Akşam Stormwear kumaştan pantolonu aldım, adı tam olarak T17/6332M olarak geçiyor etikette. Flat Front Regular yazıyor etikette yani bildiğimiz pantolon gibi, dar paça değil. Herhangi bir reflektör yok Levis modelinde olduğu gibi. Bir diğer fark bu pantolon tamamen pamuk, üzerinde özel bir kaplama ile water repellent dediğimiz su itici özellik var heralde, yani water resistant değil. Birde beli elastik içerde bir lastik mekanizması var, o yüzden bisiklet üzerindeyken Levis'in belinin sertliği yok ve yürürken onun kadar ses çıkarmıyor, daha yumuşak bir pantolon. Açıkçası su itici olmasına rağmen bunu bilerek aldım çünkü pamuğun yumuşaklığı çok hoşuma gitti ve bisiklet pantolonu gibi durmuyor, bildiğiniz işe giyilecek kanvas pantolon gibi şık bir görüntü var. 170 TL fiyatı vardı, yeni sezon, belki düşer sonra.
Akşam eve gelince su testini yaptım, üzerime giydim, duşa girdim ve her iki paçayı da belden bileğe kadar ıslatacak şekilde üzerimden geçirdim, aşağıdaki resimlerdeki kadar su kaldı üzerinde.
Burda kritik konu eğer pantolon baldır bölgenize tam olarak temas ediyor ve sıkı kavrıyorsa o zaman su geldiği zaman daha şiddetli çarptığı için daha çok nem kalabilir, bunu ancak bisiklete binerken yağmur altında test edebilirim, evde olmuyor, zaten eşim pek normal karşılamıyor bu hareketlerimi.
Dolayısıyla hafif veya sağnak yağmurda bu pantolonla bisiklet sürerken az bir nemlenme olacağını düşünüyorum, içeriye ne kadar geçer bakmak lazım.
Onun dışında su itici özelliği gayet iyi, yanınızdan bir araç geçse ve yerdeki suyu üzerinize sıçratsa normal vücut hareketinizle tüm suyu atabilirsiniz, resimlerin diğerinde suyu elimle silkeledikten sonra belli belirsiz su izi kaldığını görebilirsiniz. Yağmurlu havada deneyip tekrar görüşlerimi ve ne kadar ıslandığını belirtirim. Renk olarak siyah ve lacivert var aynı modelde, birde stormwear kumaştan kot pantolonlar vardı, onlar tahmin ediyorum suya karşı daha dayanıklı olacaktır. Vaktim olunca tekrar gidip bir tane de kot kumaşından stormwear almayı düşünüyorum.