Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istedim.

ebaklaci

Üye
Tepki
139
İsim
Ertuğrul
Bisiklet
Bisan
Arkadaşlar Selam,
Mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istedim. Hakan Arıkan kendisi ile bisiklet takas ettik. pedal çevirerek bisikletten para kazanan birisi olduğundan ve bisiklet sevdalısı olarak gördüğümden güvenerek giant escape bisikletim ile takasa girdik bisikletin üzerine para verdim. kendisi ile internet konuşmamızda nede eminönün de takas sırasında resimlerde gördüğünüz kadrodaki darbe ve yamukluktan ek olarak jantın değişmesi gerektiğinden bahsetmemiştir. sadece jantın akort istediği söylemiştir. fakat akort ile düzelemez durumda olduğunu bisikletçide fark ettik. bisikletin ilandaki halinde arka üst çatalda koruma mevcut bunu bisiklet çizilmesin diye konulduğunu düşünmüştür. fakat şuanda anlaşılıyorki darbeyi ve yamukluğu gizlemek adına yapılmış. kadrodaki yamukluk ve darbede düzeltilemiyor çünkü çatlama ihtimali söz konusu. kendisi ile durumu paylaştım yazışmalar aşağıda. Şuanda geldiğimiz noktada kesinlikle bisikleti geri almayacağını ve takası iptal etmeyeceğini, mongoose istemediğini kendisine uğursuz geldiğini, parası da olmadığını eğer eline para geçer ise 500 lira vereceğini ama ne zaman olacağını bilmediğini iletti. borcum borç ama .. alırsın gibi olmakta. son mesajda hukuki yola taşıyacağımı belirttiğimde ise kolay gelsin gibi yakışıksız bir mesaj yazmıştır. siz siz olun bisiklet sürcüsü vs. diyip kimseye güvenmeyin. kendisi ile alışverin yaparken kendi yazdığı gibi ona güvenmeyin birşey alırken iyice inceleyin lütfen.
(link)
Ekran Alıntısı1.JPG Ekran Alıntısı2.JPG Ekran Alıntısı3.JPG Ekran Alıntısı4.JPG Ekran Alıntısı5.JPG Ekran Alıntısı6.JPG Ekran Alıntısı7.JPG Ekran Alıntısı8.JPG Ekran Alıntısı9.JPG WhatsApp Image 2017-05-26 at 22.37.22.jpeg WhatsApp Image 2017-05-26 at 22.37.23.jpeg WhatsApp Image 2017-05-26 at 22.37.24.jpeg Ekran Alıntısı10.JPG x5_439774887y12.jpg

Kendisi benim Giant Escape ' bisikletimi kullanıyor. bu bisikletle ders veriyor. bisiklet sürme eğitimi vermekte kendisini.

Scudo
Oldukça nazik konuşmuşsun, karşılığında bu nazikliği zerre hak etmeyen bir karakter var. Senin bu arkadaştan takası geri döndürmek için ricada bulunmana gerek yok, nasıl takas yaparken görüştüyseniz, şimdi de karşılıklı görüş ve takasın geri çevrilmesini iste. Tarzı aynı olabilir o vakit yasal yola gideceğini ve tüm sosyal medya kanallarında bu konuyu açık şekilde paylaşacağını belirt.

Cok ahlaksizca bir hareket bu durumu butun sosyal medyada yaymalısin bence bu şekilde dolandirici birinin bisiklet soktorunden para kazanmasi ne kadar utanc verici ne demis mongoose bana iyi gelmiyor. Bisikletin anasını aglatmisin daha ne olacak iyi gelmez tabi

Yaşadığınız durum için çok üzüldüm gerçekten kimsenin başına gelmemesi gereken bir olay. Ancak karşınızdaki insan kisvesi altında ortalıkta dolaşan şahıs kendisi gibilere güvenmemeniz gerektiğini söylüyor ve bu maalesef doğru. Benim şahsi kanaatim bu kişi ile yüz yüze gelip takası bozun. Çünkü kanunen kişiler arasındaki alışverişlerin bir bağlayıcılığı olur mu bilmiyorum .

• Beğen
Tepkiler: ebaklaci
Oncelikle gecmis olsun.

Her ne kadar takasta bakarak alsaniz da sonradan fark edeceginiz sorunlar olabilior. Bu durumda karsidakinin insani duygulara sahip olmasi en etken durum. Ayrica hakliyken haksiz duruma dusecek davranislarda bulunmayin sakin. Umarim hersey gonlunuzce olur ve o arkadas yaptigi ayibi telafi eder ...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Büyük geçmiş olsun. Umarım mağduriyetiniz giderilir.

