Oncelikle bisiklet sporuna yeni baslamis sayilabilecek birisiyim , stravayi acip performans pesinde falan kostugum da yok henuz sadece arada acip adamlar ne pedalliyor be diye imrenerek bakip kendimi gaza getirmek icin kullaniyorum diyelim. Yazilanlarin hemen hemen hepsini okudum ve kendi capimda yorum yapmak istedim hatam olursa affola.
Stravayi , kendilerini nasil tanittiklarini tam olarak bilmememle beraber , beraber ayni zamanda ayni ortamda bulunamayan kisilerin birbirleri icinde hos bir rekabet olusturup bu sporu yaparken daha fazla keyif almalarini saglayan belki bi miktar da gaza getiren bi arac olarak gormekteyim, yanlisim olabilir veya farkli dusunuyor olabilirsiniz affola.
Adillik konusuna gelecek olursam stravanin yarisvari olarak soyleyebilecegim bu segmentlerdeki durum zaten sonuna kadar adil diye hicbi sekilde soyleyebilecegimizi dusunmuyorum , ruzgar hava durumu gibi etkenleri gectim iki gun sonra belediye gelip segmentin ortasina iki tane kasis koysa bi tane isik koysa o segmentin bellide omur boyu tekrar gecilemeyecegini dusunursek hicbir zaman gercek zamanli bisiklet yarislari kadar adil olacagini soyleyemeyiz.
Grup surusu konusunda ben sahsen konu altinda dusuncelerini belirtmis cogu kisiyle ayni fikri paylasmiyorum. Soyle dusunun strava kayitlarini belli bir sure icerisinde o guzergah icindeki suratiniz uzerinden hesaplama yapiyor , burada hicbirimizin uretebilecegi maksimum anlik gucu 45 50 dakika boyunca koruyabilecegini dusunmuyorum. Grup suruslerindeki amac sirayla one gecerek devamli olarak uretebildigimiz gucun daha fazlasini toplam surus suresine nazaran daha kisa sureli olarak uretip daha sonraki zaman diliminde grubun arka siralarinda daha dusuk guc ile grubun arkasinda kalmadan enerji toplayip biraz olsun dinlenerek siramiz geldiginde tekrar varimizi yogumuzu ortaya koyarak yuksek suratlerle grubu cekmek degil midir? Peki bu yapilani dusunursek uygulanan bu teknik tek bir kisinin strava uygulamasini sanki duraklatip bir kosede dinlenip daha sonra hizini kazanip stravayi tekrar baslattigi anda enerjisi bitene kadar sprintte gidip stravayi tekrar durdursa ve bu islemi butun segment boyunca tekrarlayarak devam etse bu kisi adil bir sekilde o segmentte ust siralara yerlesmis olur mu sizce? Cunku mantiken stravayi durdurup biraz dinlenmek ile grubun arkasinda dinlenmek gayet yakin seyler diye dusunuyorum.
Cozum ise evet kabul cok mumkun degil ama bence strava uygulamasinda bireysel ve grup surusu gibi segmentlerde iki farkli siralama yer almasindan baska bi cozumu olmayabilir. Sahsen ben grup surusu ile 40 km/h ortalamanin ustunde segment bitiren herkesin 38.6 ortalamayi tek basina elde eden surucuyu gecebilecegine pek inanmiyorum. Tabi bu benim sahsi gorusum mutlaka katilan ve katilmayan olacaktir. Keyifli surusler.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi