Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maksimum 1.000 TL' ye bisiklet ve aksesuar

Tepki
9
Herkese merhabalar. Bir an önce bisiklete atlayıp dolaşmak istiyorum, fakat karar veremiyorum. Herkes hemen bütçe öğrenmek isteyecektir. Ama kafamda ki sorulara cevap bulamadığım için bütçede oluşturamıyorum. Bu soruları maddeler halinde yazıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

1- Dağ bisikleti almayı düşünüyorum, ancak forumda bazı ark.ların yaptığı gibi ilerde yol lastikleriyle uzun turlara da çıkmak istiyorum.

2- Bisiklette anladığım kadarıyla kadro da parçalarda çok önemli ancak şuan da bütçemi çok fazla zorlamak istemiyorum. muhtemelen bu bisikletten sonra çok daha iyi özelliklerde bir bisiklet toplayacağım ancak düğün nedeniyle kısıtlı bütçeye sahibim, hatta 1000 TL yi bile gereksiz görüp 500-600 TL ye de bir bisiklet alabilirim. Dediğim gibi amacım biran önce bisiklete binmeye başlamak. Alacağım bisiklete de boşa para harcamış olmak istemiyorum, gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum.

3- Bisikleti almakta acele ettiğim için okudukça sadece daha fazla kafam karışıyor bekleyip daha uygun bir bütçeyle çok daha iyi bir bisiklet almalı mıyım yoksa biran önce bisiklete atlayıp özlediğim spora başlamalı mıyım inanın hiç bilmiyorum.

4- Afyon' un SultanDAĞı ilçesinde (Konya-Afyon yolu üzerinde) yaşıyorum. Dağ, dere, tepe, göl, ova bol miktarda mevcut bu yüzden dağ bisikletinin daha uygun olacağını düşündüm. Bol miktarda bahçe içi ve bahçe arası patika yollar var bu yüzden acaba full süspansiyon almalı mıyım yoksa ön tarafta olsa yeterli olur mu?

5- Ufak bir ilçede yaşadığım için tamir-tadilat garanti ve servis konularında sıkıntı yaşamak istemiyorum. Sizce bulunduğum ilde bayiliği bulunan bir markadan mı alış-veriş yapmalıyım? Yoksa sağlamlığı bilinen güvenilir markalara mı yönelmeliyim?

6- Dönüp dolaşıp aynı soruyu soruyorum galiba ama! Sizce sağlam bir kadro alıp 3-4 yıl bu kadro üzerinde parça modifikasyonu mu yapmalıyım. yoksa parçalar kaliteli olsun daha sonra nasılsa kadro değişikliği yapar mıyım? Ya da bunlara hiç kafanı yorma bu fiyatlara zaten istediğin kadar kaliteli bir kadro ve yüksek kaliteli parçalar alamazsın mı? diyorsunuz :D

Afyon il merkezinde yalnızca salcano bayisi var sizce bu markanın ürünlerinden birini mi almalıyım?

Başlangıç için aksesuar olarak neleri almalıyım ve ne kadar bütçe ayırmalıyım?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet GÜÇLÜ
Scudo
Bende aynı senin kararsızdım birçok bisiklet arasında git gellerim oldu sonra bütçemi azalttım ve sedona 711v ile kron xc 1000 arasında kaldım. Bu gün kron xc 1000 siparişi verdim 760 TL. Malatyada kron servisi yok bir sıkıntı çekeceğimi de zandetmiyorum. Sedona 711 de 700 TL kargo dahil , uygun fiyata 20'' kadro sedona bulamadım kron aldım iyikide almışım. Bu iki markada güzel bir incele derim.

@Ahmet GÜÇLÜ

Teşekkürler önerdiğiniz modellere de bakıyorum ve galiba söylediğiniz rakamlarda, çok abartmadan bir bisiklet alıp binmeye başlayacağım. Yoksa işin içinden çıkamayacağım :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet GÜÇLÜ
Bencede Bisikletin kalitesini ücreti değil sahibi belirler. 2.OOO Türk Lirasına alsanda bakmadıktan sonra, kullanmakta özen göstermedikçe batar o Bisiklet.

@darkhan

Evet dediğinize katılıyorum, muhtemelen bisikleti farklı alanlarda da denemek isteyeceğim ve belki bir yol bisikleti ya da gezi vs. olabilir o yüzden fazla vakit kaybetmeden bir bisiklet sahibi olmak galiba en doğrusu. teşekkürler tavsiye için.

@Salih Çadırcı

Öneri için teşekkürler. Uzun yol bisikletlerinden zannımca dayanıklı olmaları beklenir. Benim sormak istediğimse bir dağ bisikletiyle gireceğim yerlere ve biraz da taşlı çakıllı stabilize yollara girip aksiyonda yaşamak istediğimde üzerindeki aksesuarlardan kaynaklanabilecek gıcırtı vs. bu aksesuarlar rahat bir şekilde sökülüp takılır mı? Bir de lastik konusu düşündürüyor açıkçası çok hassas olup kolay patlamasını da istemem.

Neden 2. el düşünmüyorsunuz? 760tl vererek sıfır XC1000 almaktansa standart donanımlı temiz kullanılmış bir xc4000 alabilirsiniz. Üzerinizdeki bir an önce bisiklete binme hevesini giderdikten sonra iyi araştırma yaparak ihtiyaçlarınıza uygun upgrade(yükseltme) işlemlerini peyderpey yaparsınız.
bu dediklerimi sıfır bisiklet alıp yapmaya kalkarsanız da bu sefer sıfır xc4000 için zaten iyi para vereceğinizden yükseltme işlemleri için bütçeniz kalmayabilir.

@Mustafa Mus

İlginiz için teşekkürler. Nakit değilde taksitli düşündüğüm için sıfır modellere yöneldim, yoksa söylediğinizde gayet mantıklı.

Kronların kadro şekilleri tam düz durmuyor efor bisiklette sanki arka teker kücük ön teker büyükmüş gibi :) bide kadronun orta demiri tam düz degil yada bana ögle geliyor fotoraflardan tabikide
sedona 711 alacagıma kron xc 1000 alırım donanım kadroda başarılı ama teknik servisler varmı yokmu araştırmak gerekir. sedona 2012 donanımlarını 24 27 yapacakmış vitesleri kadrolarıda degişcek bana kalırsa 2011 kron sıfırları güzel ama uzun yol tutuşu nasıl rahatsız vericimi ağırmı cokmu zorluyor sırf dağ bisikleti diyoruzya o tarz duruyor kron mesela sedona 711 mtb ama city tarzında gözüküyor kadrosu. kron daha ufakmış ve dağ üzerinde kullanılacakmış tipiyle gözükyor.

tabikide ben kronun kadro tipiolsun sevmedım sedonaları bakacagım 2012de:)

kronda servis noktası nasıl bir site yok sedona carraroda mesela var okonuda sıkıntı yok.

@halil bahcetepe

Halil bey ilginize teşekkürler. Karar vermek o kadar zor ki hah tamam buldum diyorum sonra gözüm diğerine kayıyor, az daha iyisi olsun biraz daha yükselteyim diyorum bu seferde acaba tur-şehir bisikleti mi alsam acaba diyorum? ya da hibrit modellerden birine mi yönelsem iyice kafam karıştı.

yanlış bilgi vermek istemiyorum ama bnce en mantıklısı çok kararsız kalanlar için en iyisi paranın %70-80 ine çok iyi bir kadro almak geri kalan parayada bisikleti toplamak sonra ileridede eline para geçtikçe parçaları değiştirirsin böylece çok iyi bir bisiklet elde etmiş olursun

Geri