• Beğen
Geçmiş olsun umarım hukuki yoldan olumlu sonuç alırsınız. Böylesine karaktersiz bir kişiliğe karşı da sakinliğinizi korumanız takdir edilesi bir davranış cidden, ben okurken dahi küfrettim.

Yasal yoldan istediğiniz sonucu almanız da zor..Türkiye'deki hukuk sistemi malum..
Bence kendinizi üzmeyin..Böyle insanlar için zaman ve para kaybetmeye değmez..

Of çok üzüldüm ya ben de böyle araba almıştım. Yine zararınız başka şeylere göre nisbeten az. Üzülmeyin.

zaten mesajlarda arkadaş hukuki yoldan hakkını arayabilmek için üçkağıtçıyı oltaya getirmiş. yani adamın dolandırıcılık yapıp kusurları gizlediğini bir nevi kendisine itiraf ettirmiş. ben şahsen gider bu durumu yüz yüze çözerdim, ama elindekilerle hukuki yolla da çözebilecek durumdasın. umarım ceza yer bir de işi de bozulur ava giderken avlanmış olur. resmen bana neden güvendin güvenmeseydin diyor üçkağıtçı.

sen farkındasındır da ben yine de söyleyeyim ekran görüntüsü yetmez sakın yedeğini aldım diye watsapp'daki konuşmaları silme.

Bazen karşındaki kişinin anladığı dilden konuşmak gerekiyor. Geçmiş olsun..

• Beğen
@hella kesinlikle haklısın. Hukukla çözemezsen, bu gibi şeref yoksunlarına yeni bir dille anlatabilirsin.

• Beğen
arkadaşlar desteğiniz için hepinize teşekkür ederim. şahıs beni sosyal medyadan engellediği için konuşamıyoruz. konuşsakta yazılanlardan farklı birşey söylemiyor. en azından camiada başka insanları mağdur etmesin.

Polise git şimayet et dolandırıcılık suçuyla
Polis ekibiyke beraber gidip teslim alın. Hem işin daha da derin kısmı var. Verdiği derslerden kazandığı paranın vergisini ödüyor mu filan...
Polse gidip şikayet edin

Geçmiş olsun umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
Bana göre bu tarz olaylarda alıcı da son derece hatalı. Alacağınız ürün ne kadar ucuz olursa olsun, ne kadar beğenirseniz beğenin, ne kadar temiz görünürse görünsün sanalda kimseye güvenmeyin, ürünü canlı görmeden almayın, almayın ve almayın. Bu tarz olaylardan dolayı ne yüz yüze görüşmeden bir şey satarım ne de alırım...

Adamın tipi TİP değil kardeşim sen bu adama nasıl güvendin? Çok geçmiş olsun adalet önünde hakkını sonuna kadar ara tükürdüğünü yalat ona...

Olayı ya kanunen yada Zorla cozersiniz...
✓Kanunen: polise gidip takas yapıp üste para verecekti Bisikleti aldı geri vermiyor dersin sana ait fatura varsa..polis zoruyla ile senin olan ürünü "Giant" Geri alırsın bir nevi gasp dersiniz..

✓Kanunen 2:aranızda bir noter satış yok bu nedenle çalındı dersin seninle çekilmiş resimleri fatura bulursan polise gidersin onun adresi gittiği yeri polise ihbar edersin polis onu yakalar
Sonra dersin şikayetçi olmamak için takas iptal ters çeviriyoruz dersin

✓Kanun hemen işlemez ise yerini bulup 2 kişi veya 1 araç bulup ister güzellik le ister zorla al Bisikletini ver Bisikletimi dersiniz..

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Aynı kişilikteki insandan bende telefon almıştım. Adam 40 yaşında durumu iyi ve ben öğrenciyim. İlanda belirtilmeyen sorunlar çıktı ve yaklaşık 1 ay oyaladı beni. Sakın ama sakın olayın soğumasına izin verme. Adamla görüşme ayarlamaya çalış ve yanına kavga bilen bir arkadaşını al. Ters konuşursa tenha bir yere çekin. Hakettiği cevabı verin. Yerinde olsam bir yerini kırardım ömür boyu unutmazdı. Ah ah bana o telefonu satan adamı bir bulsam..

Geri