O sadece bir elyapımı değil, o bir Cinelli efsane el yapımı.el yapımı bir italyan
323252 dosyayı görüntüle
Cogu firma robotik kaynakliyor kadrolari. Direk boyanmis markalanmis sekilde taiwandan kadrolari alanlar bile var. Cinellinin farki bu işlemleri insanlarin gerceklestirmesi. Kadro kişiye özel bir geometriye sahip degil sanirim. Yanlis bilgi vermeyelim. Ama cinellinin bisikletlerine degilde gidon bantlarina hastayim. Çok güzel gidon bantlari var.@srdrmrs Sonuçta hepsi el yapımı değil mi? Boruların birbirine kaynatılması robot ile değil. Yine insan yapıyor. Kişiye özel imalat (custom) mı demek istedin?
Bizzat salcanoya robotik kaynak makinesi tasarlayan kisi arkadasim olur. Ilk karbon bisikletimide kendisinden aldim. Gedik kaynak savaş aydin bey. Firmalar maliyet dusurebilmek icin artik robotik sistemlere yöneliyor. Buna türk firmalarda dahil. Sadece uzakdoguda var diye bir olay yok.@EmreCavusoglu Büyük markalarda robotlu kaynak yok. Borular usta kaynakçılar tarafından birleştiriliyor. Bunu yapan firma sadece Cinelli değil. Sadece uzakdoğu'da no name seri imalat yapan fabrikalarda var robotlu kaynak.
Büyük markalar kaynağı el ile yapıyor. Ve muhtemelen hep öyle olacak. Cinelli, aynı Ferrari gibi, "az satalım öz satalım, ürünlerimizi parası yeten alsın" çizgisinde bir marka. Sürüme oynayan ucuz markalar gibi robot ile kaynak yapacak halleri yok. "Handmade" diye ayrıca vurgulamaları bana gereksiz geldi.Bizzat salcanoya robotik kaynak makinesi tasarlayan kisi arkadasim olur. Ilk karbon bisikletimide kendisinden aldim. Gedik kaynak savaş aydin bey. Firmalar maliyet dusurebilmek icin artik robotik sistemlere yöneliyor. Buna türk firmalarda dahil. Sadece uzakdoguda var diye bir olay yok.
Satis stratejisi ile alakali bir durum. Cinelli butik üretim yapiyor gibi gözüküyor. Ama ucuz bisiklet üreten bir firmalar bu yolu tercih etmiyor. Ya direk ithal ediyolar yada bir üretim bandi kuruyorlar. E tabi direk ustasina kaynak yaptirinca handmade damgasini vuracak tabiBüyük markalar kaynağı el ile yapıyor. Ve muhtemelen hep öyle olacak. Cinelli, aynı Ferrari gibi, "az satalım öz satalım, ürünlerimizi parası yeten alsın" çizgisinde bir marka. Sürüme oynayan ucuz markalar gibi robot ile kaynak yapacak halleri yok. "Handmade" diye ayrıca vurgulamaları bana gereksiz geldi.