Scudo Sports

Magura mı, Shimano mu yardımcı olur musunuz?

fren sistem mi hangisini önerirsiniz ?

• magura mt5

• shimano m8000

• Toplam katılım
    30

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
magura mt5 almayı düşünüyorum kullananlar memnun mu tavsiye ederler mi
shimano m8000 mi alsam karar veremedim
artı eksi yönlerini paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler herkeze

(link)

(link)

Scudo
Magura Almandır. Uzun yıllardır takip ettiğim Magura Marta SL Magnezium modeli tüm dünyada en yüksek notlar alan ama ülkemize son yıllarda getirilmeye başlanan bir ürün. Farklı farklı modelleri çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Çok kaliteli fren performansı veren, biraz karmaşık bir sisteme sahip olduğu yönünde bilgim var. Eğerki yakınlarınızda sorun yaşadığınızda ilgilenecek ve maguradan anlayan bir yetkili servis yoksa çokta bulaşmayın derim. Yedek parça ne kadar temin edilebilir düşündürücü.

Shimano yu düşünün derim.

merhabalar ikiside oldukça iyi frenler olmakla birlikte bazı farklar mevcut, birincisi mt5 4 pistolu bir fren bu yüzden xt den daha güçlü bir fren olacağı kesin, shimano da karşılık olarak zee serisi mevcuttur, genel olarak iki seride (zee ve mt5) sert arazı sürüşü yani enduro freeride ve downhill gibi disiplinlerde kullanmak için üretilirken xt ise xc, all mountain, trail ve enduro disiplinlerinde kullanılmaktadır. fiyatları oldukça yakın frenler oldukça da iyi frenler. shimano son yıllarda frenler konusunda soğuma teknolojilerine ciddi yatırım yaptı ve meyvelerini topladı "ice tec" teknolojisi ile, maguraysa yine bütün disiplinlerde çok iyi frenler üretiyor nacak ülkemiz şartları için biraz egzotik malzemeler. üssteki arkadaşın dediklerine bende katılıyorum ek olarak da bir dönemki marta serilerinde yağ kaçırma olayından şikayetçi birkaç kişiye denk gelmiştim ancak şuan böyle bir problem olacağını hiç zannetmiyorum. tercih sana kalmış ama özel bir kullanım amacı için almıyorsan(yukarıdaki kullanım alanları) yada güçlü frenleri özellikle seviyorsan,yanlış anlaşılma olmasın burada kastettiğim aşırı güçlü frenlerden bahsediyorum, bende 4 pistonlu saint setten kullandım geçmişte 2 sene kadar, çevremdeki bazı bisikletçiler için ürkütücü derecede güçlülerdi tabiri caizse "adamı üstünden atıverir anlamazsın" . xt ye gelirsek şöyle denebilir shimano cephesinde bir bisiklet için yapılmış en güzel malzemeler ne desen tartışmasız bütün xt set derdim ben(profesyonel yarış camiasını katmıyorum) frenler içinse oldukça güçlü, dozajlaması çok iyi, neredeyse şişmesi imkansız(iyi rotorlarla yanlız bu önemli !!), ölesiye sorunsuz kısaca taş gibi frenler. 785 serisininkini 4 senedir kullanıyorum ciddi bir miktarı da arazide geçti arada sıfırlarıyla denk geliyorum hala onlarla aynı kondisyonda.
neyse çok uzattım ben de shimanodan şaşmazdım türkiye şartlarında kısaca, birde yazdığın magura modelinin çok yaygın olmayan bir model olduğunu da göz önünde bulundurmak bu durumda çok önemli, balata yada diğer yedek parçalara ulaşımda sıkıntı yaşama ihtimalin varsa eğer iyi düşün karar ver.

