Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Margarinle beslenmek

hulyaars

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Şubat 2007
Mesaj
463
Tepki
195
Şehir
Ankara
Arkadaşlar gıda mühendisi olan bir arkadaşımın gönderdiği mailde bir kimyacının margarin üzerine yaptığı tezinin sonuçlarından bazıları şöyle:
-margarin plastikten 1 molekül farklıdır
evde yapabileceğiniz bir deneyle margarini 2 gün dışarda bıraktığınızda üzerinde sinek olmadığını, çürümediğini görebilirsiniz çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbirşey gelişmez mikroorganizmalar bile yerleşmez çünkü neredeyse plastiktir ve margarinle yapılan tost evinizdeki plastiği eritip tosta sürmekten farksızdır.Margarin paketlerinin üzerine sağlığa zararlıdır yazılmalıdır diyede eklemiş.

Ben margarinli yemekleride daha çok seviyorum maalesef.Kalbe zararlı olduğunu damarları tıkadığını biliyorum bilimsel anlamda bu bilgilerin gerçekliğini analiz edemem ama sizlerle paylaşmak istedim ve bilgisi olan arkadaşlarında yorumlarını alabiliriz.
Sağlıkla kalın:)..
 
Scudo
Alışkanlığınızı değiştirebilirseniz çok iyi olur. Ben hiç margarin tüketmiyorum, çok da zor değil. Damarları tıkadığı doğru. Küçük çocuk bile yese zarar verirmiş. Daha kaliteli yağ ile birlikte tüketilerek zararı azaltılabiliyormuş. Kaliteli yağlar: Balık, zeytin ve fındık yağı. Piyasada tereyağı aromalı ve daha az doymuş yağ içeren "kalp dostu" reklamı ile satılan yağlar (bunların da sıvı olanları) veya tereyağı (gerçek) da bunlara göre tercih edilebilir. Bü tür yağlar sadece ilerki yaşlarda kalp sorunu yaşamanıza neden olmaz aynı zamanda gençken de dolaşım bozukluklarına neden oluyormuş. (Selülit).
 
Her zaman ayçiçek yağı ve zeytinyağı kullanıyorum... Tek başımaa yaşadığım için buna dikkat edebiliyorum... Sadece pilav gibi tereyağsız olmaz diyebileceğim yiyeceklerde katı yağ kullanıyorum...
 
Tereyağı, ayçiçek yağından daha iyiymiş diye okumuştum. Emin değilim doğruluğundan...
 
Valla bilmiyorum ama tek bildiğim havansal yağların daha yüksek kötü kollestrol içerdiği...
 
@Başar

benim kuzenimde gıda mühendisi piyasada satılan pek çok tereyağınında margarinden çok farklı olmadığını söylemişti.Elbetteki herkes zeytinyağı tüketmeli kalbimiz ve sağlığımız için.

Bize sürekli zeytin üreticisi tanıdıklardan işlenmemiş zeytinyağları geliyor litrelerle ve babam önüne gelen herşeye kullanıyor ve annemin yemekleri margarinli olduğu için annemin yemeklerini ve ankarayı özlüyorum:) Allahın bana hediyesi olarak hiç selülit sorunum yok(yediğim tüm tatlı ve çikolatalara rağmen) önerileriniz için teşekkürler:)
 
Yengem Hurriyet bilim eki tercumaniydi bir donem..
O zamanlarda cevirdigi birseyden sonra Tereyagini bize yasaklamaktan vazgecti...
Cunku ''Tereyagini zararli sanip yememekle, kendimize daha fazla zarar verdigimiz'' aciklaniyormus yazida...
Dolayisiyla limitini aksatmadan tereyag yenmesi oldukca yararli...
Ornegin kibrit kutusu buyuklugu 50 yasa kadar sorunsuz yenebiliyor...
Ondan sonra yarim kibrit kutusuna ceviriyorsunuz...
Cunku metabolizma hiziniz yavasliyor...

Ve ben margarin hic kullanmiyorum...
Cunku o mail bana 2 yil once geldiginde, icinde yazan(yukaridada yaziyor) birseyi denedim ve kendi gozlerimle gorunce...Yememeye karar verdim...

Sinek deneyi...1 hafta biraktigim margarinin ustunde sadece toz vardi...

Zeytinyagi ve tereyagi iki guvenilir yagdir...Bende onlari kullanmaya devam edecegim..:)
 
Ama şuvarki bahsedilen tereyağları köylerde falan yapılan hakiki tereyağı.Piyasada satılan tereyağlarının margarinden çok farkı olmadığını sanıyorum bunu erittiğinizde kokusundanda anlayabilirsiniz.Balda sağlıklıdır ama maalesef ballar bile hakiki değil şeker katkılı bununda şekerli bir tatlıdan farkı yok.
 
Margarin = Resmen vücutda depolanan yağ ... Vücutta yağın ne ölcüde zararlı oldugunu sanırım biliyorsunuzdur ..
 
