krank
Daimi Üye
- Tepki
- 296
- İsim
- Onur G.
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
yaz genele biz de duyalım Çetin hocam.Konu dağılmasın özelden yazacağım.
yaz genele biz de duyalım Çetin hocam.Konu dağılmasın özelden yazacağım.
Güncel ağırlık pedallar dahil 8,1 kg.yaz genele biz de duyalım Çetin hocam.
Jantlar değişirse talip olurum😀😀İnsanoğlu garip mahlukat bende de Giant TCR var ama gözüm 267255 dosyayı görüntüle bu canavarda. İmkan varsa en iyisine binin. Bir sefer geliyoruz dünyaya.
Olmadı ama, önce bi izin formu doldurup onaylatmanız lazımdı. Sizi uyaran kişi de izin veren komitenin başkanı olsa gerek.Burası bir forum, kimsenin fikrimi sormasına gerek yok. Yazdıklarımı bir daha oku, kimseyi yargıladığım falan da yok.
Anlamadım neden böyle bir tepki verdi, sonra yazdıklarıma bir daha baktım 'acaba yanlıș birșey mi söyledim?' diye. 🙃Olmadı ama, önce bi izin formu doldurup onaylatmanız lazımdı. Sizi uyaran kişi de izin veren komitenin başkanı olsa gerek.
Giant a mı ?Jantlar değişirse talip olurum😀😀
Yok cerveloyu aldın, dt swissleri değiştirirsen diye😀Giant a mı ?
bende aynı görüşteyim. oluyorsa en iyisi. Öteki tarafa Allah kerim. düşünce gücü ile vites attıran bisikletimiz olsunİnsanoğlu garip mahlukat bende de Giant TCR var ama gözüm 267255 dosyayı görüntüle bu canavarda. İmkan varsa en iyisine binin. Bir sefer geliyoruz dünyaya.
Arkadaşlar, bende şu bakış açısını atayım buraya:
Acaba aradaki fiyat farkı, aradaki tüm kullanım farklarını karşılar mı?
Mesela atıyorum 1 kg şeker alıyorsunuz 2₺ ödüyorsunuz, 2 kg şeker aldığınızda 2 katı şekeriniz oluyor buna karşılık 4₺ ödersek sorun yok. Ama 8₺ ödersek sorun olur. Derhal itiraz ederiz. Çünkü bize göre 2 kat ödemeliyiz, ama satıcı 4 katı alıyor ve kazanç elde ediyor.
Olaya bir de bu açıdan bakarsak, merak ediyorum; acaba kullandığımız başlangıç seviyesi yol bisikletleri 5000₺ - 6000₺ civarlarındayken, Üst seviye bir bisikletin fiyatı kaç kat yükseliyor? Peki o kadar misli yükselirken, bize de o kadar misli bir kazanç sağlayabiliyor mu?
Bence hayır. Bence Tüm dünya bunu kabul etmeli. Haksız fiyat yüksekliği var. İsteseler fiyatlar biraz daha inebilir.
Örneğiniz hatalı. Neden, örneğin karşılığı 7000 dolarlık tek bir bisiklete karşılık 7 tane 1000 dolarlık bisiklet olabilir. Bisikletler arasındaki fiyat farkını yine şekerle örnekleyecek olursam. 1kg şeker kamışından üretilmiş küp şekerin fiyatı atıyorum 3 lira iken 1kg şeker pancarından üretilmiş küp şekerin fiyatı 5 lira. Her iki şekerde aynı oranda tatlandıracak, tüketimi aynı olacak fakat pancardan şeker üretmek daha maliyetli ve pancardan elde edilen şeker sağlığa daha az zararlı.
Bisikletin fiyatının katlanarak artmasının bir çok sebebi var. Malzeme türü, malzeme kalitesi, malzeme işleme güçlüğü, arge yatırımı vs vs. Onun için A bisikleti 100 dolar ondan %10 iyisi B bisikleti 120 dolar öyleyse B bisikletinden %10 iyi olan C bisikleti 140 dolar olmalı mantığı üretim mantığına uyuşmuyor. Pazarlama stratejisi ve marka değerlerini de göz ardı etmemek gerekir.
Niye fiyatlar böyle artıyor. Ebetteki kapitalizm fiyat etkeni büyük ama rekabet seviyesince maliyet artıyor. Düz mantık düşününce 7000'lik bisikleltin malzeme maliyeti 100 dolar 1000'lik bisikletin malzeme maliyeti 80 dolar olarak gözükebilir. Şimdi A firması bir bisiklet çıkartıyor şöyle hafif böyle rijit öyle aero. B firması rakibinin bu bisikletinin dengi veya üstü bisiklet üretmek istiyor. Maaşları kabarık mühendislere maaşlarını ödüyor, onlarca saat mühendis mesaisi, onlarca test, rüzgar tüneli kiraları, yeni üretim teknolojileri (makine donanım, malzeme) vs vs derken ortada üretim yokken ürün için milyonlar harcanmış oluyor. Üretim başlıyor bitiyor mu bitmiyor piyar çalışmaları, reklamlar yeni milyonlar gidiyor. Malzemeydi işçilikti 100 dolar olan maliyet tüm bunlarla ürün başına 3000 4000 dolara çıkıyor. Büyük yatırım yapmışsan büyük kazanmalısın 4500 e değil 7000 e satmalısın mantığı da devreye giriyor. Şahsen bende rakibi yakalayamama veya geçememe tüketici tarafından beğenilmeme gibi risklerle bir işe milyonlar yatırsam karşılığında çok kar etmek isterim.
İnsanoğlu hep daha iyisini istiyor, bu düzende bunun üzerine kurulu. Mesela ben şekilciyim, bisikletim de ağırlığa değil göz zevkime para harcıyorum. Kimisi ağırlığa harcar kimi başka bir şeye. Ama bütçemiz ve tutkumuz ölçüsünde hep daha iyisini istiyoruz. Markalar içinde bu kazanç fırsatı.
Güncel ağırlık pedallar dahil 8,1 kg.
"Çoğu zaman aklımızdan çıkardığımız şey bisikletin belli bir mühendislik çalışma sonucu üretildiğidir. Özellikle bisikletin kadro geometrisinin önemi ve harcanan mühendislikten haberiniz yoksa herzaman daha hafif bir bisiklete yönelmeniz normaldir. İşte bu mühendislik çalışması sonucu aynı ağırlıkta 2 farklı bisikletin neden birisinin daha iyi gittiğinin cevabıdır."Bu mesajı 11.8 kg'lık gravel bisikletime gösterip yarın diyete başlıyorsun dedim. İlk 500 gr için çeyrek, sonraki 250gr için bir cumhuriyet takarsın gidona dedi.
Düşününce hayatta ağırlıktan önemli şeyler de var.