Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istedim.

Scudo
Bisikletin anasını bellemiş daha ben denedim gidişinde birşey yok diyor yüzsüz.
Hocam bu düpedüz dolandırıcılık sakın peşini bırakmayın hemen yasal yollara başvurun sonuç alırsınız bence.
Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: ebaklaci
Merak ettim profiline baktım. Tipinde hayır yokmuş Zaten keşke bakmasaydim. Geçmiş olsun arkadaşım. Umarım durumu düzeltebilirsin ve zararsız ayrılırsın.

Ben de beyefendiliğinize hayran kaldım.
Şeref çok başka bir şey.
Küçük hesaplara girmemek, onuru korumak bambaşka...
Bugün forumdan bir arkadaşımız caad 10 bisikletim için fiyat ve şehir sordu. Tek şart olarak bisikleti yüzyüze vermek istediğimi söyledim. Parayı peşin alacak olsam bile kargo yapmayı kabul etmem. Neme lazım, kargoda bir sorun olur, bisikletin bir yeri çizilir, ben neden ayıplı mal satmış gibi görüneyim?
Parayı alırım kargo yapacakken başıma iş gelir, neden paranın üzerine yatmış sanılayım?

Hayatta en korktuğum şeydir dolandırıcı ya da hırsız diye yaftalanmak.
Aynı şekilde hakkımı da asla yedirmem.
Siz de yedirmeyin.
Gerekirse bir bisiklet masrafı daha yapın ama başkasının sizi kandırmasına izin vermeyin.

Geçmiş olsun.Gidiyorsunuz, bisikletinizi ZORLA alıyorsunuz ve o "insan'a" kendi bisikletini ZORLA veriyorsunuz.Yapmanız gereken aynen budur.Siz o kişiye gereğinden fazla saygılı davranmışsınız.Paranızı da ZORLA geri alıyorsunuz.Yaptığıyla sıyrılıp gidemez bundan.

fiyatı düşük yazmasından anlamalıydın...

@Turak olayı baştan okudunuzmu?

@ebaklaci
Resmen Kandırılıp iade olmaması nedeniyle kendi Bisikleti geri almak istiyor.

Satıcı kusuru dolaylı olarak kabul ediyor "4000 TL lik Bisiklet çöpe mı atayım diyor"

Kişi güzellikle veya zorla kendi Bisikleti geri alacak tabi adamın Bisikleti geri verecek Burda yanlış yok

hocam geçmiş olsun bu işin kanunen sürmesi çok uzun yıllar alır ben şahsen polislerin gidip adamın elinden bisikleti ve parayı alcağını sanmıyorum iş önce mahkemeye sonra icra memurlarının keyfine kalır toplanın gidin zorla alın bisikletinizi parası yoksa da vermeyin bisikletini bisikleti için para getircektir bence getirmezse de satar zararınızı karşılarsınız adam şikayet etse de en fazla araya birini koyar halledersiniz gerçi bu biraz şerefsizlik oldu başka da ne yapılır bilemiyorum
Bu iş hesap alım satımlarında da böyledir sanaldan adama hesabı verirsen parayı bulamazsın önce para dersen de satamazsın en güzeli işin ehli biriyle gidip reelden almak

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Konuyu dün face de okudum çok canım sıkıldı burada konu açılması iyi olmuş uzak durulması gereken tiplerin açığa çıkması iyi.
Hakkınızı inşallah alırsınız tabi doğru yollardan belki forumdan bir hukukçu yol gösterir.

Bisikletin zor kullanarak alınmasını öneren arkadaşlar, acaba yapılacak eylemin "gasp" olduğunu ve birinin malını gasp etmenin hapis cezası gerektiren bir suç olduğunu biliyorlar mı?

Bizim hukuk sistemimizde birine sövüp, darp edip, hatta bıçakla yaralayıp hapis cezası almadan para cezasıyla kurtulabilirsiniz ancak o kişinin malını gasp ederseniz mutlaka hapse girersiniz; bunu aklınızdan çıkarmayın. Haklıyken haksız duruma düşmeyin, yine zararlı çıkan siz olursunuz.

