Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Madfiber

Selçuk Çilek

Forum Bağımlısı
Tepki
1.242
Sizlere tüm yenilikleri zaman kıtlığı nedeniyle aktaramıyorum ama daha yeni piyasaya çıkan Zipp 404 CC dan sonra hem bu firmayı hem de yeni tubular teker setini tanıtmayı uygun buldum.

Teker seti ön 60mm, arka 66mm derinlikte (jant yanak yüksekliği) ve toplam 1085 gram.

Jant "telleri" teknolojisi ve projenin içindeki adamlardan biri (Max Kismarton) dikkatimi çekti. Spinergy yıllar önce teker başına 8li sistemde benzer bir ürün piyasaya çıkarmıştı ama bu tekerlerde karbon "teller" tamamen reçilenmiş ve hafif jant elde etmek için jantlar 3 parçadan oluşuyor.

2010 yazında piyasaya çıkacak olan set fiyat olarak ta yeni Zipp 404 CC seviyesinde.

Buradan buyrun:

(link)

Scudo
İşin mühendislik kısmına ve ağırlıkların bu düzeye inmesine bi lafımız olamaz tabi ama bu kadar hafif bir sete pek güvenmemek gerekir diye düşünmekten alamıyor insan kendini. En azından günlük hayatta ki kullanıcılar için biraz riskli gibi.

Selçuk Abi sanırım Spinergy'de kastettiğin jantseti Spinergy Spox. Tel yerine Vectran denen bir malzemeyle örülmüş. Benim hayatımdaki en efsane bisiklet ekipmanıdır belki; 2000 yılında Kapadokya'da Norveçli çocuklardan birisi 5 turu jant üzerinde döndü ve 3. oldu ; yarış sonunda jantı çevirdiğimizde sadece ufak bir akort kaçması vardı ama jantın fren yüzeyleri / yanakları eriyerek neredeyse "tubular" jant haline gelmişti.

spinergy jant gördüm kullanıcısıda akıllı değil :)

duyumlarıma göre inanılmaz rahatmış bu madfiber gibi sabit değil, lif lif bir kalın tel yapılmış ve gerilmiş. ht bisiklette fs rahatlığı ;)

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Yeni jenerasyon ekipmanlar bomba gibi valla. 66/60mm profil için bu ağırlık cidden inanılmaz ama efsane halen şu Reynolds'un 6000 usd ye sattığı :) 46mm lik ve ağırlığı 900 gramın altında olan (link) :) Madfiber bu ürün için esnemezlik ve sağlamlıkta da iddalı olur umarım. Ciddi rakiplerin çıkması güzel, fiyatları aşağı çekecektir..

bahsettiğiniz karbon spinergy jant seti kullanıyorum ve rulmanları ilk günkü gibi akıclığı ise tartışılmaz kysryum dan daha iyi akıyor---eksi olan tek şey ağırlık 1951 gr:D:D:D

ve nette biraz gezerken bunu buldum umarım gözünüzü renklendirmişimdir:D

(link)

iyiseyirler

Adamlar 4 yıl garanti veriyor jantlarına. Kullanıcı ağırlık limiti yok. Ve kaza durumunda değişim yapabiliyorlarmış, detaylar için sitemize bakın diyor adam. Yani kullanıcı hatasını da değişitiriyoruz gibi bir noktaya geliyor.
2. olarak, adamın dediği şu; "Biz bu jantı aluminyum malzemelerin yerine karbon kullanarak yapmadık. Tamamen karbonfiber için tasarladık ve yaptık. Bu nednele bu kadar sağlam ve hafif bir jant seti oraya çıktı".

• Beğen
Tepkiler: Oxsy ve sonEr´´
Yabancı bir forum sitesinde bir kişi Cannondale CAAD 10 bisikletine takmıştı. Görsel olarak çok güzel. Hafiflikte gayet iyi. Sağlamlık hissi pek yok gözüküyor. Tabi bu görüntüye bakarak yaptığım yorum. Jantı yakından inceleme fırsatım olmadı.

jant pekte güvennilir elmedi bana teller çok ince gözüküyo kagıt gibi :)

Geri