bir de hava basıncı çok az veya fazla olması da ömrü kısaltıyor. Triban 500 üzerinde hutchinson equinox gelmişti çok memnundum. 2000 km üzerinde yol yaptım. çok az patlamıştı. Sonra yeni versiyonu aldım. Patlama direnci iyi ama hem biraz daha ağır hem de yer yer çatlamalar oldu.

Merhabalar konuya alakasız bir soru sorduğum için çok çok özür dilerim bir problemim hakkında yeni bir başlık açmak istiyorum lakin foruma kayıt olduğumdan beri hiç başlık açmadım ve şimdide bulamıyorum nasıl başlık açabilirim acaba

• Beğen
Tepkiler: Çakırcalı
Merhaba , Size Bir soru sormak istiyorum Bisikletime Güzel Bir lastik almak istiyorum Hem yol İçin hem Arazi ve dağ Ve Bu İki lastik Güzel geldi Gözüme 1.Schalwbe Smart Sam Amber yanak Addix 2. Maxxis Rekon ve 1800 tl olan ile 700 tl olan maxxis Lastiklerin farkı Nedir ? Önerilere ve tavsiyelere Açığım Cevap veren herkese Teşekkürler. IMG_2870.pngIMG_2872.pngIMG_2873.png
Merhaba , Size Bir soru sormak istiyorum Bisikletime Güzel Bir lastik almak istiyorum Hem yol İçin hem Arazi ve dağ Ve Bu İki lastik Güzel geldi Gözüme 1.Schalwbe Smart Sam Amber yanak Addix 2. Maxxis Rekon Yarış teli Önerilere ve tavsiyelere Açığım Cevap veren herkese Teşekkürler. IMG_2870.pngIMG_2872.png

Teşekkürler. Benim için ondan bile önemli. Bu sabah da lastiği inik buldum. Psikolojime bir yatırım olarak görüyorum:)
Schwalbe iç lastiği kullanıyorum memnunum. Jant bandını da değiştirebilirsiniz.

• Beğen
Merhaba , Size Bir soru sormak istiyorum Bisikletime Güzel Bir lastik almak istiyorum Hem yol İçin hem Arazi ve dağ Ve Bu İki lastik Güzel geldi Gözüme 1.Schalwbe Smart Sam Amber yanak Addix 2. Maxxis Rekon ve 1800 tl olan ile 700 tl olan maxxis Lastiklerin farkı Nedir ? Önerilere ve tavsiyelere Açığım Cevap veren herkese Teşekkürler. 307963 dosyayı görüntüle307962 dosyayı görüntüle307964 dosyayı görüntüle
Merhaba , Size Bir soru sormak istiyorum Bisikletime Güzel Bir lastik almak istiyorum Hem yol İçin hem Arazi ve dağ Ve Bu İki lastik Güzel geldi Gözüme 1.Schalwbe Smart Sam Amber yanak Addix 2. Maxxis Rekon Yarış teli Önerilere ve tavsiyelere Açığım Cevap veren herkese Teşekkürler. 307963 dosyayı görüntüle307962 dosyayı görüntüle

İkisi de güzel seçim bence. Pahalı olan maxxis çift satılıyor sanırım ondan dolayı pahalı .
Maxxis Schwalbe ye göre biraz daha dayanıklı çıkabilir, üretim yılıyla da alakalı ama ikisi de taze lastik ise Maxxis bi tık daha dayanıklı çıkar.

• Beğen
Yol bisikleti için 700x23c iç lastik basıncı ne olmalı, bunun bir önemi var mı yoksa dış lastiğin izin verdiği ölçümüdür önemli olan? İç lastik maxxis in ultralıght modeli

• Beğen
Yol bisikleti için 700x23c iç lastik basıncı ne olmalı, bunun bir önemi var mı yoksa dış lastiğin izin verdiği ölçümüdür önemli olan? İç lastik maxxis in ultralıght modeli
110 psı yapmalısınız. Basınçla alakası olan dış lastiktir.

• Beğen

Dış lastiğin üstünde yazan min değerinden az, max değerinden fazla olmamak üzere aradaki size uyan basınç iyidir. Tam ortasını basarak başlayabilirsiniz. Ben yanağında min 100, max 145 psi yazan 700x23 Vittoria Zaffiro Pro lastiklere 120 psi basıyorum.

Dış lastiğin üstünde yazan min değerinden az, max değerinden fazla olmamak üzere aradaki size uyan basınç iyidir. Tam ortasını basarak başlayabilirsiniz. Ben yanağında min 100, max 145 psi yazan 700x23 Vittoria Zaffiro Pro lastiklere 120 psi basıyorum.
Aynı dış lastik ve ebadı kullanıyoruz. Yan duvarları inceltişmiş bir iç lastik olduğu için tereddüt ettim o vakit 110 basmaya devam edeceğim bu arada benim dış lastikte max 130psi yazıyor.

• Beğen
Aynı dış lastik ve ebadı kullanıyoruz. Yan duvarları inceltişmiş bir iç lastik olduğu için tereddüt ettim o vakit 110 basmaya devam edeceğim bu arada benim dış lastikte max 130psi yazıyor.

Bendeki Pinarello için markalanmış, Vittoria Zaffiro Pro yazıları piyasadakilerden daha küçük bir model. Pinarello için farklılaştırılmış ya da sadece eski model olabilir.

1705491285243.jpeg
1705491318493.png
1705491349373.png1705491793972.png

Dosyalar

• 1705491300169.jpeg
    1705491300169.jpeg
    61,7 KB · Okunma: 17
  • 1705491332849.jpeg
    1705491332849.jpeg
    67,8 KB · Okunma: 17
  • Beğen
Tepkiler: sunstorms
Geçen yıl bugün 500 tl ye Decathlondan aldığım lastiğin şuan 1200 tl olması şaka mı !

Geçen yıl bugün 500 tl ye Decathlondan aldığım lastiğin şuan 1200 tl olması şaka mı !
Benim de, sene başında 500 TL'ye aldığım lastik 1.200 TL olmuş. Lithion 2 mi lastiğiniz?

Geri