Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Levis Commuter Serisi

N. Burak Önder

Daimi Üye
Tepki
226
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar sonunda Levisin Commuter serisi Türkiyeye geliyor. Bilmeyen arkadaşlar için.. bu seri bisikletcilere özel hazırlanmıştır gerek dar paçalar gerek kilit taşımak vs...

http://3.bp.blogspot.com/-pSHZb4nc-3c/T5bww8a8BtI/AAAAAAAACtc/SVKkHxZTXo8/s1600/levis_commuter_4.jpg

http://casualsociety.co.za/wp-content/uploads/2012/08/levis-commuter-jeans-5.jpg

http://theawesomer.com/photos/2011/08/080111_levis_commuter_6.jpg

http://images.freshnessmag.com/wp-content/uploads//2012/04/levis-commuter-london-event-recap.jpg

Scudo
bugün almaya gideceğim, çok da merak ediyorum işin açıkcası. Son zamanlarda işe katlanır bisikletimle gitmeye başladım, funikuleri de kullanınca pek terlemiyorum ve kurtarıyor ama sıcakta kot çok yapışıyor ve rahatsız ediyor. Bakalım 511 işime yarayacak mı meraktayım. Bir de yarışma yapmışlar çok güzel bir bisiklet veriyorlar sonunda bakalım şans :)

Deneyimlerinizi aktarırsanızı seviniriz :) bir bisiklet taytının yerini tutar mı mesela ?

Merhaba;
Cumartesi aldım ama bugün işe giderken giydim bisikletimle. Zaten levise gidip kıçınıza geçirdiğinizde rahatlığını anlayacaksınız. Kumaşı biraz kalıncana çok yazlık sayılmaz. daha çok avrupa yazı için aslında :)
Ama kesinlikle çok esnek. bacakları hiç kasmıyor. hatta ceplerin kenarlarına bile esnek bantlar koymuşlar. Yüzeyi teflonumsu, su tutmuyor. İşe geldiğimde genelde başımı yıkıyorum ve her seferinde paçalarım ıslanırdı. Bu sefer sıçrayan sular aktı gitti pantolondan :)

Malesef türkiyeye tek renk gelmiş, ama dahası gelir diye düşünüyorum çünkü günlük kullanım için de çok güzel bir pantolon. Cekedi de vardı ama beden bulamadım.

Taytın yerini tabiki tutmaz, ama günlük "commute" için ideal bence. Zaten belli bir süre sonra o bölgelerimiz nasır tuttuğu için performans harici sürüşlerde tayta gerek kalmıyor.
Tavsiye ederim, en azından mağazaya gidip bir deneyin derim.

Güle güle kullanınız, peki fiyatları nasıl?

Herkese merhaba

commuter jeans alacaklara maceramı yazman istedim tekrardan. çok hevesle almıştım pantolonu ama ciddi hayal kırıklığı yaşadım. Aldıktan kısa bir süre sonra pantolonuma zincirlerden yağ bulaştı. Ofise gittiğimde sabunlu bezle hafifçe sileyim dedim, ve sildiğim yerde renk attı. Sonrasında levis'a geri götürdüm ve iki gün içinde değişim yaptılar.
Sonrasında daha da kötü bir olay başıma geldi. Tekrar aldığım pantolonu 4-5 kez kullanmıştım ki, arka kısmında bildiğiniz sele izi çıktı. Bisiklet için kullanılan bir üründe sele izi çıktı!!! Tekrar verdim yaklaşık bir 10-15 gündür sürüncemede bekliyor. Yarın döneceklerini söylediler ama bilmiyorum ne olacak sonuç.
Almak isterseniz tekrar düşünün derim. 170 tlye 3 tane kot alıp evirip çevirip giyebilirsiniz.

@ÖzgürÇobanoğlu
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Gerçekten hayal kırıklığıymış.