Bende mt5 leri araştırıyorum. Edindiğim genel kanı mt5 in modülasyonun shimanodan iyi olduğu yani shimanolar çok çabuk kilitleniyor maguralarda gücü daha iyi kontrol ve hissedebiliyorsun demişler. Birçok inceleme ve karşılaştırma var genel kanı anladığım kadarıyla bu şekilde

Magura yı ilk defa duydum.Pek cahilmişim yavv....o_O:agla:
Ama hangisi pahalıysa o iyidir işte.... :D

xt ile karşılaştırılıyorsa eğer haklı olabilirsin ama zee ve saintlerle karşılaştırmaları farklı olabilir, çünkü xt ile aynı sınıfta değiller. magura kullanmadığım için maguralar hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. shimano için konuşursam eğer kendi tecrübelerime dayanarak xt serisi için özelliklede m785ler hem güç hem modülasyon hemde soğuma anlamında çok başarılılar doğru lastikle ve hassas parmaklarla hiç problem yaşamadım 4 senedir bayaada arazide geçti bu süre . hangi disiplinde kullanılacak bu da çok önemli, eğer alıp normal şehir bisikletçiliği ve xc için kullanılacaksa xt magurayı çok aratmaz bence, ama iş ne zaman sert disiplinlere kaymaya başlar mesela enduro ozaman iş değişir ama çok da oynamaz yada sahip olunan tecrübe de çok önemli. birde mesela markadan markaya fren kolunun tutuş hissiyatı farklı avidi seven shimanoyu kullanmaz, daha formulası hayesi falan derken biraz subjektif bir his.

Arkadaşlar çok güzel cevaplar vermiş :) Şunu ekleyebilirim, ayarlama konusunda kesinlikle Shimano daha iyi. Ne yazık ki fren sürtme sorunu oluyor Magura frenlerde. En alttan en üste kadar gördüğüm tüm Magura frenler böyle.

• magnetiXchange brake pistons for easy brake pad replacement
magura balata arakasına yay demir yerine manyetic sistem kullanıyor sürtme sebebi ondan sebep olabilir mi
burada maguranın servisinden anlayan pek olacağını da zannetmem üniversitede bisiklet hocası var anlarsa onun anlayacağını düşünüyorum
kendisi tavsiye etti frende magura shimanodan daha iyidir shimano fren sistemde pek tuturamadığını söyle artık malını satmak için mi söyle di bilemeyecem
@Anonim frenler tutsa da tutmasa da gene uçuyorum :D

shimano fazlasıyla yeter. magura mt5 frenleri tam anlamıyla kullanamassın. yani magura dile gelip şöyle diyebilir. beni böyle sürüşler için mi aldın. almaz olaydın ben böyle hafif fren şartlarını hak etmiyorum. beni daha çok zorlamalısın.

@Anonim
Fren ayarı nedense sabit durmuyor :) Ayar kaçıyor. Ama kuvvetli ve malzeme kalitesi üst seviye frenler.

@maboc
Diğer tüm frenlerden daha fazla kaliteyi hissettiriyor o özellik. Ama sürtme problemi bence piston yapısı ile alakalı. Shimano gibi sağlıklı şekilde geri gitmiyor pistonlar. Diğer frenlere göre balatalar rotora daha yakın konumlanıyor. Bu da sürtmemesi için ayarlamayı daha zor hale getiriyor.

Bana kalırsa eğer bütçe varsa hope frenlere yönelin derim. Mutlak kalite, mutlak fren performansı.

@ihsan onur şener
Haklısınız, nedense pek kıymeti bilinmiyor diye düşünüyorum Hope firmasının.

@Anonim Formula markasından bahsetmiyorum. (link)

@ihsan onur şener
Düzelttim :D Başka şeye bakınca kafam ona gitti, yanlış yazdım :D

İkinci el Facebook sayfalarında bile zor satıldığını görüyorum. Hem de fiyatlar uygun olmasına rağmen. Shimano'ya Avid'e takmışız.

@Anonim Kesinikle öyle. Bir çok fren kulladım. Şu ana kadar en iyisi hope diyebilirim.(Magura kullanma fırsatım olmadı.) Avid elxir serisinde pistondan kaçan yağ, shimanonun kırılan ice tech balataları... Bıktırdı beni.

Hope hangi modelini tavsiye ederdin 150$ bütçeye göre
Formula markalar nasil

@Deniz
Ben ilk defa duydum bu markayı...:kötü::confused:

Geri