Bu şahsın bisikletli kurye olduğundan bahsedilmiş. Ben olsam, çalıştığı firmayı bulup firma yöneticileriyle görüşerek durumu izah ederdim. Samimi bir şekilde yapılacak olan izahat, bu kişinin o firmada çalışmasını tehlikeye sokabilir. Sonuçta firma, güven ve emanete sadakat hususlarının öncelikli olduğu bir meslek dalında, adı böyle şaibeli bir olaya karışmış kimseyi çalıştırmak istemeyecektir. Böyle yaparak, şahsı bisikleti geri vermeye zorlayabilirsiniz.

çok geçmiş olsun hakkınızı adalet nezdinde aramanız şahsınıza yakışacak bir durumdur direk savcılığa suç duyurusunda bulunun insan olamamış ve yargının gücünü "kolay gelsin" gibi alaycı bir tavırla hiçe sayan kişiden ne yaptığı işten nede topluma bir hayır gelmez umarım en kısa sürede çözüme kavuşur sıkıntınız

• Beğen
Bu yazışmalarınız elinizde, yayınladığınız gibi birer baskısını alın ve Cumhuriyet savcılığına dolandırıcılık suçundan şikayet edin. Kesin sonuç alırsınız. Bütün masrafınızda Adliye ye gitmeniz ve biraz zaman harcamanız. Başka hiç bir masrafı yok. Dilekçe örnekleri internet de mevcut.

@PeDaLLı-YoRuM
Ülkemizde adalet kanun hukuk çok çok yavaş işliyor ilerliyor..

En basiti geçen ay evimizin alt kata garaja hırsız girdi sesler gelince polis arandı..

Sonuç; 2km ilerde 1 trafik lambası var polis tam 45 dakikada geldi adres sokak tam eksiksiz ve yol üzerinde (karşıda anaokul var)

Şimdi ben bu olayı gördüm bu adamlar 3500 TL parayı boşa alıyorlar diyorum,nasıl güvenir beklerim polis dava savcılık sonuç?

Hırsız 10 dakikada kaçmış alt katta bulunan kardeşimin evine girip biraz para (200 TL)

işten geldik 15 dakikada geldik hırsız gitmişti (kaçmış) eğer karşı karşıya gelince birbirimize tekme tokat hatta bıçak çeksek polis geldiğinde iş işten geçmiş olacaktı..

Kısaca: Sakin kalabiliyor 6 ay 1 sene hatta daha uzun dava sürer

geçmiş olsun siz yapmayın ama iyi bir sopayı hak etmiş

• Beğen
@PeDaLLı-YoRuM
Hocam bu arkadaşın da dediği gibi "yargının gücünü "kolay gelsin" gibi alaycı bir tavırla hiçe sayan" bir kişiyi de bekletceklerini sanmıyorum hiç yakınınızda tanıdık eş dost akraba olan polis avukat savcı vs insanlar yok mu bunlar bir yolunu bulur araya adam koyar işinizi biran önce hallettirir

@Afyon35 Maalesef böyle bir tanıdığım yok. Hukuki süreci başlatıp adalettin tecilli etmesi bekleyeceğim.
@Carcass06 herkesin kötü olacağını sanmıyorum insanlara bazen güvenmek gerekiyor. ama arkadaşın yaptığı gibi güveni kötüye çıkaranlar olabiliyor.

Arkadaşlar umarım benim olay hem herkese örnek olur hemde camida yaşadığımız son kötü olay olur.

Bir iş yerinin bahçesinde boş petrol varili (bidonu) var,iş yeri kamera ile izleniyor kayıt ediliyor..

Hırsızlar kameraya bakarak duvardan atlayıp bu boş varili çalıyorlar.
Polis+ifade+savcılık derken hırsızlar parasını verelim iş uzamasın diyor,fabrika sahibi cezasını bulsunlar diyor

sonuç: Adamlar şuan dışarda elleri cebinde ıslık çalarak geziyor yani olay yargıya yansıdı diyelim şikayetçi olsun o kişi 1 Bisiklet için hapse girmeyecek eskisi gibi değil
5 yıl başka suç işleme diyerek "Zorunlu adli kontrol şartı ile serbest kalıyor bir nevi 5 sene sonraya erteleme var bunu sahtekarlar, hırsızlar çok iyi biliyor

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri