merhabalar ikiside oldukça iyi frenler olmakla birlikte bazı farklar mevcut, birincisi mt5 4 pistolu bir fren bu yüzden xt den daha güçlü bir fren olacağı kesin, shimano da karşılık olarak zee serisi mevcuttur, genel olarak iki seride (zee ve mt5) sert arazı sürüşü yani enduro freeride ve downhill gibi disiplinlerde kullanmak için üretilirken xt ise xc, all mountain, trail ve enduro disiplinlerinde kullanılmaktadır. fiyatları oldukça yakın frenler oldukça da iyi frenler. shimano son yıllarda frenler konusunda soğuma teknolojilerine ciddi yatırım yaptı ve meyvelerini topladı "ice tec" teknolojisi ile, maguraysa yine bütün disiplinlerde çok iyi frenler üretiyor nacak ülkemiz şartları için biraz egzotik malzemeler. üssteki arkadaşın dediklerine bende katılıyorum ek olarak da bir dönemki marta serilerinde yağ kaçırma olayından şikayetçi birkaç kişiye denk gelmiştim ancak şuan böyle bir problem olacağını hiç zannetmiyorum. tercih sana kalmış ama özel bir kullanım amacı için almıyorsan(yukarıdaki kullanım alanları) yada güçlü frenleri özellikle seviyorsan,yanlış anlaşılma olmasın burada kastettiğim aşırı güçlü frenlerden bahsediyorum, bende 4 pistonlu saint setten kullandım geçmişte 2 sene kadar, çevremdeki bazı bisikletçiler için ürkütücü derecede güçlülerdi tabiri caizse "adamı üstünden atıverir anlamazsın" . xt ye gelirsek şöyle denebilir shimano cephesinde bir bisiklet için yapılmış en güzel malzemeler ne desen tartışmasız bütün xt set derdim ben(profesyonel yarış camiasını katmıyorum) frenler içinse oldukça güçlü, dozajlaması çok iyi, neredeyse şişmesi imkansız(iyi rotorlarla yanlız bu önemli !!), ölesiye sorunsuz kısaca taş gibi frenler. 785 serisininkini 4 senedir kullanıyorum ciddi bir miktarı da arazide geçti arada sıfırlarıyla denk geliyorum hala onlarla aynı kondisyonda.
neyse çok uzattım ben de shimanodan şaşmazdım türkiye şartlarında kısaca, birde yazdığın magura modelinin çok yaygın olmayan bir model olduğunu da göz önünde bulundurmak bu durumda çok önemli, balata yada diğer yedek parçalara ulaşımda sıkıntı yaşama ihtimalin varsa eğer iyi düşün karar ver.