Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Magnic Light

Tepki
21
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Nette stumble'larken karşılaştım. Çok ilginç birşeye benziyor. Belki ilgilenen, kickstarter'a destek çıkmak isteyen olur, paylaşayım dedim.

(link)

Scudo
Gerçektende çok ilginç ve bir o kadarda güzel. bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Tekerleğin dönüşünden başka enerji kaynağına ihtiyacı olmaması ne kadar güzel.
Ön aydınlatma mesafesi biraz kısa olsada gerçekten alıp kullanmak isterim, çok hoşuma gitti.

Arka stop olarak kullanılan daha ılgıncmıs,frene basınca hızla sonecegıne otomobıl stoıp lambası gıbı daha parlak yanıyor

Bu yeni teknoloji üründen almak istiyorum diyelim, acaba türkiyede bulabilirmiyim?
Yada yurt dışından nasıl temin edilir, hangi ülkelerden satın alabilirim bu konuda bilgisi olan varmı?

Bunlardan toplu alım yapsak ya bulamazmıyız bi yerden?

Bu tür aydınlatmayı mıknatıs,bobin v.b. kullanarak evde kendiniz bile yapabilirsiniz. Forumda biri yapacaktı diye hatırlıyorum, benimde aklımda ama hep erteliyorum, hatta araştırma yaparak istenilen enerji için gerekli olan mıknatıs,bobin kalınlığını,sarım sayısını hesaplayan bir formül bile hazırlamıştım. Ayrıca bu fenerlerin bir akü ile takviye edilmesi taraftarıyım bu sayede tekerler durunca veya dik bir yere tırmanırken aküden kullanılır. Firma küçük ve şık görünmesi için bu özellikleri kısıtlamış. Birde videodanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama düşük hızda giderken lambalar hızlı bir şekilde yanıp sönüyor buda gözü rahatsız eder.

Valla nereden edinilir nasıl alınır ben de bilmiyorum ama mantığı gerçekten çok basit, indüksiyon, bu kadar :)

Yapımı da cidden kolay gözüktü. Jant'ın iç lastiğe bakan tarafına iletken bir tel sarılarak efektifliği de artırılabilir (çok değil 1-2 sarım). Şu kısmen yeni teknoloji (çok bilinmemesi açısından) neodyum mıknatısların kullanımı ile fener tarafında da efektiflik sağlanabilir. Devre içeriğinde bir kondansatörle ışık stabilize hale getirildiğinde de gayet kullanışlı olur. Göze ne kadar güzel gözükür yada detaylı devre şeması nasıl olur onları bilemem, elektronikten o kadar anlayan biri değilim. Gerçi şimdi beni de merak sardı.

@Ali Menemen
O arkadaş kim acaba? İlerleyebildi mi projesinde bir aydınlatabilir misin?

@Ali İlker Topçu
Kimdi hatırlamıyorum, yapımı basit fakat maksimum verim için ince hesapları var. Mıknatısın şekli, kesiti, akısı, yüzey alanı; bobinin çapı, sarım sayısı, sarım çapı, nüve çeşidi gibi değişik faktörler işin içine giriyor.

• Beğen
Tepkiler: 1brah1mmm
O arkadaş kim acaba? İlerleyebildi mi projesinde bir aydınlatabilir misin?

bende bir kac aydır bu proje üstünde calışıyorum baya bir ilerledim ama tek bir yerde takıldım malesef bulunduğum bölgede istediğim gibi bir mıknatıs bulamadığım icin mecburen durmak zorunda kaldım.
mtb ye göre ayarladım rotorların üzerine mıknatısları yerleştirdim cünkü daha az mıknatıs kullanmış olacaktım,birde yere yakın olması icin. mıknatıs bulabileceğim bir yer biliyorsanız bu projede baya bir ilerleyebilirim.

@İbrahim KILIÇ

İlk gördüğümde oldukça heveslendim hatta aşağıdaki siteden parça siparişi bile verecektim ki tembelliğimden vazgeçtim.

Eş dost bu siteden birçok alışveriş yaptı ama tam detay veremeyeceğim.

(link)

Bence çok pahalı. Uygun olsa almayı düşünüyordum. Bence en güzeli biraz beklemek. Ki çinli dostlarımız suyunu çıkarsın... :)))

birkactane mıknatıs aldım denedim calışıyor ama biraz daha geliştirmem gerekiyor freit nüve üzerinde denedim farklı boyutlarda başka nüve üzerinde denemem gerekiyor ama calışma olarak baya güzel bir sistem

İndüksiyon sayesinde çalışıyor. Mıknastısın oluşturduğu manyetik alanın değişikliği yüzünden elektrik oluşur. Telde manyetik alanın tersi yönde alan oluşturacak şekilde akım oluşur.

@İbrahim KILIÇ

Kardeş işine yarayacak mıknatısları buradan bulabilirsin: (link)

Ben buradan aldım kullanıyorum, iş görecek mıknatıs çeşitleri var. Eğer yurt dışı istersen: dx.com ve buyincoins.com buralardan da temin edebilirsin. Biraz geç gelir ancak daha hesaplıya gelir...

ben elektronikten anlarım güzel gözüktü bu proje yapmayı deneyeceğim eğer başarılı olursam forumdakilere veririm

@N.ÖZKAN

decathlon'da satılıyor.
(link)

mantıgı da en basitinden sudur:
(link)

Geri