Başka kullanıp da deneyimlerini aktaracak olan var mı acaba ? Bu aralar bisiklete uygun günlük kıyafetleri araştırıyorum. Bugün bi Levis mağazasına gidip sordum bu pantolonları. Açık mavi ve soluk yeşil diyebileceğim 2 rengi vardı. Bacak arası oldukça esnek, genel olarak biraz kalınca. Aslında benim çok hoşuma gitti kilit koyma yeri, bel kısmının yüksek olması ve reflektörü falan. Ama fiyatı 180 liraydı benim için fazla. 130 liraya da normal 511 serisi vardı. Tabi onda su tutmama, reflektör ve diğer özellikler yok, bildiğimiz kot pantolon. Tek benzer yanı paçaları Commuter gibi dar. Onu alacağıma 50 lira daha koyar Commuter alırım ama Özgür Çobanoğlu şikayetçi gözüküyor..

Ben az önce 522 modelini aldım, kahverengi gibi bir renk, mavide vardı. Bu hafta deneyip izlenimlerimi paylaşırım. Gerçi pek yağmur kalmadı ama yine de fikir verecektir. 36 beden aldım, baldırlar kalın olunca 34 bedenle dizlerimi çok sıktı. :)

Bu sabah 12 km kadar bindim işe gelirken.
23.6 ortalama hız, 87 kadans ortalaması ile geldim.
Lastikler 1.50 Maxxis Detonator, bisiklet Carraro CRS620.
Selem SR Royal Gel.

Hava 7 C civarındaydı.
Pantolon oldukça rahat, rüzgarı da güzel kesiyor.
Yalnız sıcaklık biraz daha fazla olunca kasıklarda bir nemlenme hissediliyor bir süre sonra, o yüzden sakin sakin giderken iyi ama tempolu sürüşte alternatif birşeyler bulmak lazım, sanki terletecek gibi geldi bana.

Kumaşı kot gibi sert değil, günlük hareketlerde de oldukça rahat, sadece yürürken hafif bir iş tulumu sesi çıkarıyor. :D

İlk izlenimler bu şekilde.

güzel konu, teşekkürler. Yorumları okuduktan sonra vazgeçtim almaktan

Selam arkadaşlar,
Ben 522 modelini almıştım Mart ayında.
Bugün İzmir'de çok sağlam yağmur var, benim modelde su itici veya su geçirmez özelliği yok ama yinede kumaş kalın hafiften, biraz yağmurda yürüdüm, pek iyi sonuç vermedi, zaten su ile ilgili bir beklentim yoktu ama bardaktaki su devrilince üzerinize akıp gidiyordu pantolondan şiddetli yağmurda garajdan ofise gelene kadar ıslandım diyebilirim ama acaip yağıyordu sabah. :)

Hava raporunu böyle görünce dün 511 satın almak için Agora Levi's mağazasına uğradım maalesef sonuç hüsran, artık bu ürünün gelmediğini söylediler.
O yüzden akşam Marks&Spencer mağazasına gideceğim, orda Stormwear olarak koleksiyona girmiş pantolonlar varmış, onları inceleyeceğim.

Bilgi paylaşırım yine.

@Tolga Uşaklı Stormwear hakkındaki yorumlarını merakla bekliyorum. Ben pantolon üstüne giyilen şu decathlon da falan satılan pantolonlardan kullanıyorum, bisiklet kullanımına uygun olmadığı için popo kısmı zamanla yıpranıyor ve bir süre sonra su geçirmeye başlıyor. Dayanıklı güzel bir pantolon bulsam alıcam. Tabii Gore bike wear kadar pahalı olmaması lazım

• Beğen
Tepkiler: emre0x5d
Şu ürüne bakın isterseniz:
(link)

Bende de santic var, biraz daha değişiği. Ama kalıbı biraz dar, tayt gibi duruyor neredeyse. Bir de önü su, hava geçirmemesi için parlak plastik gibi bir şey. Bisiklet dışında giyilmez yani. Linkini attığım normalde de giyilebilecek şık bir şey gibi duruyor. Ben almış olmasam bunu tercih ederdim ama aldık artık. Yine de memnunum görüntü dışında. Sıcak, rüzgar yağmur geçirmiyor(önden), hava geçiriyor aynı zamanda, esnek vs.

Akşam Stormwear kumaştan pantolonu aldım, adı tam olarak T17/6332M olarak geçiyor etikette. Flat Front Regular yazıyor etikette yani bildiğimiz pantolon gibi, dar paça değil. Herhangi bir reflektör yok Levis modelinde olduğu gibi. Bir diğer fark bu pantolon tamamen pamuk, üzerinde özel bir kaplama ile water repellent dediğimiz su itici özellik var heralde, yani water resistant değil. Birde beli elastik içerde bir lastik mekanizması var, o yüzden bisiklet üzerindeyken Levis'in belinin sertliği yok ve yürürken onun kadar ses çıkarmıyor, daha yumuşak bir pantolon. Açıkçası su itici olmasına rağmen bunu bilerek aldım çünkü pamuğun yumuşaklığı çok hoşuma gitti ve bisiklet pantolonu gibi durmuyor, bildiğiniz işe giyilecek kanvas pantolon gibi şık bir görüntü var. 170 TL fiyatı vardı, yeni sezon, belki düşer sonra.

Akşam eve gelince su testini yaptım, üzerime giydim, duşa girdim ve her iki paçayı da belden bileğe kadar ıslatacak şekilde üzerimden geçirdim, aşağıdaki resimlerdeki kadar su kaldı üzerinde.
Burda kritik konu eğer pantolon baldır bölgenize tam olarak temas ediyor ve sıkı kavrıyorsa o zaman su geldiği zaman daha şiddetli çarptığı için daha çok nem kalabilir, bunu ancak bisiklete binerken yağmur altında test edebilirim, evde olmuyor, zaten eşim pek normal karşılamıyor bu hareketlerimi. :D

Dolayısıyla hafif veya sağnak yağmurda bu pantolonla bisiklet sürerken az bir nemlenme olacağını düşünüyorum, içeriye ne kadar geçer bakmak lazım.
Onun dışında su itici özelliği gayet iyi, yanınızdan bir araç geçse ve yerdeki suyu üzerinize sıçratsa normal vücut hareketinizle tüm suyu atabilirsiniz, resimlerin diğerinde suyu elimle silkeledikten sonra belli belirsiz su izi kaldığını görebilirsiniz. Yağmurlu havada deneyip tekrar görüşlerimi ve ne kadar ıslandığını belirtirim. Renk olarak siyah ve lacivert var aynı modelde, birde stormwear kumaştan kot pantolonlar vardı, onlar tahmin ediyorum suya karşı daha dayanıklı olacaktır. Vaktim olunca tekrar gidip bir tane de kot kumaşından stormwear almayı düşünüyorum.

20160107_205231.jpg 20160107_205306.jpg

Bugün İzmir yağmurlu, Stormwear ile öğlen yemeğe çıktım. Kısa süreli geziler için iyi ancak 10 km mesafede bisiklete binmek isterseniz water resistant olmadığı için su kesinlikle içeriye geçer. Çişeleyen yağmurda sorun olmaz ancak şu an yağan seviyede bir yağmurda sorun olur. O yüzden almayı düşünen arkadaşların sürekli yağışta kullanmak gibi bir düşüncesi varsa water resistant olan modellere yönelmesinde fayda var. Yürüyerek gezince sorun yok, o açıdan gayet memnunum, hafif bir silkeleme ile üzerindeki su gidiyor. :)

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC ve ratm
bugün gittim bu levi'se sordum bu serideki pantolonları yok dediler sonra gittim boynere yine sordum orada da yok dediler boynerin sitesinde şuan baktığımda mevcut değildi bende geldim buraya yapabileceğim 1 şey var mı sormaya diye

@JusTiMe bu pantolon artık Levis stoklarında yok, ayrıca Levis modelinin kumaşı çok sert ve yağmurda sıkıntı oluyor.
Marks & Spencer'dan aldığım pantolonu hafif yağmurda ben ara ara kullanıyorum ama istediğim performansta değil, 10 - 15 dk sonra su geçiriyor sürerken.
Water resistant olmadıktan sonra hepsi hikaye.

Geçen yıl almıştım pantolonunu. Araba sürmesi bile zor.
Hayatımda böylesine rahatsız bir pantolon giymedim.
Bisiklet sürmek yalan oldu bari günlük hayatta kullanayım dedim, yok olmuyor, cidden rahatsız.
200 lira para bayılmıştım. Şimdi olsa 50 lira vermem.

Geri