Tereyağı(DOYMUŞ YAĞ)= Sanıldığının tam aksine yememiz gerek,sağlıklı olan yağdır..Sebebi çok basit.Doğal olarak kendi kendine doymuş yağ oranı yüksek...Yanı katılaşmasında hiçbir dışsal,molekülsel oynama yok! Doğal...Doğal olan hangi besin maddesi zararlıdır?

Margarin(DOYURULMUŞ YAĞ)=Reklamlardanda dikkat ederseniz "doymuş yağ oranı yüksek" derler..Doymuş yağ oranı evet güzel birşey ama nasıl doymuş?Doğal yollarla mı? Elbette hayır..Sebebi doğası..Normalde sıvı halde ve doymayan yağı labarotuar ortamında doyurulup katılaştırılmasından dolayıdır...
Zaten konuyu açan arkadaşında dediği gibi sadece bir molekül fark var plastikle..Plastiği eritip ekmek arasına koyar yerseniz anca okadar yararlı olur :)

*Doğal Tereyağı düzgün,dozunda tüketildiğinde kolestrolü azıtmaz tam aksine düzenler :) Damarları tıkamaz aksine damar sertliğini önlemede yardımcı olur.

**Köylerde yaşayan teyzeler,amcalar,nineler,dedeler??? Hiç düşündünüz mü?
Neden çok yaşadıklarını :) Tükettikleri herşey doğal..Ve doğu kültürü olan arkadaşlar bilirler ki her yemekde bolca tereyağı vardır.Eğer kolestrolü artırsaydı önce köydeki ninelerimize dedelerimize zarar verirdi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Alican
Margarini dışarıda bekletirseniz bozulur. Bozulmaz, plastikten farkı yok, vb bunlar şehir efsanesi.

Ayrıca sinek margarine konmaz, bu çok normal, sinek karbonhidratı sindirebilir, yağı sindiremez.
 
@jimi1984

Kesinlikle katılıyorum. Tereyağı ile margarin arasında besin değerleri olarak dağlar kadar fark var. Gerçekten de köylerdeki insanların şehirlilere göre dayanıklı ve sağlıklı olmalarının temelinde bu tarz doğal bir beslenmenin çok büyük etkisi var...
 
En iyisi koyde yasamak:p...
Kapatip gidecem bu vucudu Bodrum'a yerlesicem:eek: :D
(Daha yeni kactik:p)
 
@Ergün (Divinity)


Bunlar şehir efsanesi derken margarin tüketilmelidir bu tez yanlıştır gibi bilimsel!!! bir yorummu yaptınız acaba.Ayrıca köylerde zaten doğal ürünlerle beslenildiği için(hala öyledir sanırım) sadece şehir efsanesi olabiliyor bunlar:)
 
evet margarin yerine zeyinyağı vb. yağları tüketmek çok daha sağlıklı bu tartışılmaz bir gerçek ancak plastik ve margarinin arasında sadece bir molekül farklı diye, konuya bu kadar basit yaklaşmanın çok doğru ve bilimsel olmadığını düşünüyorum. bir çok kimyasal madde ve plastik malzemenin sadece bir molekül farklı, ama kimyasal ve fiziksel özellikleri, kullanım alanları çok farklı. hatta molekülleri tıpa tıp aynı olup, sadece molekül dizilişleri farklı olan ve çok farklı özellik gösteren bir çok kimyasal var, özelliklede organik kimyada.
 
Margarin+1 molekül=Plastik olayı aslında öyle değil...
Margarini plastikden ayıran tek şey bir molekül farktır..Ama bu fark margarini erimiş plastik yapmaz :) Ama tehlikeli olduğunuda değiştirmez...

Bilim adamları tarafından tespit edilmiştir kanıtlanmıştır..Şehir efsanesi değildir..
Bilim teknik dergisinde okumuşdum bu olayı.
 
"kalp dostu" olarak satılan ürünlerin de aslında margarinden farklı olmadığına dari bir şeyler ya okudum, ya duydum..kaynaktan emin değilim.

konu hakkında fikri olan arkadaşlar var ise ve bilgilendirirlerse sevinirim.
 
Arkadaşlar sağlığına vücuduna kıymet verenler katı yağları, margarini tüketmemelidir, tereyağı da katı bir yağdır ve sütteki ağır yağları içerir genelde tüketilmemelidir kanımca. Bu tür yağlar vücudu damarları tıkar, sindirimi güçleştirir, hayat tadımızı kaçırır...

İyi yağlar: Zeytinyağı, sıvı yağlar, avakado, çiğ fındık, çiğ badem ceviz vs
Burda önemli bir noktaya dikkat çekeceğim, yağları pişirmeyiniz, yağları pişince vücuda yararı azalır hatta pişme ısınma derecesine göre zararlı hale gelir. Örneğin çiğ fındık faydalı, kavrulmuş fındıktaki yağ vücut için iyi değildir ve kilo alımına da neden olur.
 
Geri