Scudo Sports

Lastiklerim artık patlamasın!

İlknur S.

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum, ancak yeni üye oldum. Şimdiye kadar bütün sorularımın cevabını bulabildim, ancak şunun cevabını bulamadım; neden bisikletlerimizin lastikleri çocuk bisikletleri gibi dolma lastik yapılmıyor? Havalı lastik yerine içi tamamen dolu olan bi lastik kullanılsa, ne patlak tamir kitlerine ne de patlama korkusuyla baş etmeye hacet kalır...Biraz daha fazladan ağırlık katılmış olur o kadar.. Soru çok mantıksız ve saçma gelebilir ancak sebebini bilmiyorum, lastiklerin hava dolu olması manevra kabiliyeti ya da dengeyle alakalı bir şey mi? Rica etsem bi aydınlatsanız beni =)

Scudo
içinde hava olan lastik yolun üstünde sizin ağırlığınızla esnediğinden daha fazla alana temas eder bu da yol tutuşu sağlar. İkinci olarak da dolma lastik küçük tekerlerde bile inanılmaz bir ağğırlık siz bir de bunu 26' yada 28' tekerlerde düşünün. Herhalde 10 kilo eklerdi... Ha bir de lastiğe birşey olma durumunda sırt çantanızda taşıyabileceğiniz bir lastik de olmazdı :)

• Beğen
Tepkiler: ekingklp
@İlknur S.
(link)

Su yukarida verdigim linki lütfen inceleyin!

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Dediğiniz gibi olsa lastikler;
1- Çok ağır olacaktı, daha fazla efor harcamanıza neden olacaktı.
2- Bounce etkisi dediğimiz etki ortadan kalkacağından en ufak taşın üstünden dahi geçseniz yük maşaya ve bisikletin diğer aksamlarına binecek, kollarınıza binecek, bu hem bisikletin ömründen hem sizin ömrünüzden yer.
3- Frenlemelerde lastiğin aşınan kısmı tekerin dönüş mukavemetini bozar.
daha onlarca madde sayılabilir, Bu işi yapan firmalar milyon dolarını arge'ye harcıyorlar. Dediğiniz kadar basit bir yöntemle bu sıkıntılar ortadan kalkacak olsa şimdiye kadar çoktan yapılırdı zaten.

• Beğen
Tepkiler: ekingklp
@İlknur S.

Patlamaya dayanıklı lastikler var. Onlardan kullanın.

Kullanıdğınız lastik türüne göre MTB - Yol - Yarış iç lastik üzerine çekilen patlak önleyici şeritler mevcut. hem elastik bir mâlzemedir bu hem de sert. Lastiğinizin dikenlerden küçük camlardan patlamasını önler. Ta ki sizi gidip 1-2 cm lik çivi ya da çalılar içinde sürmezseniz hiçbirşey olmaz.( gerçi çalıda da bir şey olmayabiliyor dikkatinize bağlı. ) Dolma lastik konusu'nda bir şeyler eklemeye gerek yok zaten herşey anlatılmış. :) Kazasız sürüşler.

Geri