Scudo Sports

Lx hidrolik arka fren sorunu

Ali ŞAHİNLER

Forum Demirbaşı
Tepki
115
yaklasık 3 hafta once kadar hidrolik frene gectim frenlerin tutmasında hiçbir problem yok gayet tutuyorlar ama kolu yarım sıktığımda arkadan cok feci bir ses ve aynı zamanda bir o kadar da titreme geliyor ve selede oturamıyrsunuz.bu sorunu nasıl cözebilirim?tesekkürler

Scudo
arka frende titreme normal bişey bn avid juicy 3 kullanıyorum oda titrettiriyor.ses gelme sorunu ise balatalara yağ değmiş olabilir.aseton ile hem balataları hemde rötoru güzelce selin biraz fren yapınca eski performansınıa döner.kolay gelsin ;)

@plamen

Birkaç sebep olabilir. ilki pedlerin (balataların) ayarlarından dolayı bir kenarının önce basması olabilir.
İkincisi pedler ıslak olabilir.
üçüncüsü henüz alışmadıklarından titreşim yapıyorlardır.

İlk durumu aşağıdan ışık tutup yukarıdan bakarak freni yavaş yavaş sıkıp herhangi bir balatanın kenarının diske daha önce değip değmediğini kontrol ederek anlayabilirsiniz. bu durumda yeniden açısal ayarlama yapmanız sorunu çözecektir.

Padler ıslak ise ses ve titreşim yaparlar ve bu sorundan 25-30 km civarında hızla giderken 2-3 kez sadece o freni kullanarak durup hem disk hem balataları ısıtarak ve suyun buharlaşmasını sağlayarak kurtulabilirsiniz.

üçüncü durum da padlerin yüzeyi hala çok pürüzsüz olduğundan olur. yeni padler ses yapabilir. (Özellikle organik padler) bu sorun da 2-3 kez sadece o freni kullanarak durulduğunda çözülür.

@abbaskara

Şimdi aklıma gelen birşey de disk vidalarının tam sıkılmamış olabileceği. bu durum titreme ve sesle kendini belli eder ve diskin kırılmasına veya vidaları kırarak biranda frensiz kalmanıza sebep olabilir. CenterLock disk kullanıyorsanız aynı şekilde tam oturmadığından dolayı centerlock diski kaydırıyor olabilir. bu bir süre devam ettiğinde hem disk hem göbekteki centerlock dişleri biter ve disk boşa dönmeye (yada boşa durmaya daha mı doğru ne) başlar. sonuç yine frensiz kalmak olacaktır.

Balatalar bitmeye yakınken de aynı sorun olabiliyor.Ama senin sorunun bitmesi değildir heralde.Balatalar pürüssüzleşmişse (bu nası bi kelime ya) ince zımpara ile temizlemeni önerebiliriz mesela...

tesekkur arkadaslar.
ilk olarak balataların ayarlarında herhangı bır sorun yok bırının daha once surtmesı gıbı bırsey.ikinci olarak yağ falanda deymedı bırcok kez sildik temizledik zımparaladık ve organik balatada deil sanırım(nasıl lduğunu bılmıyorum) metal balatalar.ıslakken falan da yapmıyor her dail ses yapmaya basladı ama bu gece fark ettim soğukta yapmıyor.gunduz asfalt ve arazıde herdaim ses yapan fıren gece eve donerken ki hafıf soğuk havada ses yapmadığını fark ettım.bir terslık var sanırım ama anladım baskalarınkı ısınınca ses yapmaz benımkı tam tersı ısınınca yapıyor sanırım anlam veremedim.

Freni sıktıgında balatalar rotoru egiyor mu bir tarafa dogru? Titreme varsa bundan ötürü olabilir.

bir not daha: eger teker ustunde herhangi bir gevsek nokta varsa bir vida olabilir, ruble olabilir, bir tel olabilir. Direk rezonans yakalar ve bisikletin tamamını sallar.

hayır baktım rotoru egmiyor.garıp olan tarafını yazdım zaten gecelerı sağukta otmuyo cok ılgınctır.esk abilerime falan gösterdim ama bı yararı olmadı.frenler alısacak falan dıyolar yaptıkları ıse yaramayınca :D

Aynı sorunbende vardı balata değiştikten sonra bitti.Ama başlaması GS-Sivas maçı çıkışı yağmurlu bir havada olmuştu.Resmen göl gibi su birikintilerine girmiştim önde sorun yokken arka titreşim yapıyordu.

Ben de arkada yaşadım aynı sorunu her şeyi denedim balatayı bile degiştirdim kesilmedi, en son arka göbege bakım yapınca kesildi ses, bir dene istersen belki işe yarar.

fınal sınavlarım olduğu ıcın cvp veremdım arkadaslar kusura bakmayın.benımde denemediğim tek yol balata değistirmek oldustu onle arkanın balatalarını değiştirdim bugun ama aynı sesı yıne yapıyor.gobeğe bakım yaptırmadım yapılmasına da gerek yok sanırım cunku 2 haftalık sıfır bır gobek.işin ıcınden cıkamadım anlıcağınız.cvp yazan arkadaslara tesekkurler

Ali abi arkadaşa avid 5 aldık.oda senin dediğin gibi çok feci ses yapıyor.titreme varmı bilmiyorum kullandığım süre çok azdı.Alışması lazım dediler 1 hafta sonra düzelir dediler 2.5hafta oldu ama ses sorunu hala devam ediyor.

Kullandığım bir kaç ay içinde disk frenlerin ses sorununun büyük ölçüde ayarsız kaliper ve/veya yerine tam olarak ve kadro ile aynı doğrultuda oturmamış tekerlek etkenlerinden kaynakladığını farkettim. Önce tekerleklerin tam olarak oturmuş ve QR mandallarının iyice sıkılmış olduğundan emin olup, kaliperlere iyi bir ince ayar çekildiğinde genelde ses soluk kalmıyor.

Geri